Pelanggaran Kontrak ing Dubai Real Estate

A nerbitake kontrak ing Dubai real estate nuduhake nglanggar persetujuan sing occurs nalika siji pihak gagal kanggo ketemu sebagean utawa total kewajiban mbatesi ing kontrak. Pamrentah UAE wis nerbitake lan ngetrapake undang-undang lan peraturan kanggo ngatasi masalah sing ana gandhengane karo pelanggaran kontrak, menehi hak pihak sing ora nglanggar hak kanggo njupuk tindakan hukum kanggo nyuda kerugian.

Hubungan Hukum Antarane Pangembang lan Pembeli

Perjanjian tuku kontrak antarane panuku lan pangembang mbentuk hubungan hukum pusat ing akuisisi properti Dubai utawa investasi sing ora direncanakake. Nggawe kontrak rinci sing njelasake hak lan kewajiban mbantu ngurangi sengketa kontrak mudhun baris. Undhang-undhang properti UAE, khususe regulasi utama kaya UU No. 8 taun 2007 lan UU No. 13 taun 2008, ngatur penjualan unit real estate ing antarane loro pihak. Nelpon kita saiki kanggo janjian ing + 971506531334 + 971558018669

Kewajiban Pangembang ing Dubai

Miturut undang-undang properti Dubai, pangembang sing dilisensi duwe sawetara tanggung jawab utama:

  • Mbangun unit real estate miturut rencana lan ijin sing ditunjuk
  • Transfer kepemilikan legal menyang panuku miturut kontrak sing disepakati
  • Kompensasi para panuku yen ana telat utawa gagal ngrampungake proyek kasebut

Kangge, para panuku sing ora duwe rencana setuju kanggo nggawe pembayaran kanthi cicilan sing ana gandhengane karo tonggak pembangunan proyek lan kanthi resmi nganggep kepemilikan sawise rampung. Urutan acara iki gumantung banget marang pihak loro sing netepi komitmen kontrake.

Hak Pembeli ing Dubai

Selaras karo inisiatif perlindungan konsumen ing Dubai, peraturan real estate uga ngemot hak tartamtu kanggo para panuku properti:

  • Mbusak kepemilikan sah saka aset sing dituku sawise rampung pembayaran
  • Sing panuku kudu mbayar kanthi tepat wektu nganti properti kasebut dipasrahake miturut garis wektu sing disepakati
  • Mbalekaken lan ganti rugi ing cilik saka nerbitake kontrak dening pangembang

Ngerteni hak-hak sing dikodifikasi iki minangka kunci kanggo para panuku sing ngevaluasi tindakan hukum babagan pelanggaran kontrak.

Alasan Pelanggaran Kontrak dening Pangembang Dubai

Alasan umum kanggo nglanggar kontrak dening pangembang Dubai kalebu:

  1. Penyerahan properti sing ditundha ngluwihi tanggal rampung sing disepakati.
  2. Nyedhiyakake ukuran unit sing luwih cilik tinimbang sing disepakati kanthi kontrak.
  3. Gagal menehi fasilitas lan fasilitas sing dijanjekake.
  4. Sacara dhasar ngganti spesifikasi unit real estate sing disepakati ing kontrak kasebut.
  5. Nundha karya konstruksi ing proyek kasebut luwih saka nem sasi tanpa alesan.
  6. Ora ndhaptar unit real estate karo Departemen Tanah Dubai kaya sing dibutuhake.
  7. Gagal ngubungake pembayaran menyang tahap konstruksi rampung.
  8. Ora ngirim kontrak penjualan final kanggo unit real estate menyang panuku.
  9. Misrepresentation utawa penipuan, kayata sengaja misrepresenting rincian properti utawa kahanan.
  10. Cacat konstruksi sing dingerteni nanging ora diungkapake menyang panuku.
  11. Kelalaian nindakake tugas, kayata agen real estate sing gagal tumindak kanggo kepentingan klien sing paling apik utawa ora mbukak informasi penting.
  12. Pemutusan kontrak sepihak tanpa nyukupi syarat sing ditemtokake kanggo nindakake.

Apa paukuman kanggo pangembang sing Nglanggar Kontrak ing Dubai

Konsekuensi kanggo pangembang sing nglanggar kontrak ing Dubai kalebu:

  1. Tanggung jawab hukum: Pangembang bisa tanggung jawab amarga nglanggar kontrak karo para panuku, kayata nyedhiyakake ukuran unit sing luwih cilik tinimbang sing disepakati utawa gagal ngirim fasilitas lan fasilitas sing dijanjekake.
  2. pratelan ganti rugi: Para panuku bisa nuntut pangembang kanggo ganti rugi, utamane ing kasus tundha handover. Perjanjian Jual lan Tuku (SPA) biasane kalebu klausa babagan tanggal rampung lan ganti rugi kanggo pelanggaran.
  3. Résolusi musuhan: Ing Dubai, resolusi regejegan nyakup macem-macem cara, kalebu litigasi, arbitrase, lan mekanisme alternatif regejegan (ADR). Tujuane kanggo nyedhiyakake cara sing efisien lan efektif kanggo ngrampungake pasulayan ing babagan komersial lan properti.
  4. Penahanan pembayaran: Investor utawa panuku properti bisa nahan pembayaran cicilan nalika pangembang nglanggar kewajiban kontrak.
  5. Pembatalan proyek: Badan Regulasi Real Estate (RERA) ngawasi kemajuan konstruksi lan bisa miwiti prosedur kanggo mbatalake proyek sing macet yen pangembang gagal ngrampungake kewajibane.
  6. Pemutusan Kontrak: Ing sawetara kasus, panuku bisa duwe hak kanggo mungkasi kontrak lan ngeculke saka kewajiban luwih.
  7. kerusakan: Pihak sing tatu (panuku) bisa njaluk ganti rugi dhuwit kanggo kerugian sing dialami amarga pelanggaran kasebut.
  8. Kinerja tartamtu: Pengadilan bisa mrentahake pangembang sing nglanggar kanggo nepaki kewajiban kontrak kaya sing disepakati.
  9. Kerusakan sing dicairake: Yen kontrak kalebu klausa sing nemtokake ganti rugi sing wis ditemtokake yen ana pelanggaran, pihak sing tatu bisa nuntut ganti rugi kasebut.
  10. Proses ukum: Para panuku bisa miwiti proses hukum kanthi ngajokake tuntutan hukum ing pengadilan UAE sing cocog marang pangembang sing nglanggar kontrak.

Badan Pengatur Real Estat (RERA) ngawasi kemajuan konstruksi lan bisa miwiti prosedur kanggo mbatalake proyek sing macet.

Penting kanggo dicathet yen akibat tartamtu bisa beda-beda adhedhasar sifat pelanggaran, syarat kontrak, lan hukum lan peraturan sing ditrapake ing Dubai. Nelpon kita saiki kanggo janjian ing + 971506531334 + 971558018669

Kepiye Pasar Real Estat Dubai Nangani Pelanggaran Pembeli?

Pasar real estate Dubai wis ngetrapake peraturan khusus kanggo nangani kasus nalika para panuku nglanggar kontrak, utamane kanggo properti sing ora direncanakake. Mangkene poin utama babagan carane Dubai nangani pelanggaran panuku:

  1. Proses Notifikasi: Nalika a panuku nglanggar kontrak penjualan, pangembang kudu ngandhani Departemen Tanah Dubai. Departemen Tanah banjur menehi kabar 30 dina marang panuku kanthi tulisan.
  2. Paukuman adhedhasar Persentase Rampung: Denda kanggo nerbitake gumantung saka persentase rampung proyek sing ora direncanakake: Kanggo proyek luwih saka 80% rampung: Pangembang bisa nahan nganti 40% saka nilai kontrak tuku.
  3. mbalekaken Timeline: Pangembang kudu bali jumlah isih kanggo panuku ing taun saka kontrak pembatalan utawa ing 60 dina reselling property, whichever sadurungé.
  4. Pembatalan Proyek: Yen project off-rencana dibatalake dening Real Estate Regulatory Agency, pangembang kudu mbalekaken kabeh pembayaran digawe dening panuku.
  5. Kontrak Penjualan Tanah: Prosedur iki ora ditrapake kanggo kontrak jual tanah, sing tetep tundhuk karo pranata ing kontrak tuku.
  6. Pilihan Lelang: Kanggo proyek luwih saka 80% rampung, pangembang bisa njaluk Departemen Tanah kanggo lelangan properti kanggo ngumpulake jumlah isih, karo panuku tanggung jawab kanggo expenses lelangan.

Peraturan iki tujuane kanggo nglindhungi para pangembang lan para panuku ing pasar real estate Dubai, nyedhiyakake pedoman sing jelas kanggo nangani pelanggaran kontrak lan njamin perawatan sing adil kanggo kabeh pihak sing melu.

Minangka pengacara properti khusus kanthi pengalaman luwih saka sepuluh taun ing pengadilan real estate ing UAE, kita bakal nuntun sampeyan liwat proses ngumpulake lan menehi bukti kanggo ndhukung klaim sampeyan. Kita nangani kabeh komunikasi karo pihak liyane lan makili sampeyan ing sembarang proses legal perlu lan litigasi. Hubungi pengacara perselisihan properti sing dipercaya kanggo nglindhungi hak sampeyan ing + 971506531334 + 971558018669

Kita bakal rembugan karo pangembang atas jenenge kanggo ngupaya resolusi, apa tegese meksa nindakake perkara proyèk utawa ngamanake mbalekaken. Kita njamin pangembang tundhuk karo peraturan real estate UAE. Pangerten jero babagan hukum real estate UAE ngidini kita nganjurake kanthi efektif kanggo pihak sampeyan, nglindhungi investasi lan nggawe sampeyan tentrem.

Kita nulungi sampeyan kanthi teliti ing properti lan adol, kanggo mesthekake kabeh transaksi transparan lan sah. Kita uga mbantu ngrancang lan mriksa kabeh dokumen sing dibutuhake, saka perjanjian tuku nganti pengaturan pendanaan.

Nggolek tuntunan saka pengacara sengketa properti sing berpengalaman sanalika masalah muncul bisa nyegah supaya ora dadi konflik serius.

Nelpon kita saiki kanggo janjian ing + 971506531334 + 971558018669

Gulung menyang Top