Hukum Landlord lan Tenant Kanggo 2024

Sarah (Nyewa) wis rong taun nyewa apartemen. Dheweke nggawe hubungan positif karo tuan tanah, David (Pemilik Apartemen), liwat tumindak ing ngisor iki:

  1. Komunikasi sing konsisten: Sarah langsung ngontak David babagan masalah apa wae, nggunakake cara sing disenengi (email). Dheweke sopan lan ringkes ing pesen.
  2. Pembayaran sewa pas wektune: Sarah mesthi mbayar sewa ing wektu, asring sedina awal. Dheweke nggunakake sistem pembayaran online David nyiyapake kanggo penak.
  3. Perawatan properti: Sarah ngurus apartemen kanthi apik, tetep resik lan langsung nglaporake masalah pangopènan. Contone, nalika dheweke weruh bocor cilik ing ngisor sink pawon, dheweke langsung ngandhani David.
  4. Respecting aturan: Dheweke nderek kabeh aturan mbatesi ing perjanjian sewa, kalebu peraturan gangguan lan kawicaksanan pet.
  5. Fleksibilitas: Nalika David perlu gawe jadwal ndandani, Sarah ngetutake jadwal kanggo ngidini para pekerja bisa ngakses.
  6. Panjaluk sing cukup: Sarah mung njaluk ndandani utawa dandan sing dibutuhake. Nalika dheweke njaluk ijin kanggo nglukis tembok, dheweke nawarake bali menyang warna asline sadurunge pindhah.
  7. Dokumentasi: Sarah nyimpen salinan kabeh komunikasi lan perjanjian. Nalika dheweke gawe anyar kontrak sewa, dheweke nggawe manawa dheweke lan David mlebu perjanjian anyar.
  8. Prilaku tetanggan: Dheweke njaga hubungan apik karo penyewa liyane, sing mbantu nggawe atmosfer positif ing bangunan kasebut.

Hubungan positif iki wis entuk manfaat saka pihak loro. David ngajeni duwe penyewa sing tanggung jawab lan luwih seneng nganggep panjaluke Sarah, kayata ngidini dheweke nginstal kothak kebon cilik ing balkon. Salajengipun, Sarah seneng papan urip sing dijaga lan ngrasa nyaman ing omahe. Kanggo janjian karo pengacara regejegan rental, monggo nelpon + 971506531334 + 971558018669

Apa Hak lan Kewajiban Pemilik Tanah menyang penyewa ing Dubai

Hak lan kewajiban utama tuan tanah marang penyewa ing Dubai:

Hak-hak Landlords ing UAE

  1. Nampa penghasilan sewa kanthi tepat wektu miturut syarat sing disepakati ing perjanjian sewa.
  2. Nambah sewa nalika nganyarake sewa, selaras karo Kalkulator Rent RERA lan kanthi kabar ditulis sadurunge 90 dina.
  3. Nundhung penyewa amarga alasan sing sah, kayata ora mbayar sewa, subleasing ora sah, karusakan properti, utawa kegiatan ilegal.
  4. Priksa properti kasebut kanthi kabar sadurunge.
  5. Mungkasi perjanjian penyewaan ing pungkasan wektu sing disepakati, kanthi kabar tertulis 12 wulan.
  6. Nemtokake paukuman sing cukup (nganti 5% saka rega sewa) kanggo nglanggar perjanjian sewa.
  7. Tahan simpenan keamanan yen properti kasebut ora bali ing kahanan sing marem.

Kewajiban Landlords ing UAE

  1. Mesthekake yen properti ing kondisi apik lan ngidini nggunakake lengkap dening tenant minangka saben kontrak.
  2. Njaga, ndandani, lan mulihake apa wae cacat, cacat, utawa nyandhang lan rusak ing properti kasebut sajrone nyewakake, kajaba disepakati.
  3. Ora ngganti properti sing disewakake kanthi cara sing ngalangi panggunaan sing dituju dening panyewan.
  4. Nyedhiyani ijin resmi lan lisensi sing dibutuhake kanggo konstruksi utawa dekorasi ulang properti kasebut, yen relevan.
  5. Wangsulake simpenan keamanan sawise rampung nyewakake yen properti ditinggalake ing kahanan sing marem.
  6. Nyedhiyakake laporan check-in lan check-out kanggo nyewo.
  7. Mesthekake lingkungan sing aman kanggo safety penyewa.
  8. Ndhaptar kontrak sewa karo Ejari kanggo nglindhungi hak loro pihak.

Penting kanggo dicathet yen hak lan kewajiban kasebut diatur dening Hukum nyewakake Dubai, kalebu UU No. 26 taun 2007 lan amandemene. Tuan tanah kudu ngerti hukum kasebut lan njaluk saran legal yen perlu njamin kepatuhan lan nglindhungi kapentingane. Kanggo janjian karo pengacara regejegan rental, monggo nelpon + 971506531334 + 971558018669

Apa Hukum Pengusiran ing UAE?

Mangkene poin penting babagan undang-undang pengusiran ing Dubai:

  1. Landlords kudu nyedhiyani paling Kabar 12 sasi kanggo ngusir tenant, dilayani liwat notaris umum utawa mail kedhaftar.
  2. Alasan sing sah saka tuan tanah kanggo pengusiran kalebu:
  • Tuan tanah pengin ngrusak / mbangun maneh properti kasebut
  • Properti mbutuhake renovasi gedhe sing ora bisa ditindakake nalika dikuwasani
  • Tuan tanah utawa sederek gelar pisanan kepengin pribadi nggunakake properti
  • Pemilik omah pengin ngedol properti kasebut
  1. Kanggo ngusir panggunaan pribadi, sing duwe omah ora bisa nyewa properti kasebut marang wong liya kanggo:
  • 2 taun kanggo properti omah
  • 3 taun kanggo properti non-perumahan
  1. Tuan tanah uga bisa ngusir sajrone masa sewa amarga alasan kaya:
  1. Penyewa bisa mbantah kabar pengusiran yen:
  • Ora dilayani kanthi bener liwat surat notaris / kadhaptar
  • minimal wektu kabar ora diwenehi
  • Alasan ora bener utawa salah
  1. Putusan pengadilan anyar nyaranake kabar eviction bisa ditransfer kanggo pemilik anyar yen properti didol.
  2. Kenaikan sewa diwatesi adhedhasar indeks sewa Departemen Tanah Dubai lan mbutuhake kabar 90 dina.

Iku gampang kanggo tenant kanggo ngindhari regejegan rental lan kasus marang Tuan Tanah. Njaga komunikasi sing mbukak, jelas lan dialog sing jujur ​​​​karo juragan utawa penyewa. Dokumentasi kabeh lan simpen cathetan kabeh komunikasi, pembayaran, lan kahanan properti. Undhang-undhang kasebut nduweni tujuan kanggo ngimbangi proteksi penyewa karo hak-hak tuan tanah ing pasar properti Dubai. Prosedur sing bener kudu ditindakake supaya pengusiran sah. Kanggo musuhan lan masalah, Kanggo janjian karo pengacara regejegan rental, monggo nelpon + 971506531334 + 971558018669