Firma Hukum Dubai

Kabeh Sampeyan Kudu Ngerteni Penipuan

Criminal

Penipuan ora mung masalah pidana, nanging uga masalah sipil. Penipuan kriminal dituntut lan asil mburi bisa uga wektu penjara. Tujuan penipuan khas yaiku nyurupake individu utawa klompok dhuwit utawa barang regane, nanging kadhangkala penipuan kriminal uga melu entuk dhuwit kanthi dhuwit utawa barang sing dicolong.

Apa Penipuan? Definisi Legal

maksud kanggo ngapusi utawa nyacad korban

Penipuan tegese pernyataan palsu sanajan panggunaan tembung utawa tumindak. Uga dianggep minangka penipuan minangka tuduhan sing salah lan ndhelikake fakta sing kudu dibeberke. Penipuan sengaja ngapusi kanthi tujuan ngolehake keuntungan utawa keuntungan sing ora sah, utawa ora sah.

Penipuan kasebut beda-beda ing macem-macem jinis, sawetara sing nyolong kanthi ndalang palsu iku umum lan liyane sing dadi target korban kaya penipuan bank, penipuan asuransi, utawa pangapuran. Nalika bahan penipuan beda-beda, unsur-unsur kanggo mbantah wong sing ngapusi kalebu:

  • Tujuan kanggo ngapusi utawa nyacad korban liwat perwakilan palsu, utawa
  • Tujuan kanggo mbujuk sawijining korban kanggo ngeculake properti nalika ngandelake perwakilan pelaku.

Ngerti Nyolong Identitas lan Penipuan

Apa Penipuan Identitas

Maling identitas dudu perkara anyar. Dhewe kaya jamane dhewe. Nyatane, ana crita-crita sing mbentuk undang-undang Wild West sing mateni wong-wong lan njupuk identitas korban, mbantu dheweke nyingkiri hukum kasebut.

Saiki, teknologi wis nggawe luwih gampang para penjahat kanggo nyolong identitas kanthi gampang. Ngerjakake organisasi swasta lan pemerintah lan nyolong informasi pribadi pirang-pirang yuta sekaligus. Dheweke banjur tumindak kriminal karo informasi sing dicolong. Penjajah bisa nyolong informasi pribadhi kanthi sawetara cara:

  • Phishing: Korban sing disenengi dikirimi email dening para penipu kanthi tujuan kanggo ndesep panampa supaya bisa nindakake kriminal kanggo informasi pribadi.
  • Malware: Penipuan para penipu ndownload piranti lunak gratis saka internet. Nanging, para korban ora kelingan manawa piranti lunak gratis bisa kalebu perangkat lunak jahat sing menehi kriminal menyang akses menyang komputer utawa jaringan kabeh.
  • Taktik liyane: Kalih cara kriminal bisa tumindak nyolong identitas yaiku nyolong surat lan nyilem dumpster. Iki ngidini akses menyang dokumen sing bisa digunakake kanggo nyolong identitas wong liya.

Apa Penipuan Identitas?

Maling identitas lan penipuan umume nuduhake kriminal sing padha. Nanging, siji bisa nggawe kasus penipuan yaiku panggunaan informasi sing dicolong kanggo entuk pidana. Dhaptar dawa tumindak kriminal identitas kalebu:

  • Penipuan Kartu Kredit: Iki kalebu panggunaan nomer kertu kredit kanggo tuku tumbas.
  • Penipuan sing gegandhengan karo Pakaryan: Iki kalebu nggunakake nomer keamanan sosial wong liya lan informasi pribadhi liyane kanggo entuk tenaga kerja lan ngasilake panghasilan pajak.
  • Penipuan Bank: Nggunakake informasi pribadi wong kanggo njupuk akun financial wong utawa organisasi utawa mbukak akun anyar ing jeneng wong liya.
  • Telpon utawa keperluan. Bukak akun ponsel utawa akun sarana informasi pribadi wong liya.
  • Penipuan utawa nyewa: Ongutangi utangan utawa nyewakake nggunakake informasi pribadi wong liya.
  • Dokumen utawa keuntungan saka pamrentah: Nggunakake informasi pribadi wong liya kanggo entuk keuntungan pemerintah.

Prilaku Pidana

Undang-undang nyolong identitas ing saindenging UAE nutupi prilaku sing beda-beda. Nanging, sing paling utama yaiku kejahatan nggunakake informasi identitas pribadi wong tanpa idin utawa ijin lan kanggo entuk bathi. Ana macem-macem cara nyolong identitas:

  • Ana sing nyolong dompet utawa dompet liyane kanggo njupuk informasi pribadhi lan kertu kredit
  • Wong liyo ndeleng wong sing ngeculake kertu, milih, lan mutusake nggunakake kanggo tuku barang.
  • Ana sing nyolong lisensi driver lan masrahake menyang polisi yen ana sing narik amarga cepet utawa nalika ditangkep.
  • Ana sing ngirim email minangka anggota IRS lan nuntun sampeyan ngirim informasi pribadi sing bakal diaudit.
  • Ana wong entuk akses menyang akun email sampeyan lan nemokake informasi ngenali pribadi.
  • Ana sing nyolong email lan liwat sampah sing golek tagihan utawa pratelan sing ngemot informasi pribadi uga nomer akun.

Penipuan Bisnis

"Penipuan milih kabeh transaksi"

Pepatah sah lawas iki nuduhake kasunyatan manawa ana tumindak penipuan, tumindak legal ora adoh. Nalika penipuan menehi sirah sing ala, pilihan hukum ana, apa hukum tartamtu ora ana ing buku utawa kasus ing ukum umum. Ora sah bisa setuju karo tumindak penipuan utawa tumindak kriminal, ora bisa ditindakake kabeh transaksi transaksi penipuan. Kajaba iku, bukti penipuan mesthi diakoni ing pengadilan, sanajan jinis bukti kasebut ora bakal ditampa ing sawetara kahanan.

Pengacara Penipuan Bisnis

Angger-anggering Toret ora mbedakake babagan wong, lan mulane sampeyan ora kudu. Yen sampeyan wis ngalami penipuan apa wae, sampeyan kudu hubungi pengacara supaya ngerti manawa penipuan kasebut kena pengaruh hak lan kewajiban sampeyan.

Minangka pangerten sing amba, penipuan minangka nomer siji menyang pasar gratis. Ing UAE, penipuan nggadhi paukuman sipil lan pidana. Yen wong liya tumindak piala marang sampeyan, mula ora tanggung jawab marang sampeyan, nanging tumindak pidana.

Yen sampeyan ngadhepi kahanan penipuan, sampeyan mesthi bisa tumindak sah, sanajan ora ana hukum khusus sing kudu ngrampungake kahanan tartamtu. Penipuan bisnis ana telung jinis, yaiku penipuan kasunyatan, penipuan tumindak. lan penipuan minangka ukum.

niat mblusukake

Penipuan ing faktum, sing uga diarani inducement ana nalika istilah saka kesepakatan kesepakatan kasebut pancen mblusukake lan dadi putra amarga tujuane disasarake. Yen terdakwa salah nyalahake fakta utawa fakta sing penting, kanthi tujuan nyasarake sampeyan, lan minangka akibat, sampeyan tumindak kanthi alesan adhedhasar salah tanggapan kasebut. Iki diarani minangka penipuan ing kasunyatan. Kanggo menehi katrangan kanthi jelas, mesthine ana kabingahan sing penting saka wong sing dituduh, nanging sampeyan cepet supaya ora percaya ngapusi kasebut.

Penipuan sajrone implementasine yaiku nalika interaksi pihak-pihak kanggo menehi hasil ora jujur ​​lan nyurung soko sing biasane ora ditindakake. Contone, yen ana wong sing njaluk otograpi, nanging banjur nggawe cathetan promosori ing sekitar otograpi sampeyan, mula diarani penipuan.

Penipuan lan Kadurjanan Keuangan

Ahli sing wis disertifikasi lan Akreditasi sing Diverifikasi Kanthi Lengkap

Gulung menyang Top