Law Firms Dubai

Yen Sampeyan butuh Kekuwatan Pengacara ing UAE

wewenang wong liya

Dipunrancang kanthi cetha

Kekuwatan pengacara yaiku tender sah utawa dokumen sing ditandatangani dening wong (asring diarani 'kepala sekolah') sing menehi wewenang karo wong liya (diarani 'agen' utawa 'pengacara-kasunyatan') kanggo tumindak atas jenenge kepala sekolah ing ngarep pihak katelu.

SAIKI Iku Wektu Sing tepat!

Apa sing Kekuwatan Pengacara

Menehi Kekuwatan Pengacara gumantung pira kekuwatane pengacara, agen kasebut bisa dadi sedulur saka dulur, kanca, kanca, majikan utawa pengacara.

  • Kekuwatan Pengacara dibutuhake ing kahanan khusus kanggo wong sing luwih umur 18 taun, Contone, personil militer nyebar ing luar negeri sing mbutuhake wong tumindak kanggo pihak dheweke.
  • Wong nom-noman sing akeh lelungan bisa uga mbutuhake Kekuwatan Pengacara kanggo ngatasi urusan, utamane yen ora duwe pasangan nindakake perkara kasebut. Cara sing paling umum sing bisa ditrapake POA yaiku yen ana wong sing bali, utawa nemoni masalah kesehatan sing serius lan ora suwe bisa ditransfer.

Kekuwatan pengacara digunakake utamane minangka saran kanggo mesthekake arahan sing ditindakake kanthi paling apik.

Yen sampeyan ora bisa tumindak dhewe amarga ora bisa fisik utawa mental, keputusane finansial bisa diwarisake menyang agen kanggo njamin kesejahteraan sampeyan. Sawetara keputusan kasebut kalebu mbayar tagihan, adol aset supaya biaya medis bisa dibayar. Kekuwatan pengacara rinci babagan orane lan ambane apa sing diarepake dening agen.

Jinis-jinis Kekuwatan Pengacara sing Beda

Wis umum ing UAE kanggo individu utawa kepala sekolah menehi kakuwatan pengacara marang wong sing dipercaya (uga dikenal minangka agen) kanggo nindakake transaksi kanggo pihak. Ing UAE, rong jinis kekuwatan bisa ditemokake:

  1. Daya pengacara umum
  2. Kekuwatan pengacara khusus

Daya Pengacara Umum

Kekuwatan pengacara umum digunakake ing UAE nalika kepala sekolah mbutuhake agen nindakake apa-apa / utawa tumindak ing ngisor iki:

  • Tuku lan ngatur real estate
  • Wakil kepala sekolah sadurunge departemen pemerintah, pelayanan, utilitas, lan panyedhiya telekomunikasi
  • Entuk entitas legal
  • Tuku saham ing entitas hukum
  • Tuku kendharaan lan barang penting
  • Kontrak tandha lan dokumen liyane
  • Wakil principal ing masalah legal lan nyewa pengacara

Kekuwatan pengacara sing jelas kanthi kekuwatan sing kadhaptar biasane ditampa dening pihak katelu lan departemen pemerintah ing UAE.

Kekuwatan Pengacara Khusus

Ing sawetara kasus, pihak katelu utawa departemen pamrentah sing ngandhani kekuwatan pengacara bisa njaluk supaya agen kasebut menehi kakuwatan pengacara khusus sing nyatakake rincian transaksi ing endi agen kasebut minangka kepala sekolah. Asring, jinis-jinis kasus kasebut kalebu:

  • Penjualan properti real estate
  • Penjualan saham ing entitas sah
  • Perselisihan properti
  • Penjualan kendaraan
  • Masalah pusaka
  • Persetujuan dening wali kanggo pernikahané
  • Setuju kanggo lelungan bocah cilik (wong ngisor 21 taun) karo wong liya tinimbang penjaga sing sah

Kepiye Daya Kekuwatan Pengacara?

Wong sing butuh Daya Pengacara luwih dhisik milih wong kanggo ngatasi urusan yen lan kapan ora bisa ditindakake. POA bisa diadegake langsung supaya wong ora bisa ngatasi urusan awake dhewe. Iki bakal ditrapake langsung, saéngga agen kasebut bisa tumindak dadi kepala sekolah.

Nanging, yen sampeyan kudu nggawe kontrak naleni sah, kapasitas principal kudu nalika dokumen kasebut digambar. Iki tegese wong iki bakal bisa ngerteni istilah kaya sing wis dinyatakake ing kontrak kasebut.

POA bisa ditransfer utawa dibatalake sawayah-wayah sawise dokumen asli wis sirna lan sing anyar wis disiapake, utawa liwat persiapan dokumen pembatalan resmi sing ngandhani kabeh pihak sing prihatin yen POA ora sah lan panggunaan kudu dihentikan langsung.

Amarga basa Arab minangka basa resmi Uni Emirat Arab, dokumen kasebut kudu diproduksi kanthi format dwibahasa

Cara Milih Kekuwatan Pengacara ing UAE

Kekuwatan pengacara kudu ditandatangani ing UAE sadurunge masarakat sing notaris sadurunge dadi sah sah lan ditrima karo pihak katelu lan departemen pemerintah. Ana rong langkah supaya kakuwatan pengacara bisa disiapake lan mlebu:

1. Siapke draft

Rancangan daya pengacara wis disiapake ing format dwibahasa (Inggris lan Arab), utawa mung format Arab. Kekuwatan pengacara kudu direncanakake kanthi tliti lan kalebu kabeh kekuwatan sing kudu dileksanakake agen kanggo pihak principal. Sawise kakuwatan pengacara wis siyap, mula bakal dicithak asale kanggo ditandatangani sadurunge ing notaris umum.

2. Tandha sadurunge bewara ing masarakat

Ing langkah iki, para pengunjung notaris ing UAE bakal dibukak kanggo menehi tandha kekuwatan pengacara ing proses sing diarani notaris babagan kakuwatan pengacara. Kepala sekolah kudu tampil ing wong sing menehi notaris kanggo menehi tandha / menehi notaris babagan pengacara. Agen ora kudu ana ing kana.

Sawise prinsipal menehi kekuwatan pengacara, masarakat notaris langsung bakal menehi tandha lan ndhaptar siji asli ing cathetan pengadilan resmi lan ngasilake rong asli menyang kepala sekolah. Sawise rampung, agen saiki bisa nggunakake kekuwatan pengacara. Proses kabeh iki bisa njupuk apa-apa saka 20 menit nganti jam, gumantung karo wayah awan.

Kepiye Tandha Kekuwatan Pengacara Saka njaba UAE

Kanggo kekuwatan pengacara sing ditandatangani ing njaba UAE, lan digunakake ing UAE, kekuwatan pengacara kudu ngalami proses legalisasi lan bukti asli ing negara asal, uga ing UAE. Iki nderek rong tahap:

1. Legalization lan bukti asli ing negara asal

Langkah-langkah kasebut bakal ditindakake ing njaba UAE sadurunge kekuwatan pengacara bisa digawa menyang UAE.

  1. Kepala sekolah pisanan bakal menehi tandha kekuwatan pengacara sadurunge masarakat sing misuwur ing negara penduduk.
  2. Sawise kakuwatan pengacara ditandatangani ing masarakat notaris, menteri urusan luar negeri utawa departemen pemerintah sing padha karo negara kasebut bakal menehi bukti.
  3. Kedutaan Besar UAE / Konsulat ing negara penduduk pungkasane bakal menehi bukti kekuwatan pengacara.

2. Ing UAE

Sawise tahap 1, kekuwatan pengacara banjur bisa digawa menyang UAE supaya proses bukti asli wis rampung. Iki nderek langkah-langkah iki:

  1. Kementerian Luar Negeri UAE kudu ngeculake daya pengacara.
  2. Banjur kudu diterjemahake menyang Arab dening penerjemah sah sing diwenehake dening pelayanan keadilan kanggo nindakake terjemahan sah.
  3. Sawise terjemahan saka basa Arab wis rampung, Kementerian Kehakiman UAE banjur bakal nandhani terjemahan iki babagan kekuwatan pengacara.

Cara Mbatalake Kekuwatan Pengacara lan Ganti Agen Sampeyan

Ing wektu sing dipilih, kekuwatan pengacara bisa dicabut preduli saka alesan utawa tujuan. Kanggo nindakake iki, pembatalan kasebut kudu digawe kanthi nulis kanthi nggunakake Proklamasi Daya Pengacara, lan kudu disentuh karo pengacara sampeyan. Formulir Pembatalan POA kudu ditandatangani sadurunge masarakat notaris, lan sampeyan bisa mutusake supaya menehi notifikasi menyang agen liwat bailiff saka masarakat Notaris, utawa liwat surat sing kadaptar.

Yen sampeyan pengin ngganti agen utawa ngganti konten kekuwatan pengacara, sing lawas kudu dibatalake kanthi nulis, supaya ora ana pengaruh legal sadurunge pengacara sing anyar bisa ditanggepi. Kekuwatan saka pengacara mandheg sah yen kepala sekolah tiwas, lan dokumen liyane kaya Will lan Prajanjian njupuk kalorone.

POA: Dokumen Hukum Penting

Saben wong diwasa butuh kakuwatan pengacara

Gulung menyang Top