Mangertosi Kekuwatan Pengacara

surat kuasa (POA) minangka dokumen legal penting sing wewenang individu utawa organisasi kanggo ngatur Panjenengan urusane lan nggawe keputusan babagan sampeyan atas yen sampeyan ora bisa nindakake dhewe. Pandhuan iki bakal menehi ringkesan lengkap babagan POA ing Uni Emirat Arab (UAE) - nerangake macem-macem jinis sing kasedhiya, carane nggawe POA sing sah, hak lan tanggung jawab sing ana gandhengane, lan liya-liyane.

Apa Kekuwatan Pengacara?

A POA menehi legal panguwasa menyang liyane dipercaya wong, nelpon Panjenengan "agen", kanggo tumindak ing Panjenengan atas yen sampeyan dadi lumpuh utawa ora bisa ngatur pribadine dhewe, Financial, utawa kesehatan prakara. Iku ngidini wong kanggo nangani urusan kritis kaya mbayar tagihan, ngatur investasi, operasi a business, nggawe medical kaputusan, lan teken dokumen legal tanpa perlu takon sampeyan saben wektu.

Sampeyan (minangka sing menehi wewenang) dikenal minangka "kepala sekolah" ing persetujuan POA. Dokumen kasebut bisa dikustomisasi kanthi lengkap, ngidini sampeyan nemtokake kekuwatan sing tepat sampeyan pengin utusan lan watesan apa wae. Umpamane, sampeyan bisa milih menehi kekuwatan sing sempit ing bank tartamtu akun tinimbang kontrol kebak kabeh finansial.

"Kekuatan jaksa dudu hadiah kekuwatan, nanging delegasi kepercayaan." – Denis Brodeur, pengacara estate planning

Nduwe POA mesthekake yen urusan penting sampeyan bisa terus dikelola kanthi lancar yen sampeyan nemokake dhewe Tukang nindakake kanthi pribadi - apa amarga kacilakan, penyakit dadakan, penyebaran militer, lelungan ing luar negeri, utawa komplikasi tuwa.

Napa duwe POA ing UAE?

Ana sawetara alasan utama kanggo nggawe POA nalika manggon ing UAE:

  • penak nalika lelungan ing luar negeri kerep kanggo bisnis utawa luang
  • Katentreman atine yen dumadakan incapacitated - ngindhari intervensi pengadilan sing bisa uga dibutuhake ngrampungake regejegan komersial
  • Pilihan paling apik kanggo ekspatriat tanpa kulawarga lokal kanggo mlebu
  • Pepalang basa bisa diatasi kanthi menehi jeneng agen sing mahir Arab
  • Mesthekake wishes wis digawa metu ing baris karo hukum UAE
  • Nyingkiri regejegan liwat wewenang nggawe keputusan ing kulawarga
  • Aset bisa gampang dikelola nalika ing luar negeri long-term

Jinis POA ing UAE

Ana sawetara jinis POA sing kasedhiya ing UAE, kanthi implikasi lan panggunaan sing beda:

Daya Pengacara Umum

Umum POA nyedhiyakake kekuwatan paling jembar diijini dening hukum UAE. Agen kasebut nduweni wewenang kanggo nindakake meh kabeh tumindak babagan urusan sampeyan kaya sing bisa ditindakake kanthi pribadi. Iki kalebu kekuwatan kanggo tuku utawa ngedol property, ngatur akun financial, file pajak, ketik Kontrak, nggawe investasi, nangani litigasi utawa utang, lan liya-liyane. Nanging, sawetara pangecualian ditrapake ing babagan topik kaya ngganti utawa nulis a bakal.

Watesan / Kuwasa khusus

Utawa, sampeyan bisa nemtokake a dibatesi or spesifik ruang lingkup kakuwasan agen sampeyan adhedhasar kabutuhan sampeyan:

  • POA perbankan/keuangan - ngatur akun bank, investasi, mbayar tagihan
  • Bisnis POA - keputusan operasi, kontrak, transaksi
  • POA real estate - ngedol, nyewa, utawa properti hipotek
  • POA Kesehatan - keputusan medis, masalah asuransi
  • POA perwalian anak - pilihan perawatan, medis, pendidikan kanggo bocah-bocah

Awet Daya saka Agung

POA standar dadi ora sah yen sampeyan ora bisa. A “awet” POA kanthi tegas nyatakake yen sampeyan bakal tetep efektif sanajan sampeyan ora duwe kemampuan utawa ora kompeten sacara mental. Iki penting kanggo ngidini agen sampeyan tetep ngatur masalah finansial, properti, lan kesehatan sing penting kanggo sampeyan.

Springing Power of Attorney

Ing kontras, sampeyan bisa nggawe POA "spring" – ing ngendi wewenang agen mung ditrapake yen ana acara sing aktif, biasane ora bisa dikonfirmasi dening siji utawa luwih dokter. Iki bisa menehi kontrol tambahan kanggo nemtokake kondisi pas.

Nggawe POA sing Sah ing UAE

Kanggo nggawe POA sing bisa ditindakake kanthi sah ing UAE, apa Umum or spesifikawet or springing, tindakake langkah-langkah utama iki:

1. Format Dokumen

Dokumen POA kudu ngetutake format standar sing digunakake ing UAE, sing asline ditulis ing arabic utawa diterjemahake kanthi sah yen digawe ing basa Inggris utawa basa liyane ing wiwitan.

2. Tandha & Tanggal

Sampeyan (minangka Principal) kudu menehi tandha fisik lan menehi tanggal dokumen POA nganggo tinta udan, bebarengan karo jeneng sampeyan agen(s). Tandha digital utawa elektronik ora bisa digunakake.

3. Notaris

Dokumen POA kudu notaris lan dicap dening UAE sing disetujoni Notaris kanggo dianggep sah. Iki uga mbutuhake ngarsane fisik sampeyan.

4. Registrasi

Pungkasan, ndhaptar dokumen POA ing Notaris kantor kanggo ngaktifake kanggo nggunakake. Agen sampeyan banjur bisa nggunakake asli kanggo mbuktekaken wewenang.

Yen rampung kanthi bener karo Notaris Umum UAE sing sah, POA sampeyan bakal sah sah ing kabeh pitung emirat. Persyaratan sing tepat beda-beda miturut emirat sing tepat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah & Ajman, Umm Al Quwain lan Ras Al Khaimah & Fujairah

Hak & Tanggung jawab

Nalika nggawe lan nggunakake POA ing UAE, sampeyan (principal) lan agen sampeyan duwe hak lan tanggung jawab hukum sing penting, kalebu:

Hak & Tanggung Jawab Utama

  • Mbusak POA yen dikarepake - kudu menehi kabar ditulis
  • Cathetan panjaluk kabeh transaksi sing ditindakake
  • Njupuk maneh wewenang ing sembarang wektu langsung utawa liwat pengadilan
  • Kasebut kanthi teliti, milih agen sampeyan kanthi yakin supaya ora ana perselisihan utawa penyalahgunaan

Hak & Tanggung Jawab Agen

  • Nindakake kekarepan lan tanggung jawab kaya sing wis digarisake
  • njaga cathetan keuangan rinci
  • Aja nyampurake dana karo kepala sekolah
  • Tumindak kanthi jujur, integritas lan ing kapentingan paling apik saka kepala sekolah
  • Laporan masalah apa wae nyegah tugas sing ditindakake

Nggunakake POA ing UAE: FAQs

Bingung babagan cara kerjane POA ing UAE ing praktik? Mangkene wangsulan pitakon penting:

Apa POA bisa digunakake kanggo ngedol properti principal utawa transfer kepemilikan?

Ya, yen kasebut kanthi khusus ing panguwasa sing diwenehake dokumen POA. POA umum lan POA khusus real estate biasane ngidini adol, nyewakake, utawa hipotek properti principal.

Apa bisa nggawe POA kanthi digital tanpa fisik ing UAE?

Sayange ora - kepala sekolah saiki kudu mlebu nganggo teken tinta udan sadurunge Notaris Umum UAE sing sah miturut peraturan lokal. Sawetara pengecualian winates ditrapake kanggo warga sing mbutuhake POA sing ditanggepi nalika manggon ing luar negeri.

Apa aku bisa nggunakake dokumen POA saka negara liya ing UAE?

Biasane ora, kajaba negara kasebut duwe perjanjian khusus karo pamrentah UAE. POA sing digawe ing negara liya biasane kudu diterbitake maneh lan diwenehi notaris ing UAE supaya bisa digunakake miturut hukum Emirates. Ngomong karo konsulat sampeyan.

Apa aku bisa ngganti dokumen POA sawise mlebu lan ndhaptar?

Ya, sampeyan bisa ngowahi dokumen POA sawise resmi nerbitake lan ngaktifake versi asli. Sampeyan kudu nyiapake dokumen amandemen, tandhani iki nganggo tandha tinta udan sadurunge Notaris Umum maneh, banjur ndhaptar owah-owahan ing kantore.

kesimpulan

kekuwatan hukum mbisakake individu sing dipercaya kanggo ngatur pribadine kritis, urusan hukum financial yen sampeyan dadi lumpuh utawa ora kasedhiya. Iku dokumen penting kanggo wong diwasa tanggung jawab sing manggon ing UAE kanggo nimbang gadhah ing panggonan - 1apa enom utawa tuwa, sehat utawa gerah penyakit.

Priksa manawa sampeyan nimbang kanthi ati-ati jinis POA adhedhasar kabutuhan sampeyan, ora menehi kekuwatan luwih saka sing dibutuhake. Milih agen sing tepat uga penting - jeneng wong sing bisa dipercaya sing ngerti kekarepan sampeyan. Nliti dokumen saben sawetara taun mesthekake yen dokumen kasebut tetep anyar.

Kanthi POA sing cocog lan ndhaptar miturut syarat hukum UAE, sampeyan bisa duwe katentreman sing sejatine, urusan penting sampeyan bakal ditangani kanthi lancar sanajan sampeyan ora bisa melu dhewe. Tumindak saiki kanggo nggawe rencana kontingensi.

About Author The

2 pikirane babagan "Ngerti Kekuwatan Pengacara"

  1. Avatar kanggo Prakash Joshi

    Aku ndhaptar Keamanan Umum Pengacara lan pitakon,
    1) Apa aku kudu mlebu kunjara utawa ngalami hukum ukum pemerintah UAE yen kepala sekolah ngadhepi kasus saka polisi dubai utawa pengadilan khusus nalika wong utama sing ora ana ing UAE?
    2) Tandha tekenku dibutuhake kanggo ngetik kertas saka Daya Pengacara Umum?
    3) apa kesahihan kesepakatan kasebut ing babagan wektu?
    4) ing wektu mbatalake kekuwatan pengacara umum, principal kudu njaluk ing UAE?

    kula aturi wenehi ASAP.

    Maturnuwun,

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *