Hukum Pelecehan lan Serangan Seksual ing UAE

Pelecehan lan serangan seksual dianggep minangka kejahatan serius miturut hukum UAE. Kode Penal UAE ngkriminalisasi kabeh jinis serangan seksual, kalebu rudo pekso, serangan seksual, eksploitasi seksual, lan pelecehan seksual. Artikel 354 khusus nglarang serangan sing ora sopan lan ditetepake sacara umum kanggo nutupi tumindak sing nglanggar kesopanan wong liwat tumindak seksual utawa saru. Nalika hubungan seksual consensual njaba marriage ora tegas ilegal miturut Code Penal, padha duweni potensi tiba ing hukum jina gumantung ing status perkawinan sing melu. Hukuman kanggo kejahatan seksual kalebu saka penjara lan denda nganti paukuman abot kaya cambuk, sanajan paukuman mati jarang ditrapake kanggo pelanggaran kasebut. UAE wis njupuk langkah ing taun anyar kanggo ngiyataken hukum nglindhungi korban lan nambah paukuman kanggo pelaku kejahatan seksual.

Apa sing dadi pelecehan seksual miturut hukum UAE?

Miturut hukum UAE, pelecehan seksual umume ditetepake kanggo nyakup macem-macem tumindak lisan, non-lisan, utawa fisik sing ora dikarepake kanthi sifat seksual. UEA Penal Code ora nyedhiyani dhaftar exhaustive saka tumindak sing akehe jawatan seksual, nanging nglarang sembarang tumindak sing nerak andhap asor wong liwat prilaku seksual utawa saru tumindak.

Pelecehan seksual bisa macem-macem wujud, kalebu ndemek sing ora cocog, ngirim pesen utawa gambar sing ora sopan, nggawe kemajuan seksual sing ora dikarepake utawa njaluk panjaluk seksual, lan nindakake tumindak seksual liyane sing ora disenengi sing nggawe lingkungan sing intimidasi, musuhan, utawa nyerang. Faktor kunci yaiku tumindak kasebut ora dikarepake lan nyerang panampa.

Wong lanang lan wadon bisa dadi korban pelecehan seksual miturut hukum UAE. Undhang-undhang kasebut uga nyakup pelecehan ing macem-macem konteks, kalebu papan kerja, institusi pendidikan, ruang umum, lan online utawa liwat komunikasi elektronik. Pengusaha lan organisasi duwe kewajiban hukum kanggo njupuk langkah sing cukup kanggo nyegah lan ngatasi pelecehan seksual.

Apa hukum kanggo macem-macem jinis pelecehan seksual?

Pelecehan seksual bisa macem-macem wujud, saka tumindak fisik nganti salah lisan nganti pelanggaran online/elektronik. UAE duwe undang-undang khusus sing ngatasi lan ngukum macem-macem jinis tindak tanduk pelecehan seksual. Mangkene ringkesan hukum lan paukuman sing cocog:

Wujud Pelecehan SeksualHukum sing relevan
Pelecehan Seksual Fisik (ndemek, groping, lsp.)Keputusan Federal No. 6 Taun 2021
Pelecehan Verbal/Non-fisik (komentar cabul, maju, panjaluk, stalking)Keputusan Federal No. 6 Taun 2021
Pelecehan Seksual Online/Elektronik (ngirim pesen, gambar, lsp.)Pasal 21 UU Kejahatan Siber
Gangguan Seksual ing Panggonan KerjaArtikel 359, Undhang-undhang Ketenagakerjaan UAE
Pelecehan Seksual ing Lembaga PendidikanKawicaksanan Kementerian Pendidikan
Pelecehan Seksual Umum (sikep saru, pajanan, lsp.)Pasal 358 (Undhang-undhang Isin)

Kaya sing dituduhake ing tabel kasebut, UAE duwe kerangka hukum sing komprehensif kanggo nglakokake pidana lan ngukum kabeh bentuk pelecehan seksual. Loro individu lan organisasi bisa tanggung jawab kanggo pelecehan seksual miturut hukum UAE. Pengusaha lan institusi uga duwe kabijakan internal lan langkah-langkah disiplin dhewe

Apa paukuman kanggo pelecehan seksual ing UAE?

  1. Pelecehan Seksual Fisik
  • Miturut Keputusan Federal No. 6 taun 2021
  • Penalti: Penjara minimal 1 taun lan / utawa denda AED 10,000 minimal
  • Nutup tumindak kaya demek, groping, lsp.
  1. Pelecehan Verbal/Non-Fisik
  • Miturut Keputusan Federal No. 6 taun 2021
  • Penalti: Penjara minimal 1 taun lan / utawa denda AED 10,000 minimal
  • Kalebu komentar cabul, kemajuan sing ora dikarepake, panjaluk seksual, stalking
  1. Pelecehan Seksual Online/Elektronik
  • Katutup ing Artikel 21 saka Cybercrime Law
  • Hukuman: Dipenjara lan/utawa denda gumantung saka keruwetan
  • Ditrapake kanggo ngirim pesen eksplisit, gambar, isi liwat cara digital
  1. Pelecehan Seksual ing Papan Kerja
  • Dihukum miturut Artikel 359 saka Undhang-undhang Buruh UAE
  • Hukuman: Tindakan disiplin kaya mandap, denda
  • Pengusaha kudu duwe kabijakan anti-pelecehan
  1. Lembaga Pendidikan Pelecehan Seksual
  • Diatur dening kawicaksanan Kementerian Pendidikan
  • Hukuman: Tindakan disiplin, tuduhan pidana potensial miturut Keputusan Federal No. 6 taun 2021
  1. Pelecehan Seksual Umum
  • Tumindak miturut Pasal 358 (Tindakan Isin) KUHP
  • Hukuman: Nganti 6 sasi penjara lan/utawa denda
  • Nyakup tumindak kaya sadurunge nyeret saru, paparan umum, lsp.

Kepiye para korban pelecehan seksual bisa ngajukake laporan ing UAE?

  1. Nggoleki Perawatan Medis (yen perlu)
  • Yen pelecehan kalebu serangan fisik utawa seksual, golek perawatan medis langsung
  • Entuk bukti sing didokumentasikake babagan ciloko
  1. Klumpukne Bukti
  • Simpen bukti elektronik kaya teks, email, foto, utawa video
  • Catat rincian kaya tanggal, wektu, lokasi, saksi
  • Simpen bukti fisik kaya sandhangan sing dipakai nalika kedadeyan kasebut
  1. Lapor menyang Panguwasa
  • Kirim laporan menyang kantor polisi sing paling cedhak
  • Sampeyan uga bisa nelpon hotline polisi utawa nggunakake kios kantor polisi pinter
  • Nyedhiyani pernyataan rinci babagan pelecehan kanthi kabeh bukti
  1. Hubungi Layanan Dhukungan
  • Tekan kanggo ndhukung hotline utawa organisasi bantuan korban
  • Dheweke bisa menehi panuntun dhumateng hukum, konseling, akomodasi sing aman yen perlu
  1. Lapor menyang Majikan (yen pelecehan ing papan kerja)
  • Tindakake proses ganti rugi keluhan perusahaan sampeyan
  • Ketemu HR / Manajemen lan ngirim complaint ditulis karo bukti
  • Majikan duwe tugas kanggo neliti lan tumindak
  1. Tindakake Kemajuan Kasus
  • Nyedhiyani informasi tambahan / bukti sing dijaluk dening panguwasa
  • Priksa manawa sampeyan nampa nganyari babagan status investigasi
  • Nyewa pengacara kanggo makili sampeyan, yen dibutuhake

Kanthi ngetutake langkah-langkah kasebut, para korban ing UAE bisa kanthi resmi nglaporake kedadeyan pelecehan seksual lan entuk akses menyang obat legal lan layanan dhukungan.

Apa Bedane Antarane Pelecehan Seksual lan Serangan Seksual?

KriteriaGangguan seksualSerangan Seksual
DefinitionTumindak lisan, non-lisan, utawa fisik sing ora dikarepake kanthi sifat seksual sing nggawe lingkungan musuhan.Sembarang tumindak utawa prilaku seksual sing ditindakake tanpa idin saka korban, nglibatake kontak fisik utawa nglanggar.
Jinis-jinis TumindakKomentar, sadurunge nyeret, panjalukan kanggo nikmat, ngirim konten eksplisit, ndemek sing ora cocog.Groping, fondling, rudo pekso, nyoba rudo pekso, tumindak seksual dipeksa.
Kontak FisikOra kudu melu, bisa dadi pelecehan lisan / non-fisik.Kontak seksual fisik utawa nglanggar melu.
IdinTumindak ora dikarepake lan nyerang korban, ora ana idin.Kurang idin saka korban.
Ketentuan HukumDilarang miturut undang-undang UAE kaya Code Penal, Law Labor, Law Cybercrime.Dikriminalisasi minangka serangan seksual / rudo pekso miturut Kode Penal UAE.
HukumanDenda, penjara, tumindak disiplin gumantung saka keruwetan.Hukuman sing ketat kalebu hukuman penjara sing luwih dawa.

Bentenane utama yaiku pelecehan seksual kalebu macem-macem tindak tanduk sing ora dikarepake nggawe lingkungan musuhan, dene serangan seksual kalebu tumindak seksual fisik utawa kontak tanpa idin. Loro-lorone ilegal miturut hukum UAE nanging serangan seksual dianggep minangka pelanggaran sing luwih abot.

Apa hukum babagan serangan seksual ing UAE?

Undhang-undhang Federal UAE No. 3 taun 1987 (KUHP) kanthi jelas nemtokake lan ngkriminalisasi macem-macem jinis serangan seksual. Artikel 354 nglarang serangan sing ora sopan, sing kalebu tumindak sing nglanggar kesopanan wong liwat tumindak seksual utawa saru, kalebu kontak fisik sing ora dikarepake kanthi sifat seksual. Artikel 355 ngenani tindak pidana rudo pekso, sing ditetepake minangka nglakokake hubungan seksual tanpa persetujuan karo wong liya liwat kekerasan, ancaman, utawa penipuan. Iki ditrapake tanpa preduli saka jender utawa status perkawinan.

Artikel 356 nglarang tumindak seksual paksa liyane kayata sodomi, oral seks, utawa nggunakake obyek kanggo nglanggar seksual nalika tumindak liwat kekerasan, ancaman, utawa ngapusi. Pasal 357 nglanggar rayuan utawa goda bocah cilik kanggo nindakake tumindak ora sopan. Hukuman kanggo kejahatan serangan seksual miturut KUHP utamane nglibatake penjara lan denda, kanthi tingkat keruwetan beda-beda adhedhasar faktor kayata pelanggaran tartamtu, nggunakake kekerasan/ancaman, lan yen korban isih cilik. Ing sawetara kasus, deportasi uga bisa dadi paukuman kanggo wong sing nglanggar ekspatriat.

UAE njupuk sikap hukum sing ketat marang kabeh jinis kejahatan seksual, ngarahake kanggo nglindhungi para korban nalika mesthekake konsekwensi sing ketat kanggo pelaku liwat kerangka hukum sing ditetepake ing Code Penal.

Kepiye hukum UAE nggolongake macem-macem jinis serangan seksual?

Kode Penal UAE nggolongake macem-macem jinis serangan seksual kaya ing ngisor iki:

Jinis Serangan SeksualDefinisi Legal
Serangan ora sopanTumindak apa wae sing nglanggar kesopanan wong liwat tumindak seksual utawa saru, kalebu kontak fisik sing ora dikarepake kanthi sifat seksual.
RapeNindakake hubungan seksual non-konsensual karo wong liya liwat kekerasan, ancaman, utawa ngapusi.
Tumindak Seksual DipaksaSodomi, oral sex, utawa nggunakake obyek kanggo nglanggar seksual sing dilakoni liwat kekerasan, ancaman, utawa ngapusi.
Serangan seksual ing bocah cilikNgrayu utawa mbujuk bocah cilik kanggo nindakake tumindak sing ora sopan.
Serangan Seksual sing DigedhekakeSerangan seksual sing nglibatake faktor tambahan kayata cidera fisik, pirang-pirang pelaku, utawa kahanan sing nggegirisi liyane.

Kategorisasi kasebut adhedhasar sifat spesifik saka tumindak seksual, nggunakake kekuwatan / ancaman / ngapusi, umur korban (suntingan utawa diwasa), lan faktor sing nyebabake. Hukuman beda-beda miturut jinis serangan seksual, kanthi tumindak sing luwih abot kaya rudo pekso lan serangan marang bocah cilik sing narik paukuman sing luwih abot miturut ukum.

Apa paukuman kanggo serangan seksual ing UAE?

Hukuman kanggo serangan seksual ing UAE beda-beda adhedhasar jinis utawa wangun pelanggaran, miturut kategorisasi ing Code Penal. Mangkene paukuman utama sing didaftar:

  1. Serangan ora sopan (Pasal 354)
    • Dipenjara
    • Fine
  2. Perkosaan (Pasal 355)
    • Pakunjaran wiwit saka sauntara nganti ukuman seumur hidup
    • Hukuman sing luwih abot kanggo faktor sing nggegirisi kayata rudo pekso bocah cilik, rudo pekso sajrone perkawinan, rudo pekso geng dll.
  3. Tindakan Seksual Paksa kaya Sodomi, Oral Sex (Pasal 356)
    • Dipenjara
    • Hukuman sing luwih abot yen ditindakake marang bocah cilik
  4. Serangan Seksual marang Bocah-bocah cilik (Pasal 357)
    • Katentuan pakunjaran
    • Potensi paukuman sing luwih dhuwur adhedhasar spesifik kasus kasebut
  5. Serangan Seksual sing Digedhekake
    • Hukuman sing luwih dhuwur kaya istilah penjara sing luwih dawa
    • Faktor kayata nggunakake senjata, nyebabake cacat permanen, lan sapiturute bisa nambah paukuman

Umumé, paukuman kasebut kalebu istilah penjara wiwit saka sauntara nganti urip, uga denda potensial. Keruwetan mundhak kanggo pelanggaran luwih egregious, Kadurjanan marang bocah cilik, lan kasus nglibatno aggravating kahanan minangka dikategorikaké ing saben Code Penal.

Apa hak-hak individu sing dituduh pelecehan seksual ing UAE?

Wong sing dituduh pelecehan seksual ing UAE duwe hak lan perlindungan hukum tartamtu miturut ukum. Iki kalebu:

Hak kanggo pengadilan sing adil lan proses sing adil. Sapa wae sing didakwa karo pelecehan seksual utawa serangan nduweni hak kanggo nyoba sing adil lan ora adil, kanthi kesempatan kanggo mbela awake dhewe lan menehi bukti. Dheweke duwe hak kanggo perwakilan legal lan dianggep ora salah nganti dibuktekake guilty ngluwihi keraguan sing cukup. Hak nglawan self-incrimination. Wong sing dituduh ora bisa dipeksa kanggo menehi kesaksian marang awake dhewe utawa ngakoni kesalahane. Sembarang statement sing digawe kanthi paksa utawa paksaan ora bisa ditampa ing pengadilan.

Hak kanggo mréntahaké. Yen disalahké, sing didakwa duwé hak kanggo mréntahaké putusan utawa paukuman menyang pengadilan sing luwih dhuwur, asalé ngetutake prosedur hukum lan garis wektu sing tepat. Hak kanggo privasi lan rahasia. Nalika kejahatan seksual dianggep kanthi serius, hukum kasebut uga nduweni tujuan kanggo nglindhungi privasi lan rincian rahasia saka terdakwa supaya ora ana stigma utawa karusakan reputasi, utamane ing kasus tanpa bukti sing cukup.

Kajaba iku, sistem peradilan UAE umume nyedhiyakake akses menyang layanan terjemahan / interpretasi kanggo penutur non-Arab lan nggawe akomodasi kanggo wong sing ora duwe kabisan utawa kahanan khusus sajrone proses hukum sing ana gandhengane karo kasus pelecehan seksual. Wigati dimangerteni manawa hak-hak kasebut kudu diimbangi karo kabutuhan kanggo nyelidiki tuduhan kasebut, nglindhungi para korban, lan njaga keamanan umum. Nanging, kerangka hukum UAE tujuane kanggo njaga hak-hak dhasar para terdakwa lan menehi keadilan.

Kepiye Pengacara Pelecehan Seksual Bisa Mbantu Kasus Sampeyan?

Pengacara pelecehan seksual sing trampil bisa menehi pitulungan sing ora ana regane kanthi:

  1. Nggunakake kawruh sing jero babagan undang-undang pelecehan lan serangan UAE kanggo menehi saran babagan proses hukum lan nglindhungi hak-hak sampeyan.
  2. Nglumpukake bukti kanthi tliti liwat wawancara, kesaksian ahli lan investigasi kanggo mbangun kasus sing kuwat.
  3. Makili sampeyan kanthi efektif liwat katrampilan advokasi lan pengalaman ruang sidang nalika nangani masalah pelecehan sing sensitif.
  4. Sesambungan karo panguwasa, majikan utawa institusi kanggo mesthekake prosedur sing bener ditindakake lan kapentingan sampeyan dijunjung.

Kanthi keahlian khusus, pengacara sing kompeten bisa ngatasi kerumitan kasus pelecehan seksual lan ningkatake kemungkinan asil sing apik.

About Author The

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top