Nglanggar Trust lan Penipuan

Kejabi insentif bisnis sing apik, kalebu penghasilan bebas pajak, lokasi pusat Uni Emirat Arab (UAE) lan cedhak karo pasar global utama ndadekake tujuan sing menarik kanggo perdagangan global. Cuaca panas ing negara lan ekonomi sing berkembang ndadekake para imigran, utamane para pekerja ekspatriat. Ateges, UAE minangka tanah kesempatan.

Nanging, keunikan UAE minangka papan kesempatan bisnis sing apik lan standar urip sing apik ora mung narik wong sing kerja keras saka saindenging jagad nanging kriminal uga. Saka karyawan sing ora jujur ​​nganti mitra bisnis sing ora jujur, pemasok, lan asosiasi, pelanggaran kepercayaan wis dadi pelanggaran pidana umum ing UAE.

Apa iku Breach of Trust?

Penipuan lan nglanggar kapercayan minangka pelanggaran pidana ing UAE miturut Hukum Federal No. Miturut artikel 3 saka Kode Penal UAE, nglanggar hukum kapercayan kalebu pelanggaran penggelapan properti sing bisa dipindhah, kalebu dhuwit.

Umumé, pelanggaran kapercayan pidana nyakup kahanan nalika ana wong sing duwe kapercayan lan tanggung jawab njupuk kauntungan saka jabatane kanggo nyolong properti utama. Ing setelan bisnis, pelaku biasane karyawan, mitra bisnis, utawa supplier / vendor. Ing wektu sing padha, korban (principal) biasane pemilik bisnis, majikan, utawa mitra bisnis.

Undhang-undhang federal UAE ngidini sapa wae, kalebu juragan lan mitra usaha gabungan sing dadi korban penggelapan dening karyawan utawa mitra bisnis, kanggo nuntut para pelanggar ing kasus pidana. Kajaba iku, angger-anggering Toret ngidini dheweke mbalekake ganti rugi saka pihak sing salah kanthi nindakake proses ing pengadilan sipil.

Syarat Pelanggaran Kapercayan ing Kasus Pidana

Sanajan angger-anggering Toret ngidini wong nuntut wong liya amarga nglanggar kapercayan, kasus pelanggaran kapercayan kudu nyukupi sawetara syarat utawa kahanan, unsur kejahatan nglanggar kapercayan: kalebu:

  1. Pelanggaran kapercayan mung bisa kedadeyan yen penggelapan kalebu properti sing bisa dipindhah, kalebu dhuwit, dokumen, lan instrumen finansial kaya saham utawa obligasi.
  2. Pelanggaran kapercayan dumadi nalika wong sing dituduh ora duwe hak legal babagan properti sing dituduh nylewengake utawa nyalahake. Ateges, sing nglanggar ora duwe wewenang legal kanggo tumindak kaya sing ditindakake.
  3. Ora kaya nyolong lan penipuan, nglanggar kapercayan mbutuhake korban kena ganti rugi.
  4. Kanggo nglanggar kapercayan kedadeyan, sing dituduh kudu duwe properti kanthi salah sawijining cara: minangka sewa, kepercayaan, hipotek, utawa proxy.
  5. Ing hubungan kepemilikan saham, pemegang saham sing nglarang pemegang saham liyane nggunakake hak legal ing saham lan njupuk saham kasebut kanggo entuk manfaat bisa dituntut kanthi nglanggar kepercayaan.

Nglanggar paukuman kapercayan ing UAE

Kanggo ngalang-alangi wong nglanggar kapercayan, hukum federal UAE nglanggar kapercayan miturut Artikel 404 KUHP. Dadi, nglanggar kapercayan minangka pelanggaran, lan sapa wae sing disalahake kudu:

  • Ukara kunjara (kurungan), utawa
  • Denda

Nanging, pengadilan nduweni kawicaksanan kanggo nemtokake suwene kurungan utawa jumlah denda nanging miturut pranata Hukum Pidana. Nalika pengadilan bebas nerbitake paukuman apa wae gumantung saka keruwetan pelanggaran kasebut, artikel 71 saka KUHP Federal No.

Ing sawetara kasus, individu bisa uga Dituduh palsu ing UAE nglanggar kapercayan utawa kejahatan penggelapan. Duwe pengacara pertahanan pidana sing berpengalaman penting kanggo nglindhungi hak-hak sampeyan yen ngadhepi tuduhan palsu.

Nglanggar Hukum Trust UAE: Owah-owahan Teknologi

Kaya ing wilayah liyane, teknologi anyar wis ngganti cara UAE nuntut sawetara kasus pelanggaran kepercayaan. Umpamane, ing kahanan sing nglanggar nggunakake komputer utawa piranti elektronik kanggo nindakake kadurjanan, pengadilan bisa nuntut wong-wong mau ing UAE Cyber ​​Crime Law (UU Federal No. 5 taun 2012).

Pelanggaran kapercayan miturut Undang-Undang Kejahatan Siber nggawa paukuman sing luwih abot tinimbang sing dituntut mung miturut ketentuan Hukum Pidana. Kadurjanan tundhuk karo Hukum Cyber ​​Crime kalebu sing kalebu:

  • Forging dokumen nggunakake cara elektronik / teknologi, kalebu umum jinis pemalsuan kayata pemalsuan digital (manipulasi file utawa cathetan digital). 
  • Sengaja nggunakake saka dokumen elektronik palsu
  • Nggunakake sarana elektronik / teknologi kanggo entuk properti ilegal
  • Ora sah akses menyang akun bank liwat cara elektronik / teknologi
  • Ora sah akses menyang sistem elektronik/teknologi, utamane ing karya

Skenario umum saka nglanggar kapercayan liwat teknologi ing UAE kalebu akses ora sah saka wong utawa organisasi kang accounting utawa bank rincian kanggo transfer dhuwit fraudulently utawa nyolong saka wong-wong mau.

Pelanggaran Kepercayaan ing Bisnis ing UAE bisa kedadeyan kanthi macem-macem cara, kalebu:

Misappropriation saka Dana: Iki kedadeyan nalika wong nggunakake dhuwit bisnis kanggo panggunaan pribadi tanpa persetujuan utawa kabeneran legal.

Penyalahgunaan Informasi Rahasia: Iki bisa kedadeyan nalika wong nuduhake informasi bisnis kepemilikan utawa sensitif karo individu utawa pesaing sing ora sah.

Ora netepi Kewajiban Fiduciary: Iki kedadeyan nalika individu gagal tumindak kanggo kepentingan bisnis utawa pemangku kepentingan, asring kanggo keuntungan utawa keuntungan pribadi.

Penipuan: Wong bisa nindakake penipuan kanthi menehi informasi palsu utawa kanthi sengaja ngapusi perusahaan, asring kanggo entuk manfaat finansial.

Non-Disclosure Konflik Kepentingan: Yen individu ana ing kahanan sing kapentingan pribadi konflik karo kapentingan bisnis, padha samesthine kanggo mbukak iki. Gagal nglakoni iku nglanggar kapercayan.

Delegasi tanggung jawab sing ora bener: Ngandelake wong kanthi tanggung jawab lan tugas sing ora bisa ditindakake bisa uga dianggep minangka nglanggar kapercayan, utamane yen nyebabake kerugian finansial utawa ngrusak bisnis.

Gagal Njaga Rekaman Akurat: Yen ana wong kanthi sengaja ngidini bisnis njaga cathetan sing ora akurat, iku nglanggar kapercayan amarga bisa nyebabake masalah hukum, kerugian finansial, lan reputasi rusak.

Ngalahake: Iki bisa kedadeyan nalika individu gagal nindakake tugas kanthi ati-ati sing bakal digunakake dening wong sing wajar ing kahanan sing padha. Iki bisa nyebabake karusakan ing operasi, keuangan, utawa reputasi bisnis.

Keputusan sing ora sah: Nggawe keputusan tanpa persetujuan utawa wewenang sing dibutuhake uga bisa dianggep nglanggar kapercayan, utamane yen keputusan kasebut nyebabake akibat negatif kanggo bisnis.

Njupuk Kesempatan Bisnis kanggo Keuntungan Pribadi: Iki kalebu njupuk kauntungan saka kesempatan bisnis kanggo keuntungan pribadi tinimbang ngliwati kesempatan kasebut menyang bisnis.

Iki mung sawetara conto, nanging tumindak apa wae sing nglanggar kapercayan sing diselehake ing individu dening bisnis bisa dianggep nglanggar kapercayan.

Pelanggaran kepercayaan umum ing UAE

UAE minangka tanah kesempatan kanggo akeh wong, kalebu kriminal. Nalika posisi unik negara ndadekake pelanggaran kapercayan umum, Kode Penal UAE lan sawetara pranata liyane saka Hukum Federal wis efektif kanggo ngatasi kejahatan kasebut. Nanging, minangka korban utawa malah miturut omongane uwong nerak ing kasus nglanggar kapercayan, sampeyan butuh pengacara pidana pertahanan trampil kanggo mbantu sampeyan navigasi proses hukum asring rumit.

Nyewa Konsultan Hukum sing Berpengalaman lan Profesional ing Dubai

Yen sampeyan ngira yen ana pelanggaran kepercayaan, luwih becik njaluk saran saka pengacara pidana ing UAE. Kita minangka salah sawijining firma hukum pidana utama ing UAE sing ngurusi pelanggaran hukum kepercayaan.

Nalika sampeyan nyewa firma hukum kanggo makili sampeyan ing kasus nglanggar kepercayaan, kita bakal nggawe manawa pengadilan ngrungokake kasus sampeyan lan hak-hak sampeyan dilindhungi. Pengacara Pelanggaran kepercayaan ing Dubai, UAE bakal menehi kabeh pitulung sing dibutuhake. Kita ngerti sepira pentinge kasus sampeyan kanggo sampeyan, lan kita nindakake sing paling apik kanggo mbela hak lan kapentingan sampeyan.

Kita nawakake konsultasi hukum ing firma hukum ing UAE, Kanggo Telpon sing penting + 971506531334 + 971558018669

Gulung menyang Top