Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

Адвокат за поморски услуги во Обединетите Арапски Емирати

Дозволете ни да ви помогнеме

поморски спорови

Поморското право во основа е гранка на закон, која се занимава со деловни активности, како и со навигација што вклучува риболов, испорака, бродови и криминал на отворена вода.

поморскиот закон се покажа како критичен

секоја поморска и восхитувачка ситуација

Посебни закони се применуваат за поморски несреќи што се случуваат на или близу водата

Во Обединетите Арапски Емирати, поморскиот е суштински дел од трговијата и транспортот на нацијата. Тој се занимава со сите видови на превозот прашања во Обединетите Арапски Емирати. Поморските адвокати имаат искуство и експертиза во поморското право на Обединетите Арапски Емирати и тие можат да ви обезбедат најдобро и вистинско решение со брза акција.

Меѓународно поморско право

Принципите на поморското право во ОАЕ се засноваат на Меѓународното поморно право. Покрај тоа, таа има слична карактеризација како поморскиот закон на Советот за соработка на Арапскиот Залив. Поморското право во Обединетите Арапски Емирати се применува во Емиратите на Обединетите Арапски Емирати.

Според поморскиот закон на Обединетите Арапски Емирати, подолу се некои од прашањата што мора да се тврдат:

 • Заборавена стока
 • Оштетена стока
 • Бродови со чаршиски чамци
 • Договори за превоз на стоки
 • Поморски загадувања
 • Поморски тврди
 • Поморско осигурување
 • Поморски несреќи
 • Морски долг
 • Екипажот
 • Идентитет на превозникот
 • Товар и карго превоз
 • Заплена и апсење на пловни објекти
 • Садови хипотека
 • Финансии и регистрација на бродови
 • Сопственост и регистрација на бродови
 • Лиценца и регистрација на рибарски чамци

регистрација на нивните бродови во Обединетите Арапски Емирати

Постојат и други министерски одредби и локални закони настрана од поморскиот законик, кога станува збор за екипаж, регистрација на бродови и ограничувања на активности на пловни објекти за чување странски знамиња, како и класификација на пристанишните активности во согласност со одредбата на пристаништето. Исто така, се применуваат и во поединечни Емират.

Невозможно е да се регистрираат бродови во Обединетите Арапски Емирати без сто проценти сопственост на компанија која поседува педесет и еден процент сопственост од државјанин на Обединетите Арапски Емирати или индивидуа која е национална ОАЕ Регистрацијата во ОАЕ ќе биде откажана ако бродовите се продаваат и го добијат ентитетот на друго место.

Владата на Обединетите Арапски Емирати не дозволува странските сопственици да добијат регистрација на нивните пловни објекти во Обединетите Арапски Емирати. Секогаш се одржува во ОАЕ, така што сопственикот на бродот треба да го зачува државјанството на државјаните на Обединетите Арапски Емирати.

Со поморските адвокати на Обединетите Арапски Емирати, вие не само што ќе можете да излезете од проблемот, туку и ќе бидете едуцирани за вашите права и за законите.

Зошто ви треба експерт адвокат во поморскиот закон на Обединетите Арапски Емирати?

Поморскиот закон во Обединетите Арапски Емирати е софистициран бидејќи има едно од најпрометните пристаништа. Кога работите во поморската индустрија на Емирати, ќе ви треба помош од најдобрите искусни поморски адвокати за правни проблеми со кои се соочува вашиот бизнис.

Професионалните правни тимови кои се вклучиле во поморскиот закон на Обединетите Арапски држави остануваат на врвот на еволуираните регулаторни барања и законодавства нарачани во оваа индустрија. Тие се исто така високо компетентни, што им овозможува на нивната компанија да им обезбеди на клиентите релевантни совети, како и правни услуги засновани на ажурирани истражувања, години на специјализирано искуство и вредна тимска работа.

Оваа експертиза им овозможува на поморските адвокати да им понудат на клиентите најдобри можни правни услуги за сите прашања што се поврзани со поморските совети за осигурување, испорака и финансии, заедно со парница во Обединетите Арапски Емирати. Посветени да ви помогнат ефикасно да ги постигнете вашите цели во поморското претпријатие, адвокатите нудат професионални правни услуги за унапредување на процесите и договорите, заедно со сеопфатни решенија за парница и арбитража.

Стручниот тим на правници е секогаш подготвен да им издава на високо релевантни и ажурирани правни совети за поморското право на меѓународни и локални клиенти кои се вклучени во индустријата на Емирати. Опсегот на советодавно поморско право во Обединетите Арапски Емирати вклучува спектар на правни проблеми што се признати во органот на законот во земјата.

Фокусот на сигурни поморски адвокати е да обезбедат висококвалитетна услуга со тоа што ќе обрнат големо внимание на секој од нивните клиенти. Откако ќе им пристапите на адвокатите со проблеми поврзани со поморското право, тие внимателно ќе ги слушаат вашите грижи. Во комбинација со темелно истражување, овој исклучителен квалитет на поморските правници ги прави нивните совети за суштински релевантни и точни точки.

Во однос на услугата на клиентите во поморската индустрија, поморските адвокати можат да им помогнат на клиентите кои се занимаваат со следниве проблеми:

 • Глобален трансакциски превоз
 • Прашања за осигурување во бродоградба
 • Загриженост во врска со градежништвото
 • Постапка за застапување и парница до сите нивоа на судски судови
 • Финансирање на бродот и секој проблем поврзан со различни видови на бродови

Ние сме стручни во случаи на поморско право, од побарувања за загадување на вода до трговски и договорени побарувања. Помошните спорови вклучуваат побарувања за лична повреда поднесени од членови на екипажот и работници од пристаништето во врска со опасни услови на брод при товарење и истовар на бродови, побарувања за пловење несреќи;

Водечките поморски адвокати во Обединетите Арапски Емирати се гордеат со тоа што им нудат на деловните компании во индустријата за испорака да бараат правда, како и да ги спроведуваат своите права преку целосни правни совети и услуги.

Искусни поморски адвокати со темелно разбирање на поморската индустрија можат да ви помогнат да дадете правни решенија за решавање на сите ваши поморски спорови. Овие адвокати исто така се вешти кога станува збор за изготвување на секакви поморски договори засновани врз законот за поморски договори.

Соочете се со поморските правни проблеми со храброста и повикајте ги најдобрите поморски адвокати во Обединетите Арапски Емирати!

За скоро сите е познат факт дека ОАЕ е витален поморски излез на Блискиот исток, во кој учествуваа околу 90 проценти од мнозинството глобални трговски трансакции во поморскиот транспорт и трговијата.

Поморски адвокати се познати дека на нивните клиенти им се потребни некои од најдобрите и искусни правни професионалци кои можат да обезбедат најдобри правни услуги поврзани со поморството.

Најдобрите поморски адвокати во Обединетите Арапски Емирати можат да ви помогнат преку фино печатење на договорот, така што сè е јасно за вас. Тие исто така знаат колку поддршка им е потребна на меѓународните и на локалните клиенти во однос на поморските работи.

Тим искусни и квалификувани поморски адвокати користат помош од мрежни области за практики и специјалисти во секторот за да ви дадат најдобри правни совети, услуги и можна застапеност.

Без оглед на вашиот поморски случај или грижа, можете да се потпрете и да верувате на способностите на најдобрите поморски адвокати кога станува збор за давање правни услуги за сè што е поврзано со поморското право. Ако имате други грижи за некои од вашите правни проблеми, не двоумете се да побарате совет или консултација од поморски адвокати. Некои од овие адвокати се исто така експерти во други сектори во индустријата.

Ако ви треба помош со поморското право во Обединетите Арапски Емирати, само контактирајте го најдобриот адвокат и добијте консултации и други правни услуги што ви се потребни со вашиот случај!

закажете почетна консултација со еден од нашите меѓународни поморски адвокати

Ние сме посветени да работиме директно со вас за да ги разбереме вашите уникатни проблеми

Дојдете до врв