Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

Амал Камис Адвокатите и Адвокатите

Амал Камис список на застапници, правни консултанти и адвокати

Амал Камис Адвокатите и правните консултанти е глобално призната адвокатска фирма Обединетите Арапски Емирати со долг рекорд на извонредност и професионално лидерство во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати. Имаме повеќе од 50 години кумулативно искуство.

Амал Камис Адвокатите и правните консултанти им нудат на клиентите ориентирани кон клиентите и економични правни услуги алтернатива за поголемите деловни правни фирми. Нашата фирма се гордее на нашиот внимателен и личен пристап кон секој клиент. Тесно соработуваме со нашите клиенти за да ги откриеме и имплементираме прилагодените законски решенија што најдобро ги задоволуваат нивните потреби. Амал Камис Адвокатите и правните консултанти управуваат со комерцијални трансакции и спорови со иста посветеност и интензитет без разлика дали нашиот клиент е компанија од Fortune 500 или приватна деловна активност.

Членови на нашата канцеларија: -

Нашата канцеларија е исклучително горда на различните искуства претставени во членовите на нашата канцеларија:

Г-ѓа Адвокат: Амал Камис - државјанин на Обединетите Арапски Емирати

Г-ѓа Адвокат: Амал Камис - државјанин на Обединетите Арапски Емирати - Застапник и правен консултант. таа е основач на канцеларијата на застапници и правни консултанти Амал Камис. Таа е дипломиран на факултетот за шеријат и право (ЛЛБ) - Универзитет во Обединетите Арапски Емирати.

Амал Камис е постар адвокат во адвокатската фирма на Адвокатите на Амал Камис и правните консултанти. Таа има широко искуство специјализирано во трговско право, трудово право, закон за градба, закон за медиуми, корпоративни спорови.

Таа е вклучена во корпоративни трансакции со висок профил и прашања за решавање спорови. Таа работи со нашите клиенти за решавање на широк спектар на комерцијални проблеми што се соочуваат со секојдневните деловни активности на нашите клиенти.

Таа се справува со сите аспекти на судски спорови кои произлегуваат од проблеми со осигурување и лоша вера и во такви области како професионална одговорност, оштетување на имот и суброгација. Таа исто така има значително искуство во многу видови на недвижнини и деловни трансакции и парница, вклучувајќи формирање, набавки и продажба, финансирање и лизинг.

Г-н Алаа abабер Мухамед Ал Хоши

Г-н Алаа abабер Мухамед Ал Хоши - дипломиран на Правниот факултет (ЛЛБ), од Универзитетот Александрија; Пред основањето на фирмата Амал Камис, тој работел за реномирана адвокатска фирма во Обединетите Арапски Емирати на „застапниците на Хашим Ал alамал и правни консултанти“ како свој правен советник и правно советник во куќата.

Неговите досегашни искуства од 15 години како правен советник на компаниите инвеститори и изведувачи, заедно со неговата правна едукација, му овозможуваат длабоко да ги разбере загриженоста на своите клиенти и да ги советува за соодветно распределување на соодветните ризици на нивните бизниси соодветно.

Во текот на својата професионална кариера, г-дин Ала советува голем број на локални и странски корпорации и раководеше со широк спектар на корпоративни, комерцијални и регулаторни прашања на меѓународно и локално ниво во врска со различните аспекти на законот за ОАЕ, вклучувајќи конзорциуми и заеднички вложувања; структурирање на договори за купување акции, договори за акционери, гарантни аранжмани, стратешки сојузи, договори за развој на проекти, давање правни совети за корпоративни трансакции, закон за конкуренција, финансирање на проекти, приватизации, медицински закон, законодавство за енергија и регулаторни прашања, јавни тендери, закон за градба, ЕПС проекти , трудово право, даночно право и странски инвестиции.

Г-дин Алаа практикува во областа на осигурување, недвижнини и деловно и трговско право, со акцент на осигурително покритие, граѓански парници, недвижнини и деловни трансакции.

Г-дин Салам Ал abабри

Г-дин Салам Ал abабри - искусен и професионален адвокат, кој работи во Обединетите Арапски Емирати од 2006 година до сега.

Тој се справи со сите аспекти на парницата во сите судови во Обединетите Арапски Емирати, вклучувајќи ги и трговските и деловните спорови, парница, депозити, арбитражи, медијации, конференции за порамнување.

Тој помогна во подготовката на неколку судења во широк спектар на граѓански парнични прашања и изготви и расправаше неколку успешни предистражни закони и предлог-прашања, вклучително и предлози за разрешување и сумирање на пресудата, што доведува до успешно решавање и оптимално решавање.

Советување на развивачите на имот во однос на прашањата за користење на земјиштето, вклучително и подготовка на договори за поделби, закуп, лиценци, олеснувања, рестриктивни договори и изјави за управување. Презентирање на правни трудови на професијата и клиенти за имплицитни договорни услови, вклучително и должност да постапуваат со добра волја во преговори за договори, за неправилно законодавство за договори, за прашања во врска со извршување на договори за продажба на земјиште, за закуп на земјиште од круна, за корупција и криминал Акт на Комисијата

Г-дин Саед Мухамед Абдул Азиз

Г-н Саид Мухамед Абдул Азиз - индиски национален застапник и правен консултант - дипломиран правен факултет - работел во Обединетите Арапски Емирати 15 години и во Индија 14 години во сите видови случаи.

Давање совети за управување со побарувања и стратегија, квантната, парница, обесштетување на договорот, решавање на спорови, изложеност на обичајното право и квантната, одговорноста и обновувањето. Советување за различни прашања поврзани со осигурувањето, главно во областите за обештетување на работниците / работодавците. Побарувања од обичајно право вклучуваат работодавци и трети лица. Случаи за медицински небрежност, несреќа со моторно возило, јавна одговорност, несреќа во авион и други побарувања за вообичаени закони.

Неговите основни области на експертиза вклучуваат Престанок на работен однос (неправедно отпуштање од работа, општа заштита, прекршување на побарувања од договор), водечки преговори за преговарање за претприемништво, управување со перформанси и партнерство за деловни активности со човечки ресурси, стратегиски ИР и закон за вработување, управување со индустриски спорови, промена на работното место и организациски реструктуирање и здравје и безбедност при работа.

И неодамна, правните аспекти на компјутерската безбедност, вклучително и управувањето со лична репутација според новите задолжителни закони за известување за прекршување на податоците и кривичните закони.

Г-ѓа Мона Ахмад Фази

Г-ѓа Мона Ахмад Фази - Таа има повеќе од 10 години искуство во различни области, вклучително и парнични постапки за постапки, парница за парница, закон за недвижнини, пресуди и колекции во Дубаи и Обединетите Арапски Емирати, закон за градежништво, деловна постапка, семејно право и општа граѓанска постапка. Активно се вклучи во управување со канцеларии, внатрешни настани. Таа е исто така менаџер за односи со јавност во канцеларијата.

Таа се стекна со искуство во: Населби на станбен, деловен простор; Населби на деловни активности; Апликации за лиценцирање ликвидација; Подготовка на безбедносна документација за втор и трет ниво и приватни позајмувачи; и помош во подготовката на Wills & Probate и закуп на мало.

Таа, исто така, спроведува широк спектар на прашања во врска со транспортот и банкарството и финансиите за нашите клиенти за пренесување, заеми и за статусно тело, вклучувајќи ги - Сите видови на поделби; Дела со приоритет; Олеснувања и предавања на придобивките; Трансфери на план за наследство на земјоделство; Трансфери на земјиште помеѓу сродните страни;

Г-дин Рај ainејн

Г-дин Рај ainејн - правен координатор - Тој е активно вклучен во сите аспекти на судска поддршка, вклучително и изготвување на молби и преписки, присуствува на прегледи на документи и справување со клиенти, адвокати, експерти, експерти, судски персонал и административни агенции.

Тој има повеќе од 7 години искуство како правен координатор со широк спектар на искуство во осигурување од прво и трето лице, парница, градежништво, закон за недвижнини, семејство закон, лична повреда, кривично, деловно и корпоративно право.

Неговите главни области на практика вклучуваат: Корпоративна и лична несолвентност; Наплата на долг;
Договорни спорови; Регулаторни гонења; Волја, имот и доверба во споровите; Заедничка постапка парница за лична повреда;

Г-дин Ахмед Мохамед

Г-н Ахмед Мохамед - Тој е еден од нашите високи застапници, кој работи во Обединетите Арапски Емирати од 2007 година до сега.

Тој дава совети за сите аспекти на работниот однос за клиенти од сите големини и е искусен во повеќе индустрии, вклучувајќи резолуција на комерцијални спорови, градежништво, рударство, нафта и гас, производство, образование и мало.

Неговото искуство вклучува: корпоративни и комерцијални работи, вклучувајќи работи што се однесуваат на аквизиција и продажба, договори за акционери, општи трговски договори и населби. Прашања за планирање на недвижнини, вклучително и тестаменти, трајно полномошно, трајни овластувања за старателство и унапредени здравствени директиви. Администрацијата на недвижностите е значајна во врска со починатите имоти (во име на поединци и друштва на доверители).

Прашања поврзани со имот, вклучително и закуп, аквизиција на имот, отстранување на средства, олеснувања и порамнувања.

Г-дин Ихаб Ал Нузахи

Г-дин Ихаб Ал Нузахи Тој е професионален и искусен застапник, работи во Обединетите Арапски Емирати од 2013 година до сега.

Судски спор за бројни индустриски спорови, побарувања за општа заштита и непочитување на договорни работи во судовите во индустријата и Обединетите Арапски Емирати. Тој претставува доверител компании, финансиски институции, доверители, извршители и поединци со давање совети и постапување во врска со населбите за недвижнини, безбедносните работи и управувањето со недвижнините.

Господинот Алаа Саид Абас

Г-н Алаа Саид Абас - високо професионален адвокат, кој работи во Обединетите Арапски Емирати од 2013 година до сега.

Тој ги советува и приватните и јавните компании во врска со трговските договори, вклучувајќи договори за градење, договори за снабдување на добра и услуги, договори за продажба на земјиште, договори за управување, хипотеки, хартии од вредност, овластување и договори за лиценци.

Г-дин Ал Генди Ахмед Ал Генди - Искусен и познат адвокат во Обединетите Арапски Емирати. Експерт за деловни и трговски спорови, деловни трансакции, финансиски случаи, спојувања и аквизиции.

Изготвување и советување за закуп, лиценци, олеснувања, договори за развој на земјиште и договори за придонеси за развивачи. Подготовка и советување за договори за продажба и купување на имот, деловни активности и компании.
Тој има значително искуство во областа на планирање на имотот, финансиите и имотот. Тој дејствува за заемодаватели, развивачи на имот, агенти за недвижнини, сметководители и друштва за доверители.

Г-дин Калед Елнакиб

Г-дин Калед Елнакиб - високо професионален адвокат, кој работи во Обединетите Арапски Емирати од 2007 година до сега.

Има искуство со врвно правно и здружение на работодавачи. Неговата практика се фокусира на граѓански парници во областите на трговски и деловни спорови, недвижнини, закон за градба и професионална одговорност. Тој е запознаен со сите аспекти на судовите и судските спорови на Сојузниот суд на Обединетите Арапски Емирати, вклучително и анализа на молби, откритие, алтернативно решавање спорови, подготовка за судење и судење.

Тој, исто така, ги застапуваше клиентите за парница во решавањето спорови преку доброволно посредување и конференции со мандат за судски спор. Тој носи со себе повеќе од 10 години искуство во деловна парница, осигурување одбрана, правно небрежност, како и парница за лекови и медицински помагала.

Г-ѓа Нурхан Мохамед Адави

Г-ѓа Нурхан Мохамед Адави - има правно искуство и искуство и работејќи во нашата адвокатска фирма во Дубаи од 2015 година до сега.

Високо професионален и искусен во градежништвото, деловните парници, семејното право и општите граѓански парници. Таа асистираше во подготвителната работа на неколку судења во широк спектар на граѓански парнични прашања и изготви и расправаше неколку успешни предистражни закони и предлог-прашања, вклучувајќи и предлози за разрешување и сумирање на пресудата, што доведува до успешно решавање и оптимално решавање.

Активно е вклучена во сите аспекти на судска поддршка, вклучително и подготовка на молби и преписки, присуство на прегледи на документи, правни истражувања и справување со клиенти, адвокати, адвокати, експерти, судски персонал и агенции за правни администрации.

Дојдете до врв