Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

Закон за турист:
Начини да се апси како турист во Обединетите Арапски Емирати

популарна дестинација

Арапска земја

Обединетите Арапски Емирати е една од најпопуларните дестинации за празници во светот, а многу туристи одземаат прекрасно патување во арапската земја за да се забавуваат во потполност и да гранатираат пари на неверојатни атракции, шопинг и други активности.

биди мудро да знаеш за локалните закони и обичаи

локалните закони на ОАЕ

бидете секогаш во согласност со правниот систем

Иако Обединетите Арапски Емирати е популарна дестинација за туристите, слободите се ограничени. Постојат работи за кои може да ги уапсите или затворите. Затоа би било паметно да знаете за локалните закони и обичаи и да ги почитувате, така што секогаш да бидете во согласност со правниот систем. Еве неколку работи што не смеете да ги правите кога сте во Обединетите Арапски Емирати.

Танцување во јавност

Танцувањето во јавноста се смета за навреда во Обединетите Арапски Емирати. Се смета за нарушување на јавниот мир, за што може да бидете уапсени. Постојат многу вечери и танцови клубови кои туристите можат да ги искористат.

Увоз на стоки

Нелегално е внесување на свински производи и порнографија во Обединетите Арапски Емирати. Исто така, книгите, списанијата и видеата можат да бидат прегледани и може да бидат цензурирани.

Лекови

Прекршоците поврзани со дрогата се третираат сериозно. Постојат строги казни за трговија со дрога, шверц и чување (дури и во мали количини). Има смртна казна за трговија со дрога и минимум 4 години затворска казна, ако дури и најмала количина нелегална дрога се најде на вас. Исто така, присуството на лекови во крвотокот го сметаат властите на Емирати како сопственост. Некои производи за нега на кожата и повторно полнење цигари од Е-цигари може да содржат состојки како масло од ЦБД што се сметаат за нелегални во Обединетите Арапски Емирати. Ако се пронајдат, тие се одземени, а сопственикот може да се соочи со кривична пријава.

Rượu

Постојат ограничувања во однос на внесот на алкохол во Обединетите Арапски Емирати. Муслиманите не смеат да пијат алкохол, а на немуслиманските жители им е потребна лиценца за алкохол за да можат да пијат алкохол дома или на лиценцирани места. Во Дубаи, туристите можат да добијат лиценца за алкохол за период од еден месец од двајца официјални дистрибутери на алкохол во Дубаи. Оваа лиценца може да се користи само во Емиратот каде е издадена. Исто така, дури и со лиценца за алкохол да пиете во избрани места како хотели, клубови и ресторани. Пиењето или интоксикацијата во јавноста се казнува според законот на Обединетите Арапски Емирати.

Кодекс на облекување

Може да бидете уапсени во Обединетите Арапски Емирати за непристојно облекување во јавноста. На жените им се советува да се облекуваат скромно и да ги покриваат чувствителните области на нивните тела на јавни места како трговски центри и паркови. Рацете и нозете треба да бидат покриени со крпа, а долна облека треба да бидат скриени. Облека за пливање е дозволена само на плажи и базени. Нелегално е да се вметне фустан.

Навредливо однесување

Пцуењето, објавувањето на навредливи социјални медиуми за ОАЕ и правење груби гестови се сметаат за непристојни, а сторителите се соочуваат со затвор или депортација. Исто така, не се толерира јавно прикажување наклонетост, а многу туристи се уапсени за држење рака или бакнување во јавноста.

Односи со брак надвор

Нелегално е да имате секс надвор од брак без оглед на врската што ја имате со вашиот партнер надвор од Обединетите Арапски Емирати. Ако се открие дека имате сексуален однос надвор од брак, може да бидете гонети, затворани и / или казнети и депортирани. Исто така, живеењето заедно или споделување просторија со некој од спротивниот пол со кого не сте во брак или тесно поврзано е нелегално.

Придобивки од ангажирање на адвокат

Ако некогаш треба да го оспорите законот во Обединетите Арапски Емирати, тогаш мора да добиете помош од адвокат. Правната застапеност ќе биде од голема помош, особено затоа што посетителите не е секогаш лесно да ги следат сите важечки правила и регулативи. Ангажирање адвокат нуди многу придобивки, а еве неколку:

Lawyers Адвокатите ги знаат законите на земјата и ги разбираат сите законски процедури за кои можеби не сте запознаени. Тие ги знаат правните документи што треба да ги достават и наидоа на правни техники.

An Искусен адвокат би се справил со многу случаи како што е вашиот, за да може да се поучи за тоа колку може да оди вашиот случај или како може да се реши вашата постапка.

A Вешт адвокат ќе помогне правилно да поднесете правни документи и сите други важни документи.

l Работата на адвокатот не е само да ве советува за правни работи, тие исто така можат да дадат совети за емоционално олеснување. Тие го разбираат стресот што може да ви го предизвика ситуацијата и можат да ви дадат совет што го смирува и ви го олеснува умот. Покрај тоа, привилегиите на адвокатот-клиент обезбедуваат сè што ќе му кажете на вашиот адвокат, ќе се чува во тајност.

заклучок

Обединетите Арапски Емирати е одлична туристичка дестинација, но мора да бидете претпазливи бидејќи малите работи можат да ве стават на кабини со авторитет. Beе имате голема предност ако ги знаете законите, обичаите и културата. Меѓутоа, ако не сте погрешни од ништо, осигурете се дека ќе добиете помош од искусен правен лекар за решавање на проблемот.

Има решение за секој правен проблем

Лесно за меѓународни клиенти

Дојдете до врв