Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

За ОАЕ

7 Емирати

суверена држава

Обединетите Арапски Емирати (Обединетите Арапски Емирати) беа прогласени за суверена држава на 2 декември 1971 година, откако британците се откажаа од контролата. Обединетите Арапски Емири се состојат од 7 Емирати, а тоа се Абу Даби, Дубаи, Ајман, Шарџа, Рас Ал Каима, Ум Ал Куваин и Фуџара, а Абу Даби е избран за главен град.

Соседни држави на Персискиот Залив.

растечката заедница за иселеници

Федералните власти на ОАЕ вклучуваат Врховен совет на Обединетите Арапски Емирати, кој е највисокиот уставен орган во земјата и ги опфаќа владетелите на седумте Емирати, Претседателот на ОАЕ, Потпретседателот, Премиерот, Федералниот национален совет и Федералното судство .

Обединетите Арапски Емирати се наоѓа во источниот дел на Арапскиот Полуостров, кој се протега по дел од Заливот Оман и јужниот брег на Персискиот Залив. На запад и југ од земјата е Саудиска Арабија, на север е Катар, а на исток е Оман. Земјата зафаќа скоро 82,880 км2, а Абу Даби сочинува над 87% од вкупната површина на земјиштето.

историја

Областа првично била населена од морнари кои подоцна се претвориле во ислам во VII век. Меѓутоа, во текот на неколку години, дисидентската секта наречена карматијанци, воспостави моќен шекдом и ја освои Мека. Со распадот на шекомот, нејзините луѓе станале пирати.

Пиратите им се заканувале на Мускат и на Оман султантот во почетокот на 19 век, што предизвика британска интервенција која извршила делумно примирје во 1820 година и трајно примирје во 1853 година. Така стариот Пиратски брег го преименувале Тракискиот брег. Деветте Трусија држави беа заштитени од страна на Британците, иако не беа управувани како колонија.

Во 1971 година, Британците се повлекоа од Персискиот Залив, а Труските држави станаа федерација наречена Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ). Како и да е, Бахреин и Оман, две од Труските држави одбија да се приклучат на федерацијата, што го направи бројот на држави седум. Договор за воена одбрана беше потпишан со САД во 1994 година и друг со една Франција во 1995 година.

Климатските

Обединетите Арапски Емирати имаат топла и влажна клима долж брегот, па дури и потопла и суво во внатрешноста. Врнежите од дожд во просек се движат од 4 до 6 инчи годишно, иако тоа варира од една до друга година. Просечната јануарска температура е 18 ° C (64 ° F), додека во јули просечната температура е 33 ° C (91 ° F).

Во лето, температурата може да достигне дури 46 ° C (115 ° F) на брегот и над 49 ° C (120 ° F) или повеќе во пустината. Ветровите познати како шамал во средниот дел и раното лето дуваат од северот и северозападниот дел, носат песок и прашина.

Луѓе и култура

Обединетите Арапски Емирати може да се пофали со толерантно и пристојно локално население, кои се многу посветени на своите векови и традиции. Ова локално население е една деветтина од жителите на Емирати. Останатите претежно се иселеници и нивни зависни, од кои јужноазијците се најголеми.

Значаен дел вклучува и Арапи од други земји, освен Обединетите Арапски Емирати и Иранците. Во последно време, многу југоисточни Азијци, вклучително и Филипинци, емигрираа во ОАЕ во голем број, во потрага по разни можности за работа.

Најголемиот дел од населението е сконцентрирано во градовите долж двата брега, иако населбата за внатрешна оаза Ал- Ајн прерасна во голем центар на население.

Културните традиции на ОАЕ се цврсто вкоренети во исламот и резонираат со поширокиот арапски свет, особено со соседните држави на Персискиот Залив. Земјата е многу погодена од исламското воскреснување, иако исламот во Емиратите не е толку строг како во Саудиска Арабија. И покрај урбанизацијата и растечката заедница за иселеници, племенските идентитети во Обединетите Арапски Емирати останаа прилично силни.

Економија

Економијата на Обединетите Арапски Емирати е економија во која доминира нафтата, која најмногу ја произведува Емиратот Абу Даби. Содржи една од најголемите концентрации на докажаните резерви на нафта во светот, што придонесува многу за националниот буџет.

Сепак, економијата на Емират на Дубаи е повеќе деловна база на нафта, што е и причината што служи како трговски и финансиски центар за земјата и ја води земјата во економска диверзификација.

Земјоделското производство во голема мерка е со седиште во Емиратите Рас ал-Кајмах и Ал Фуџарах. Сепак, тоа не придонесува многу за бруто домашниот производ и вработува помалку од една десетина од работната сила.

атракции

Бурџ Калифа

Бурџ Калифа е една од најпознатите градби во Обединетите Арапски Емирати и ја носи титулата на највисоката зграда во светот. Не само што ја задржува оваа титула, туку е и највисоката хонорарна структура во светот, највисоката палуба за набудување во светот и лифт што патува на најдолго растојание во светот. Тоа е панорамски поглед низ Емират на Дубаи и пошироко, е одличен обележје за повеќето туристи што го посетуваат.

Ebебел isејс

Ebебел isеис е највисокиот врв во Обединетите Арапски Емирати и се наоѓа во Емиратот Рас Ал Каимах. Претходно, беше тешко да се пристапи, но благодарение на патот за враќање што се врти и го свртува патот до планината, стана полесен за пристап во последниве години.

Лувр Абу Даби

Лувр е најновиот и најспектакуларен музеј на Обединетите Арапски Емирати. Потребно е посетителите да патуваат низ човечката историја со предмети што биле извори од секој агол на светот и од различни возрасти покажуваат како се испреплетени културите. Овој фасцинантен музеј го има сето тоа, од раната историја до големите емпириски векови и модерната уметност. Ултра модерната архитектура е глетка да се гледа.

плажите

Со толку обемно крајбрежје, не е изненадувачки што ОАЕ има толку многу одлични плажи. Некои од нив вклучуваат градски плажи долж брегот на Дубаи, спротивставени со високите кули во позадината, златните плажи на златниот песок по должината на островот, крајбрежјето Абу Даби, од Ајман до Емиратот во Фуџара.

Изборите се безброј. Исто така, постојат приватни лепенки од песок достапни на многу луксузни хотели во Дубаи и Абу Даби, кои не-гостите можат да ги користат за дневна такса. Многу од одморалиштата локалитети нудат спортови на вода како нуркање, џет-скијање, нуркање и трчање со трчање.

Дојдете до врв