Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

Адвокат за експертиза за недвижнини

Право на недвижности

Спор за имот

Во Дубаи и Абу Даби, едно од најпримамливите правни проблеми има врска со недвижниот имот. Не е ништо повеќе од една гола потреба да се преземат мерки на претпазливост при преговарање за кое било парче имот во споменатите градови за да избегаат, заплеткано во каква било форма на правно фијаско.

повторувачките правни проблеми имаат врска со недвижен имот

Закон за недвижнини во ОАЕ

искуство во различни градежни сектори

Потребно ви е потребен адвокат со сигурност на имот или застапник не само да понудите најдобра застапеност во судовите за време на споровите, туку да ги искористите споровите од добивањето на договорот за недвижнини!

стручна служба на адвокат

Па сега, знаете дека мора да ангажирате стручна служба на правен адвокат или адвокат за да избегнете никакви злосторства, да бидете на побезбедна правна страна и да заштедите пари на долг рок; но, како можете да го знаете најдобриот адвокат кој ќе го застапува вашиот интерес и ќе понуди други релативни правни услуги? Тоа треба да бидеме ние!

Зошто нас?

Нашата стручна експертиза во различни правни работи; зачинет со техничка поддршка и совети на инженери, архитекти и геодети со долгогодишно искуство во различни градежни сектори, приватни и јавни. Ова длабинско знаење и искуство во сите видови на трансакции со недвижнини работи во наша корист да понуди непобедлива и врвна услуга за различните карактеристики на деловните области на недвижнини: продажба на недвижнини, размени, закуп, развој и договори , финансирање на недвижнини, лиценци, а остатокот.

Нашиот тим на правници

Споровите за недвижнините можат да бидат комплицирани, со многу потешкотии и да вклучуваат повеќе страни. Секое пробивање во процесот може да доведе до финансиски тешкотии или да предизвика бран на други проблеми лично.

Можете да се потпрете на нашето огромно знаење и искуство за законите и постапките за недвижнини низ емитерот за да ве поддржат во потпишувањето на тие договори за недвижнини.

Нашиот тим на правници нуди сеопфатна услуга специјализирана за недвижнини, исто така во меѓународни операции, советувајќи странски клиенти кои сакаат да стекнат и експлоатираат недвижнини во сите региони на Обединетите Арапски Емирати.

Нашата стручна служба ги опфаќа следниве основни области;

 • Стекнување на имот
 • Развој на имот
 • Финансирање на недвижен имот
 • Воспоставување и лиценцирање на бизниси со недвижнини
 • Наплата на авансно плаќање или сериозни парични депозити
 • Прекршување на договорот (неисполнување на договорот)
 • Градежен спор (заем за механичар, дефекти, неисполнување)
 • Долгорочен и краткорочен лизинг (станбен, деловен и малопродажен)
 • Спорови за закуп
 • Обновување на закуп
 • Прегледи за закуп и изнајмување за комерцијален, мало и станбен имот
 • Совети за закупец и закупец
 • Закуподавач и парница за сопственикот и закупецот
 • Правни и регулаторни процедури во одделот за земјиште во Дубаи
 • Обврзници, гаранции и директни договори
 • Спорови во градежништвото и развојот
 • Прегледајте ги продажните трансакции
 • Изготви документи
 • Преговарајте прекрасни зделки
 • Решавање спорови и арбитража помеѓу инвеститорите, програмерите и изведувачите

Од самиот почеток на трансакцијата, нашиот специјален тим верно ќе ги преземе сите мерки, елиминирајќи ја можноста за секој футуристички сјај (спор) на нула. Интересот за вас, нашиот клиент е наш приоритет. Дури и во однос на споровите, сигурно ќе излезете чисти со вашите интереси сè уште цврсто обезбедени. Тоа е она што го правиме. Нашиот огромен искусен тим на парници и медијатори секогаш ве опфаќаше.

Искуство во станбени и комерцијални проекти

Вооружени со знаење и долгогодишно искуство во градежништвото, инженеринг набавки и работа со инженери, архитекти, регионални планери и геодети; ние нудиме најдобра правна услуга на индивидуални инвеститори, корпорации, банки и брокери за недвижнини. Ние исто така нудиме помош на клиентите со нивните станбени и комерцијални проекти, малопродажба, слободно време, спортски задачи.

Секогаш можете да сметате на нашите постојано прагматични и ефикасни совети и помош со сите ваши трансакции со недвижнини.

Стратешко решавање на споровите за недвижнини во Дубаи

Решавање спорови во недвижнини преку преговарање или парница

Дојдете до врв