Sarah

Avatar për Sarën
Rastet e sulmit

Sulm dhe ofendim me bateri në Emiratet e Bashkuara Arabe

Siguria publike është një përparësi kryesore në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe sistemi ligjor i vendit merr një qëndrim të rreptë kundër krimeve të sulmit dhe sulmit. Këto vepra, duke filluar nga kërcënimet për dëmtim e deri te aplikimi i paligjshëm i forcës kundër të tjerëve, mbulohen plotësisht nga Kodi Penal i Emirateve të Bashkuara Arabe. Nga sulmet e thjeshta pa faktorë rëndues në më shumë […]

Sulm dhe ofendim me bateri në Emiratet e Bashkuara Arabe Lexo më shumë »

Ligji i Sheriatit Dubai Emiratet e Bashkuara Arabe

Çfarë është e drejta penale dhe e drejta civile: Një përmbledhje gjithëpërfshirëse

E drejta penale dhe e drejta civile janë dy kategori të gjera të ligjit që kanë disa dallime kryesore. Ky udhëzues do të shpjegojë se çfarë përfshin secila fushë e ligjit, si ndryshojnë ato dhe pse është e rëndësishme që publiku i gjerë t'i kuptojë të dyja. Çfarë është e drejta penale? E drejta penale është tërësia e ligjeve që trajtojnë krimet dhe parashikojnë dënime për kriminelët

Çfarë është e drejta penale dhe e drejta civile: Një përmbledhje gjithëpërfshirëse Lexo më shumë »

Roli jetësor i avokatëve të korporatave në Emiratet e Bashkuara Arabe

Gjiri Arabik ose Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) janë shfaqur si një qendër kryesore e biznesit global, duke tërhequr kompani dhe investitorë nga e gjithë bota. Rregulloret miqësore për biznesin e vendit, vendndodhja strategjike dhe infrastruktura e zhvilluar ofrojnë mundësi të jashtëzakonshme për rritje dhe zgjerim. Megjithatë, peizazhi kompleks ligjor paraqet gjithashtu rreziqe të konsiderueshme për kompanitë që operojnë ose kërkojnë të vendosen në të

Roli jetësor i avokatëve të korporatave në Emiratet e Bashkuara Arabe Lexo më shumë »

Kontrolli i aksidenteve në Dubai

Strategjia e fitimit të një padie për lëndime personale në Emiratet e Bashkuara Arabe

Mbajtja e një dëmtimi për shkak të neglizhencës së dikujt tjetër mund ta kthejë botën tuaj përmbys. Të përballesh me dhimbje të forta, faturat mjekësore të grumbulluara, të ardhura të humbura dhe trauma emocionale është jashtëzakonisht e vështirë. Ndërsa asnjë shumë parash nuk mund të eliminojë vuajtjet tuaja, sigurimi i kompensimit të drejtë për humbjet tuaja është thelbësore për t'u rikthyer në këmbë financiarisht. Këtu lundroni

Strategjia e fitimit të një padie për lëndime personale në Emiratet e Bashkuara Arabe Lexo më shumë »

Ligjet për trashëgiminë e pronës

Kuptimi i ligjeve të pronësisë dhe trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Trashëgimi i pronës dhe të kuptuarit e ligjeve komplekse të trashëgimisë mund të jenë të frikshme, veçanërisht në peizazhin unik ligjor të Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA). Ky udhëzues zbërthen aspektet kryesore që çdo person duhet të dijë. Aspektet kryesore të ligjit të trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe Çështjet e trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe funksionojnë sipas parimeve të ligjit islamik të Sheriatit, duke krijuar një kornizë të ndërlikuar me dispozita të veçanta të bazuara në statusin fetar të dikujt. Baza në Sheriat

Kuptimi i ligjeve të pronësisë dhe trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe Lexo më shumë »

Pastrimi i parave ose Hawala në Emiratet e Bashkuara Arabe, Ligjet dhe Dënimet

Si përkufizohen Hawala dhe pastrimi i parave sipas ligjeve të Emirateve të Bashkuara Arabe? Sipas kuadrit ligjor dhe rregullator të Emirateve të Bashkuara Arabe, Hawala dhe Pastrimi i Parave përcaktohen si më poshtë: Hawala: Banka Qendrore e Emirateve të Bashkuara Arabe e përkufizon Hawala-n si një sistem informal të transferimit të parave që operon jashtë kanaleve bankare konvencionale. Ai përfshin transferimin e fondeve nga një vend

Pastrimi i parave ose Hawala në Emiratet e Bashkuara Arabe, Ligjet dhe Dënimet Lexo më shumë »

Mosmarrëveshja e ndërmjetësimit 1

Udhëzues për Ndërmjetësimin Tregtar për Bizneset

Ndërmjetësimi tregtar është bërë një formë tepër popullore e zgjidhjes alternative të mosmarrëveshjeve (ADR) për kompanitë që kërkojnë të zgjidhin konfliktet ligjore pa pasur nevojë për procese gjyqësore të zgjatura dhe të shtrenjta. Ky udhëzues gjithëpërfshirës do t'u sigurojë bizneseve gjithçka që duhet të dinë në lidhje me përdorimin e shërbimeve të ndërmjetësimit dhe shërbimet e një avokati biznesi për zgjidhje efikase dhe me kosto efektive të mosmarrëveshjeve. Çfarë është Ndërmjetësimi Tregtar? Ndërmjetësimi tregtar është një proces dinamik, fleksibël i lehtësuar nga a

Udhëzues për Ndërmjetësimin Tregtar për Bizneset Lexo më shumë »

Punësoni një avokat për Kontrollet e Belled në Emiratet e Bashkuara Arabe

Çeqet e kthyera në Emiratet e Bashkuara Arabe: Një peizazh ligjor në ndryshim Lëshimi dhe përpunimi i çeqeve ose çeqeve ka shërbyer prej kohësh si një shtyllë e transaksioneve tregtare dhe pagesave në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA). Megjithatë, pavarësisht përhapjes së tyre, pastrimi i çeqeve nuk është gjithmonë pa probleme. Kur llogarisë së një paguesi i mungojnë fonde të mjaftueshme për të nderuar një çek, kjo rezulton në çek

Punësoni një avokat për Kontrollet e Belled në Emiratet e Bashkuara Arabe Lexo më shumë »

konsultimi i avokatit

Situatat e jetës reale që kërkojnë ndihmë juridike

Shumë njerëz në mënyrë të pashmangshme do ta gjejnë veten përballë një situate sfiduese ligjore në një moment të jetës së tyre. Të kesh akses në asistencë ligjore cilësore mund të bëjë një ndryshim të madh në sigurimin e mbrojtjes së të drejtave tuaja dhe përfaqësimit të interesave kur lundroni në procese komplekse burokratike ose në gjendje emocionale të cenueshme. Ky artikull shqyrton rrethanat e zakonshme të jetës reale ku ndihma ligjore

Situatat e jetës reale që kërkojnë ndihmë juridike Lexo më shumë »

Si të pretendoni para të gjakut në Dubai?

A jeni plagosur në një aksident në Emiratet e Bashkuara Arabe?

"Është mënyra se si e trajtoni dështimin që përcakton se si arrini sukses." – David Feherty Kuptimi i të Drejtave dhe Detyrimeve Tuaja Pas një Aksidenti në Emiratet e Bashkuara Arabe Është thelbësore që shoferët të jenë të vetëdijshëm për të drejtat dhe detyrimet e tyre ligjore në rast të një aksidenti automobilistik në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kjo përfshin të kuptuarit e çështjeve që lidhen me

A jeni plagosur në një aksident në Emiratet e Bashkuara Arabe? Lexo më shumë »

Scroll to Top