Jurist iranian i mbrojtjes kriminale me përvojë në Dubai

Nëse keni nevojë për një avokat iranian ose avokat që flet persisht në Dubai, duhet të keni parasysh se ligjet në Iran janë të ndryshme nga ligjet në shumë vende të tjera, kështu që është thelbësore të gjeni një avokat të njohur me këto dallime.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë dy sisteme ligjore paralele, ligjin civil dhe ligjin e Sheriatit. Së fundmi, këtyre sistemeve ekzistuese iu shtua sistemi i ligjit të përbashkët i praktikuar në Gjykatat e Qendrës Financiare Ndërkombëtare të Dubait (DIFC). Shumica e ligjeve në Emiratet e Bashkuara Arabe bazohen në parimet e Sheriatit islamik.

Në firmën tonë ligjore, ne kemi vite përvojë për të ndihmuar iranianët në Dubai me nevojat e tyre ligjore. Ne mund t'ju ndihmojmë me çështje të ndryshme, duke përfshirë ligjin familjar, komercial, pasuri të paluajtshme dhe penal. Ekipi ynë i avokatëve iranianë flet rrjedhshëm edhe gjuhën persisht (farsi), kështu që ne mund të komunikojmë lehtësisht me klientët tanë iranianë.

proces gjyqësor me avokat iranian
avokat që flet persisht
avokat që flet persisht

Si mund t'ju ndihmojnë një avokat penal iranian me përvojë dhe një avokat i mbrojtjes penale?

Nëse jeni akuzuar për një krim, është thelbësore të njihni të drejtat tuaja dhe të keni një avokat me përvojë në anën tuaj. Një dënim penal mund të rezultojë në dënime të rënda, duke përfshirë kohën e burgimit, kështu që është thelbësore të keni një avokat që do të luftojë për ju dhe do të mbrojë të drejtat tuaja.

Firma jonë ligjore ka një ekip avokatësh me përvojë të mbrojtjes penale, të cilët kanë trajtuar një gamë të gjerë çështjesh penale, duke përfshirë BDI/DWI, sulme, krime droge, vjedhje dhe krime me jakë të bardhë. Ne do të hetojmë tërësisht çështjen tuaj dhe do të ndërtojmë një mbrojtje solide për t'ju ndihmuar të merrni rezultatin më të mirë të mundshëm. Edhe nëse nuk jeni akuzuar për një krim, por jeni nën hetim për vepra të tilla si ngacmimi seksual, ne ende mund t'ju ndihmojmë t'ju drejtojmë gjatë procesit dhe të sigurojmë që të kuptoni potencialin dënimi i ngacmimit seksual në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Cilat janë ndryshimet midis ligjit iranian të familjes dhe ligjit të familjes në Emiratet e Bashkuara Arabe?

Nëse po kaloni një divorc, betejë për kujdestarinë e fëmijëve ose ndonjë çështje tjetër të ligjit familjar, është jetike që të keni një avokat të njohur me ndryshimet midis ligjit iranian të familjes dhe ligjit të familjes Emiratet e Bashkuara Arabe. Në Iran, ligji i Sheriatit rregullon çështjet e së drejtës familjare si divorci, kujdestaria e fëmijëve dhe ushqimi.

Në Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe), tre ligje – Ligji i Statusit Personal nr 28 i 2005, Ligji i Transaksioneve Civile nr 5 i 1985, dhe Ligji i Statusit Personal Jomysliman të Abu Dhabit nr. 14 i 2021 – janë krijuar për të rregulluar çështjet e së drejtës familjare .

Ndërsa ligjet bazohen në parimet e Sheriatit, ka disa dallime kryesore për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Për shembull, në Emiratet e Bashkuara Arabe, si burrat ashtu edhe gratë kanë të drejtë të bëjnë kërkesë për divorc. Në Iran, vetëm burrat mund të bëjnë kërkesë për divorc. Gratë mund të shkurorëzojnë bashkëshortët e tyre vetëm në raste të veçanta kur burri i ka bërë kushtet “të vështira dhe të padëshirueshme” nëse shkojnë para një gjykatësi islam për ta kërkuar atë (neni 1130).

Nëse jeni duke kaluar nëpër një divorc ose ndonjë çështje tjetër të ligjit familjar, avokatët tanë mund t'ju ndihmojnë të kuptoni ligjet dhe të siguroheni që të drejtat tuaja mbrohen.

Çfarë mund të bëjë një avokat fitues i pasurive të paluajtshme për çështjen tuaj?

Nëse jeni të përfshirë në një mosmarrëveshje të pasurive të paluajtshme, është thelbësore të keni një avokat me përvojë në anën tuaj, i cili mund të mbrojë të drejtat tuaja dhe t'ju ndihmojë të merrni rezultatin më të mirë të mundshëm. Ekipi ynë i avokatëve të pasurive të paluajtshme ka përfaqësuar klientët në shumë mosmarrëveshje, duke përfshirë defekte ndërtimi, shkelje të kontratës dhe mosmarrëveshje qiradhënës-qiramarrës.

rastet iraniane në Dubai
avokat iranian
familje iraniane

Ne kemi një histori të dëshmuar suksesi në çështjet gjyqësore të pasurive të paluajtshme dhe jemi të përkushtuar t'u ofrojmë klientëve tanë cilësinë më të lartë të përfaqësimit ligjor. Avokatët tanë do të punojnë pa u lodhur për të zgjidhur çështjen tuaj menjëherë dhe me efikasitet.

Si mund të ndihmojnë avokati më i mirë tregtar dhe rastet gjyqësore?

E drejta tregtare rregullon të drejtat, marrëdhëniet dhe sjelljen e bizneseve dhe individëve të angazhuar në tregti, tregti tregtare dhe shitje. Nëse jeni i përfshirë në çështje gjyqësore biznesi, të kesh një avokat me përvojë është thelbësore për të ndihmuar me aspektet ligjore të çështjes suaj.

Firma jonë ligjore ka një ekip avokatësh tregtarë me përvojë, të cilët kanë përfaqësuar klientët në një gamë të gjerë mosmarrëveshjesh, duke përfshirë shkeljen e kontratës, deliktet e biznesit dhe mashtrimin. Ne gjithashtu ndihmojmë në arritjen e marrëveshjeve ndërmjet palëve në mosmarrëveshjet e biznesit për të shmangur proceset gjyqësore.

Rezultatet janë më të rëndësishme për firmën tonë ligjore

Kur përballeni me një çështje ligjore, është thelbësore të keni një avokat me përvojë dhe njohuri në anën tuaj, i cili do të luftojë për ju dhe do t'ju sjellë rezultatin më të mirë të mundshëm. Në studion tonë ligjore, ne jemi të orientuar drejt rezultateve, pasi besojmë se mënyra më e mirë për t'u shërbyer klientëve tanë është t'u arrijmë rezultate.

Na kontaktoni sot për të caktuar një konsultë me ekipin tonë të avokatëve me përvojë.

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Scroll to Top