Kontrolloni ndalimet e udhëtimit, urdhër-arrestet dhe rastet e policisë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Udhëtimi për në Emiratet e Bashkuara Arabe ose të jetuarit në Emiratet e Bashkuara Arabe vjen me grupin e vet të konsideratave ligjore që nuk mund të anashkalohen. Vendi është i famshëm për zbatimin e ligjeve të tij në mënyrë rigoroze në të gjithë bordin. Përpara se të bëni ndonjë plan, është absolutisht jetike të verifikoni se nuk keni ndonjë çështje ligjore që mund të hidhte një pikëllim në punë – gjëra të tilla si ndalimet e udhëtimit, urdhër-arrestet aktive ose rastet e vazhdueshme të policisë kundër jush. Përfshirja në sistemin e drejtësisë në Emiratet e Bashkuara Arabe nuk është diçka që dëshironi ta përjetoni drejtpërdrejt. Ky udhëzues do t'ju tregojë se si të kontrolloni statusin tuaj dhe të shmangni çdo dhimbje koke të mundshme ligjore, në mënyrë që të mund të shijoni kohën tuaj në Emiratet pa ndonjë surprizë të vrazhdë.

Si të kontrolloni një ndalim udhëtimi në Emiratet e Bashkuara Arabe?

Nëse planifikoni të largoheni nga Emiratet e Bashkuara Arabe, është thelbësore të siguroheni që të mos ju vendoset një ndalim udhëtimi. Ju mund të kontrolloni për një ndalim të mundshëm udhëtimi duke u konsultuar me punëdhënësin tuaj, duke vizituar stacionin tuaj të policisë lokale, duke kontaktuar ambasadën e Emirateve të Bashkuara Arabe, duke përdorur shërbimet në internet të ofruara nga autoritetet e emiratit përkatës ose duke u konsultuar me një agjent udhëtimi të njohur me rregulloret e Emirateve të Bashkuara Arabe.

⮚ Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe

Policia e Dubait ka një shërbim online që lejon banorët dhe qytetarët të kontrollojnë për çdo ndalim (Kliko këtu). Shërbimi ofrohet në anglisht dhe arabisht. Për të përdorur shërbimin, duhet të futni emrin tuaj të plotë, numrin ID të Emirateve dhe datën e lindjes. Rezultatet do të tregojnë.

⮚ Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe

Departamenti gjyqësor në Abu Dhabi ka një shërbim online të njohur si Estafser që u mundëson banorëve dhe qytetarëve të kontrollojnë për çdo ndalim të udhëtimit nga prokuroria publike. Shërbimi ofrohet në anglisht dhe arabisht. Për të përdorur shërbimin, duhet të futni numrin tuaj të ID-së së Emirateve. Rezultatet do të tregojnë nëse ka ndonjë ndalim udhëtimi kundër jush.

⮚ Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Fujairah dhe Umm Al Quwain

Për të kontrolluar një ndalim udhëtimi në Sharjah, vizitoni Faqja zyrtare e Policisë së Sharjah (këtu). Do t'ju duhet të shkruani emrin tuaj të plotë dhe numrin e ID të Emirateve.

Nëse jeni në AjmanFujairah (këtu)Ras Al Khaimah (këtu)ose Umm Al Quwain (këtu), mund të kontaktoni departamentin e policisë në atë Emirat për të pyetur për çdo ndalim udhëtimi.

Cilat janë arsyet për të lëshuar një ndalim udhëtimi në Dubai ose Emiratet e Bashkuara Arabe?

Ndalimi i udhëtimit mund të lëshohet për një sërë arsyesh, duke përfshirë:

 • Ekzekutimi për borxhet e papaguara
 • Mosparaqitja në gjykatë
 • Çështjet penale ose hetimet e vazhdueshme të krimit
 • Urdhër të pazgjidhura
 • Mosmarrëveshjet me qira
 • Shkeljet e ligjeve të imigracionit si tejkalimi i vizës
 • Dështuar për shlyerjen e kredive, duke përfshirë kreditë për makina, kreditë personale, borxhin e kartës së kreditit ose hipotekat
 • Shkeljet e ligjit të punësimit si puna pa leje ose largimi nga vendi përpara njoftimit të punëdhënësit dhe anulimit të lejes
 • Përhapja e sëmundjeve

Disa individëve u ndalohet hyrja në Emiratet e Bashkuara Arabe. Këtu përfshihen personat me precedentë penalë, ata të deportuar më parë nga Emiratet e Bashkuara Arabe ose vende të tjera, individë të kërkuar nga Interpoli për krime të kryera jashtë vendit, trafikantë njerëzish, terroristë dhe anëtarë të krimit të organizuar, si dhe këdo që konsiderohet si rrezik sigurie nga qeveria. Për më tepër, hyrja ndalohet për ata me sëmundje të rënda ngjitëse që paraqesin rreziqe për shëndetin publik si HIV/AIDS, SARS ose Ebola.

Ekzistojnë gjithashtu kufizime për largimin nga Emiratet e Bashkuara Arabe për disa banorë të huaj. Ata që ndalohen të largohen përfshijnë individë me borxhe të papaguara ose detyrime financiare që përfshijnë raste ekzekutimi aktiv, të pandehur në çështje penale në pritje, persona të urdhëruar nga gjykata për të qëndruar në vend, individë që i nënshtrohen ndalesave të udhëtimit të vendosura nga prokurorët publikë ose autoritete të tjera, dhe të mitur të pashoqëruar pa një kujdestar i pranishëm.

Kontrollet paraprake që duhen bërë përpara se të rezervoni udhëtimin për në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ju mund të bëni disa kontrollet paraprake (kliko këtu) për t'u siguruar që nuk do të ketë probleme kur të rezervoni udhëtimin tuaj në Emiratet e Bashkuara Arabe.

 • Kontrolloni nëse është lëshuar një ndalim udhëtimi kundër jush. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur shërbimet në internet të Policisë së Dubait, Departamentit Gjyqësor të Abu Dhabi ose Policisë Sharjah (siç u përmend më lart)
 • Sigurohuni që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj nga data e udhëtimit tuaj në Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Nëse nuk jeni shtetas i Emirateve të Bashkuara Arabe, kontrolloni kërkesat për vizë të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe sigurohuni që keni një vizë të vlefshme.
 • Nëse po udhëtoni në Emiratet e Bashkuara Arabe për punë, kontrolloni me punëdhënësin tuaj për t'u siguruar që kompania juaj të ketë lejet dhe miratimet e duhura të punës nga Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Emiratizimi.
 • Kontrolloni me linjën tuaj ajrore për të parë nëse ata kanë ndonjë kufizim në udhëtimin në Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Sigurohuni që të keni sigurim gjithëpërfshirës të udhëtimit që do t'ju mbulojë në rast të ndonjë problemi gjatë kohës që jeni në Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Kontrolloni paralajmërimet këshilluese të udhëtimit të lëshuara nga qeveria juaj ose qeveria e Emirateve të Bashkuara Arabe.
 • Mbani kopjet e të gjitha dokumenteve të rëndësishme, si pasaporta, viza dhe politika e sigurimit të udhëtimit, në një vend të sigurt.
 • Regjistrohuni në ambasadën e vendit tuaj në Emiratet e Bashkuara Arabe në mënyrë që ata të mund t'ju kontaktojnë në rast urgjence.
 • Njihuni me ligjet dhe zakonet lokale të Emirateve të Bashkuara Arabe në mënyrë që të shmangni çdo problem gjatë kohës që jeni në vend.

Si të kontrolloni rastin e policisë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Nëse jetoni ose vizitoni Emiratet e Bashkuara Arabe, është e rëndësishme të dini nëse keni ndonjë çështje ligjore të pazgjidhur ose çështje në pritje kundër jush. Pavarësisht nëse është një shkelje e trafikut, çështje penale ose çështje tjetër ligjore, të kesh një çështje aktive mund të rezultojë në pasoja. Emiratet e Bashkuara Arabe ofrojnë sisteme në internet për të kontrolluar statusin tuaj ligjor nëpër emiratet e ndryshme. Lista e mëposhtme do t'ju udhëzojë nëpër hapat për të kontrolluar nëse keni ndonjë rast policie në Dubai, Abu Dhabi, Sharjah dhe emiratet e tjera.

 1. Dubai
  • Vizitoni faqen e internetit të Policisë së Dubait (www.dubaipolice.gov.ae)
  • Klikoni në seksionin "Shërbimet në internet".
  • Zgjidhni "Kontrollo statusin e rasteve të trafikut" ose "Kontrollo statusin e rasteve të tjera"
  • Futni të dhënat tuaja personale (emrin, ID-në e Emirateve, etj.) dhe numrin e çështjes (nëse dihet)
  • Sistemi do të shfaqë çdo çështje në pritje ose gjobë kundër jush
 2. Abu Dhabi
  • Vizitoni faqen e internetit të Policisë së Abu Dhabi (www.adpolice.gov.ae)
  • Klikoni në seksionin "Shërbimet elektronike".
  • Zgjidhni "Kontrolloni statusin tuaj" nën "Shërbimet e trafikut" ose "Shërbimet kriminale"
  • Futni numrin tuaj të identifikimit të Emirateve dhe detaje të tjera të kërkuara
  • Sistemi do të tregojë çdo rast të pazgjidhur ose shkelje të regjistruar ndaj jush
 3. Sharjah
  • Vizitoni faqen e internetit të Policisë Sharjah (www.shjpolice.gov.ae)
  • Klikoni në seksionin "Shërbimet elektronike".
  • Zgjidhni "Kontrolloni statusin tuaj" nën "Shërbimet e trafikut" ose "Shërbimet kriminale"
  • Futni të dhënat tuaja personale dhe numrin e çështjes (nëse dihet)
  • Sistemi do të shfaqë çdo çështje në pritje ose gjobë kundër jush
 4. Emiratet e tjera
  • Për emiratet e tjera si Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah dhe Fujairah, vizitoni faqen përkatëse të policisë.
  • Kërkoni një seksion "Shërbimet elektronike" ose "Shërbimet në internet".
  • Gjeni opsione për të kontrolluar statusin tuaj ose detajet e rastit
  • Futni të dhënat tuaja personale dhe numrin e çështjes (nëse dihet)
  • Sistemi do të tregojë çdo rast të pazgjidhur ose shkelje të regjistruar ndaj jush

Shënim: Është gjithmonë e këshillueshme që të kontrolloni me autoritetet përkatëse të policisë ose të kërkoni këshilltar ligjor nëse keni ndonjë shqetësim ose keni nevojë për ndihmë të mëtejshme në lidhje me ndonjë rast ose shkelje në pritje.

Ndalimi i UAE-së dhe Urdhër Arrestimi Kontrolloni shërbimin me ne

Është e rëndësishme të punoni me një avokat i cili do të kryejë një kontroll të plotë mbi një urdhër arresti të mundshëm dhe ndalim udhëtimi të paraqitur kundër jush në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kopja e faqes tuaj të pasaportës dhe vizës duhet të dorëzohet dhe rezultatet e këtij kontrolli janë të disponueshme pa pasur nevojë të vizitoni personalisht autoritetet qeveritare në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Avokati që ju punësoni do të kryejë një kontroll të plotë me autoritetet përkatëse qeveritare të Emirateve të Bashkuara Arabe për të përcaktuar nëse ka një urdhër arresti ose ndalim udhëtimi të paraqitur kundër jush. Tani mund të kurseni paratë dhe kohën tuaj duke qëndruar larg rreziqeve të mundshme të arrestimit ose refuzimit për t'u larguar ose hyrë në Emiratet e Bashkuara Arabe gjatë udhëtimit tuaj ose nëse ka një ndalim të aeroportit në Emiratet e Bashkuara Arabe. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të dorëzoni dokumentet e nevojshme në internet dhe brenda pak ditësh do të mund të merrni rezultatet e këtij kontrolli me email nga avokati. Na telefononi ose WhatsApp në  +971506531334 +971558018669 (zbatohen tarifat e shërbimit prej 600 USD)

Kontrolloni shërbimin e arrestimit dhe ndalimit të udhëtimit me ne - Dokumentet e nevojshme

Dokumentet e nevojshme për kryerjen e një hetimi ose kontrolli rastet penale në Dubai për ndalimin e udhëtimit përfshijnë kopje të qarta me ngjyra të sa vijon:

 • Pasaporta e vlefshme
 • Leja e qëndrimit ose faqja e fundit e vizave të qëndrimit
 • Pasaporta e skaduar nëse mban vulën e vizës tuaj të qëndrimit
 • Vula më e re e daljes nëse ka ndonjë
 • Emiratet ID nëse ka ndonjë

Ju mund të përfitoni nga ky shërbim nëse keni nevojë të udhëtoni përmes, në dhe nga Emiratet e Bashkuara Arabe dhe dëshironi të siguroni që nuk keni qenë në listën e zezë.

Çfarë përfshihet në shërbim?

 • Këshilla të përgjithshme - Nëse emri juaj përfshihet në listën e zezë, avokati mund të japë këshilla të përgjithshme për hapat e ardhshëm të nevojshëm për t'u marrë me situatën.
 • Kontroll i plotë - Avokat do të kryejë kontrollin me autoritetet qeveritare të lidhura me një urdhër arresti të mundshëm dhe ndalim udhëtimi të ngritur kundër jush në Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Politika - Detajet personale që ndani dhe të gjitha gjërat që diskutoni me avokatin tuaj do të jenë nën mbrojtjen e privilegjit të avokatit-klientit.
 • Email - Do t'i merrni rezultatet e kontrollit me email nga avokati juaj. Rezultatet do të tregojnë nëse keni një urdhër / ndalim apo jo.

Çfarë nuk përfshihet në shërbim?

 • Heqja e ndalimit - Avokat nuk do të merret me detyrat e heqjes së emrit tuaj nga ndalimi ose heqjen e ndalimit.
 • Arsyet e urdhrit / ndalimit - Avokat nuk do të hetojë ose ju jap informacion të plotë në lidhje me arsyet e urdhrit tuaj ose ndalimin nëse ka ndonjë.
 • Fuqia e avokatit - Ka raste kur duhet t'i jepni një autorizim avokatit për të kryer kontrollin. Nëse ky është rasti, avokati do t'ju informojë dhe ju këshillojë se si është lëshuar. Këtu, ju duhet të trajtoni të gjitha shpenzimet përkatëse dhe ato gjithashtu do të shlyhen individualisht.
 • Garancia e rezultateve - Ka raste kur autoritetet nuk zbulojnë informacione rreth listës së zezë për arsye të sigurisë. Rezultati i kontrollit do të varet nga situata juaj specifike dhe nuk ka asnjë garanci për të.
 • Punë shtesë - Shërbimet juridike përtej bërjes së kontrollit të përshkruar më sipër kërkojnë një marrëveshje të ndryshme.

Na telefononi ose WhatsApp në  +971506531334 +971558018669 

Ne ofrojmë shërbime për të hetuar ndalimet e udhëtimit, urdhër-arrestet dhe çështjet penale në Dubai dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Kostoja e këtij shërbimi është 950 USD, duke përfshirë tarifën e prokurës. Ju lutemi na dërgoni një kopje të pasaportës tuaj dhe ID-në tuaj të Emirateve (nëse është e aplikueshme) përmes WhatsApp.

Scroll to Top