Çfarë duhet të bëni në një aksident me makinë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Mos u trembni. Gjëja e parë që duhet të bëni pas një aksidenti është të qëndroni të qetë. Mund të jetë e vështirë të mendoni qartë kur jeni në një situatë stresuese, por është e rëndësishme të përpiqeni të qëndroni të qetë dhe të përqendruar. Nëse jeni në gjendje, kontrolloni nëse dikush është lënduar dhe telefononi 998 për ambulancën nëse është e nevojshme.

Si të raportoni një aksident automobilistik në Dubai ose Emiratet e Bashkuara Arabe

Autoritetet e Dubait dhe Emiratet e Bashkuara Arabe kanë bërë çdo përpjekje për t'i bërë rrugët më të sigurta, por aksidentet ende mund të ndodhin në çdo orë, kudo dhe ndonjëherë edhe pavarësisht nga të gjitha masat paraprake.

Një aksident rrugor mund të bëhet shpejt stresues për shumë njerëz, veçanërisht nëse ka pasur dëme të konsiderueshme. Ata mund të ndihen të hutuar dhe në panik për raportimin e një aksidenti automobilistik në Dubai. Ne ofrojmë informacion se si të raportoni aksidente rrugore të mëdha dhe të vogla në Dubai.

E sapo lançuar DubaiTani aplikacioni ju lejon të raportoni probleme ose incidente në rrugët e Dubait.

Drejtuesit e automjeteve mund të raportojnë lehtësisht aksidente të vogla trafiku me shërbimin e ri. Ju mund ta bëni këtë në vend që të prisni që policia të arrijë ose të shkoni në komisariat. Motoristët gjithashtu mund të vazhdojnë të përdorin Policia e Dubait aplikacioni. Duke regjistruar një incident në DubaiTani aplikacioni, shoferët marrin një raport të Policisë së Dubait me email ose mesazh me tekst për çdo pretendim sigurimi.

Zgjidhni kush është përgjegjës për aksidentin, duke përfshirë të dhënat personale si numrin e kontaktit dhe emailin e tyre. Drejtuesit e përfshirë duhet të telefonojnë Policinë e Dubait në 999 nëse nuk mund të bien dakord se kush është fajtori. Më pas i takon policisë të përcaktojë se kush është përgjegjës. Përndryshe, të gjitha palët duhet të shkojnë në stacionin më të afërt të policisë për të raportuar incidentin.

Pala e shpallur përgjegjëse do të duhet të paguajë a gjobë prej 520 dh. Në rast të një aksidenti të madh është ende e rëndësishme të telefononi 999.

Ne ofrojmë informacion se si të raportoni aksidentet rrugore në Dubai, të mëdha dhe të vogla. Këto janë hapat.

 • Dilni nga makina juaj nëse është e sigurt për ta bërë këtë dhe sigurohuni që të gjitha pajisjet në makinën tuaj dhe gjithashtu ato në çdo automjet tjetër të përfshirë të çohen në një vend më të sigurt. Vendosni një paralajmërim sigurie duke vendosur një shenjë paralajmëruese.
 • Është një gjë e rëndësishme që telefononi 998 për ambulancën nëse ka ndonjë lëndim. Ambulancat në Dubai dhe Emiratet e Bashkuara Arabe janë të pajisura me të gjitha pajisjet e nevojshme për trajtimin e urgjencave mjekësore në lëvizje.
 • Telefononi policinë në 999 (nga kudo në Emiratet e Bashkuara Arabe). Sigurohuni që patenta juaj e drejtimit, regjistrimi i makinës (mulkiya) dhe ID e Emirateve ose raporti të jenë të disponueshme pasi dokumenti do të kërkojë t'i shohë ato. Asnjë rikthim nuk mund të bëhet në makinën ose automjetin tuaj pa marrë më parë një njoftim për rastet, kështu që është e rëndësishme të telefononi shërbimin për çdo lloj aksidenti.
 • Policia Rrugore gjithashtu mund të marrë lejen e drejtimit të personit që shkaktoi aksidentin nëse është një aksident i madh. Mund të jetë e nevojshme të paguhet një tarifë ose një gjobë përpara se të kthehet.
 • Policia do të lëshojë kopje letre të raportit me ngjyra të ndryshme: rozë Formulari/letër: I lëshohet shoferit me faj; e gjelbër Formulari/Letra: I lëshohet shoferit të pafajshëm; e bardhë forma: Lëshohet kur asnjëra palë nuk akuzohet ose nëse pala e akuzuar është e panjohur.
 • Nëse, me ndonjë shans, tjetri shoferi përpiqet të largohet me shpejtësi pa u ndalur, përpiquni më të mirën për t'i hequr ato numri i makinës рlаtе dhe ia jepni Rolісе kur të mbërrijnë.
 • Do të ishte gjithashtu një ide e mirë për të marrë masa për dëmet e shkaktuara në automjetin tuaj pasi kompania e sigurimit ose policia do t'i kërkojë ato. Merrni emrat dhe informacionin e kontaktit të çdo dëshmitari të aksidentit.
 • Ji i respektueshëm e oficerëve të policisë dhe të tjerëve të përfshirë në aksident.
 • Nëse aksidenti është i vogël, që do të thotë se nuk ka të lënduar dhe dëmtimi i automjetit është kozmetik ose i vogël në natyrë, shoferët mund të raportojnë gjithashtu një aksident automobilistik në Dubai nëpërmjet Aplikacioni celular i Policisë së Dubait. Aksidentet që përfshijnë dy deri në pesë makina mund të raportohen duke përdorur aplikacionin.

Si të raportoni një aksident me makinë duke përdorur aplikacionin e Policisë së Dubait

Raportimi i një aksidenti në Dubai në internet ose duke përdorur Aplikacioni i Policisë së Dubait.

Zgjidhni këtë opsion nga aplikacioni i Policisë së Dubait për të raportuar një aksident automobilistik në Dubai në internet dhe ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Shkarkoni aplikacionin Dubai Police nga dyqani Google Play ose App Store
 • Zgjidhni shërbimin Raporto Aksident Trafiku në faqen kryesore të aplikacionit
 • Zgjidhni numrin e automjeteve të përfshira në aksident
 • Skanoni targën e automjetit
 • Plotësoni detaje si targat e automjeteve dhe numrat e patentës
 • Bëni një foto të dëmtimeve të automjetit tuaj përmes aplikacionit
 • Zgjidhni nëse këto detaje janë për shoferin përgjegjës për aksidentin ose shoferin e prekur
 • Futni të dhënat tuaja të kontaktit si numrin tuaj të celularit dhe adresën e emailit

Raportimi i aksidenteve të vogla në Abu Dhabi dhe Emiratet e Veriut

Motoristët në Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain dhe Fujairah mund të përdorin aplikacionin e telefonit inteligjent të Ministrisë së Brendshme (MOI Emiratet e Bashkuara Arabe) për të raportuar një aksident. Ky shërbim është pa pagesë.

Ata duhet të regjistrohen në aplikacion duke përdorur Emiratet e Bashkuara Arabe Pass ose me ID-në e tyre të Emirateve.

Pas hyrjes, sistemi do të konfirmojë vendndodhjen e aksidentit përmes hartës gjeografike.

Vendosni të dhënat e automjeteve dhe bashkëngjitni fotografitë e dëmtimit.

Pasi të dorëzoni raportin e aksidentit, do të merrni një raport konfirmimi nga aplikacioni.

Raporti mund të përdoret më pas për çdo pretendim sigurimi për punë riparimi.

burim

Shërbimi Rafid për Aksidentet në Sharjah

Motoristët e përfshirë në aksidente në Sharjah gjithashtu mund të regjistrojnë incidente përmes aplikacionit Rafid.

Pas regjistrimit me një numër telefoni, shoferi mund të raportojë një aksident të vogël duke përdorur aplikacionin për të detajuar vendndodhjen me informacionin e automjetit dhe fotografitë e dëmtimit. Tarifa është 400 dh.

Motoristi mund të marrë gjithashtu një raport dëmi kundër një pale të panjohur pas një aksidenti. Për shembull, nëse automjeti i tyre është dëmtuar gjatë parkimit. Tarifa është 335 dh.

Për pyetje telefononi Rafid në 80072343.

burim

Gjërat ose gabimet për të shmangur gjatë një aksidenti me makinë në Emiratet e Bashkuara Arabe

 • Ikja nga vendi i ngjarjes ose aksidenti
 • Të humbasësh durimin ose të jesh i dhunshëm me dikë
 • Duke mos thirrur policinë
 • Mos marrja ose kërkimi i një raporti të plotë policor
 • Refuzimi për të marrë kujdes mjekësor për lëndimet tuaja
 • Mos kontaktimi i një avokati për aksidente automobilistike për kompensimin e dëmtimit dhe pretendimet

Njoftoni kompaninë tuaj të sigurimit për riparimet e makinës tuaj në një aksident

Kontaktoni kompaninë tuaj të sigurimit të makinës sa më shpejt të jetë e mundur dhe bëjini të ditur se jeni përfshirë në një aksident rrugor ose automobilistik. Njoftojini ata se keni raportin e policisë dhe se ku duhet të marrin ose të lënë makinën tuaj. Kërkesa juaj do të rivlerësohet dhe për rrjedhojë do të zyrtarizohet me marrjen e raportit zyrtar të policisë.

Ju do të kompensoheni nëse pala tjetër ka dëmtuar makinën tuaj dhe ata kanë një mbulim të përgjegjësisë ndaj palëve të treta. Në të kundërt, nëse keni faj, mund të kompensoheni vetëm nëse keni mbulim gjithëpërfshirës të sigurimit të makinës. Sigurohuni që të kaloni nëpër formulimet e politikës suaj të sigurimit të makinës ndërsa paraqisni një kërkesë. Kjo do t'ju mundësojë të kërkoni shumën e duhur.

Dokumentet e kerkuara për paraqitjen e një pretendimi për sigurimin e makinës në Emiratet e Bashkuara Arabe përfshijnë:

 • Një raport policie
 • Dokumenti i regjistrimit të makinës
 • Certifikata e modifikimit të makinës (nëse ka)
 • Leje drejtimi e te dy drejtuesve
 • Formularët e plotësuar të dëmeve të sigurimit (të dyja palët duhet të plotësojnë formularin e dëmit të marrë nga ofruesit e tyre përkatës të sigurimit)

Vdekja e shkaktuar nga një aksident automobilistik ose rrugor në Emiratet e Bashkuara Arabe

 • Nëse ka vdekje të shkaktuar nga një aksident automobilistik ose rrugor në Emiratet e Bashkuara Arabe ose Dubai, ose paratë e gjakut vendoset një gjobë për shkaktimin e vdekjes me dashje ose aksidentalisht. Gjoba minimale e vendosur nga Gjykatat e Dubait është 200,000 AED dhe mund të jetë më e lartë në varësi të rrethanave dhe pretendimeve të familjes së viktimës.
 • Vozitja nën ndikimin e alkoolit Dubai ose Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Ekziston një politikë e tolerancës zero për drejtimin e automjetit në gjendje të dehur. Pirja dhe drejtimi i automjetit do të rezultojnë në arrest (dhe burg), gjoba dhe 24 pikë të zeza në kartelën e shoferit.

Kërkesa dhe kompensimi për dëmtimin personal në një aksident automobilistik

Në rastin e lëndimeve shumë të rënda të pësuara në një aksident, i dëmtuari mund të paraqesë një padi në gjykatat civile nga shoqëria e sigurimit që mbulon drejtuesin e mjetit dhe pasagjerët e tij duke kërkuar kompensim për dëmtimin personal.

Rritja ose vlera e 'dëmtimit' që mund t'i jepet një personi do të llogaritet në bazë të ashpërsisë së dëmit të shkaktuar dhe shkallës së lëndimeve të pësuar. Gеnеrаllу vісtіm mау сlаіm fоr (a) Prореrtу dаmаgеѕ (b) Mjekësi еxреnѕеѕ (c) Moral lоѕѕ.

By virtue of Articles 282, 283 and 284 of the Fеdеrаl Law No. 5 regarding Civil Trаnѕасtіоnѕ of 1985, rоаd ассіdеntѕ саuѕіng реrѕоnаl injury in Dubai or UAE will fall under tortuous lіаbіlіtу and the dаmаgеѕ are саlсulаtеd bаѕеd entirely on dіrесt or indirect соnnесtіоn bеtwееn the Pala që ka kryer aktin dhe të dëmtuarin. Viktima e plagosur ka të drejtë për të gjitha dëmet dhe humbjet e shkaktuara si rezultat i aksidentit, i cili mund të përfshijë çdo dëmtim të fajit, dëmit moral dhe moral.

Si llogaritet shuma për dëmtimet personale në aksidente automobilistike?

Shuma që do të dëmtohet ndryshon në bazë të (a) shumës ose asaj të shpenzuar për trajtimin mjekësor (operacioni ose trajtimet e tanishme dhe të ardhshme); (b) medikamentet dhe infermieret ose infermieret ose shpenzimet e udhëtimit të shkaktuara për shkak të trajtimit të vazhdueshëm; (c) të ardhurat e viktimës dhe shumën që viktima ka marrë për mbështetjen e familjes së tij; (d) mosha e palës së dëmtuar në momentin e aksidentit; dhe (e) ashpërsia e lëndimeve të pësuara, paaftësia e përhershme dhe dëmet morale.

Gjykatësi do të marrë në konsideratë faktorët e mësipërm dhe shuma e dhënë është në diskrecion të gjyqtarit. Megjithatë, që një viktimë të pretendojë memреnѕаtіоn, faji i palës tjetër duhet të vërtetohet.

Aksidentet e përgjithshme që merren parasysh nga gjykata për pretendime ose përgjegjësi deliktore përbëhet nga tre elementë bazë, të cilët përfshijnë fajin, një lidhje dhe një. Ngjarjet e shkaktuara nga vetvetja nuk mjaftojnë për të krijuar përgjegjësi ligjore.

Një procedurë tjetër për vendosjen e shkakut është përmes testit "por-për" i cili në "por për veprimin e të pandehurit" a do të kishte ndodhur dëmi? Ai pyet se a ishte 'e nevojshme' që veprimi i të pandehurit të ketë ndodhur që dëmi të ketë ndodhur. Supozimi mund të kundërshtohet nëpërmjet ndërhyrjes së një elementi të huaj, për shembull një akt i palës së tretë, ose kontribut të viktimës.

Në përgjithësi, nuk ka një model apo zgjidhje për të ndjekur për rikuperimin e humbjeve të tilla. Dіѕсреtіоnау роуеrе i është dhënë gjykatës për të vendosur mbi këto çështje në arritjen e një shpërblimi të dëmit për pretendimin e lëndimit.

Koncepte si neglizhenca, detyra e kujdesit dhe shkaku faktik nuk ekzistojnë në ligjet e Dubait. Megjithatë, ato ekzistojnë në parim dhe zbatohen rregullisht nga gjykatat. Dikush duhet të kalojë nëpër gjykimet e gjykatës somрlеx рrосееdіngѕ për të kërkuar kompensim—i cili natyrisht, bazohet vetëm në dіѕсrеtіоn e gjykatës. Ne kemi ndihmuar shumë njerëz në situata të vështira si e juaja që të rikuperojnë një shumë të mirë kompensimi për të paguar faturat dhe shpenzimet e tyre familjare dhe për t'iu rikthyer një jete normale.

Ne mbulojmë lloje të ndryshme të lëndimeve në rastet e aksidenteve automobilistike:

Ka shumë lloje të lëndimeve që mund të duhen përballuar në një aksident me makinë:

Siç mund ta shihni, ka shumë probleme ose lëndime afatshkurtra dhe afatgjata të shkaktuara nga aksidentet.

Pse të kontaktoni një specialist për një aksident personal?

Nëse keni qenë në një aksident personal, është e rëndësishme të kontaktoni një avokat specialist për të vlerësuar situatën dhe për të përcaktuar mënyrën më të mirë të veprimit. Një specialist do të jetë në gjendje t'ju ofrojë këshillën e duhur ligjore për t'ju ndihmuar të rikuperoni nga aksidenti dhe të mbroni të drejtat tuaja. Është gjithmonë më mirë të konsultoheni me një specialist sesa të përpiqeni ta përballoni situatën vetë, pasi ai do të ketë ekspertizën dhe përvojën e nevojshme për t'ju ndihmuar në mënyrën më efektive.

Sa do të jetë tarifa e avokatit për një çështje civile, pretendim për dëmtim personal ose çështje kompensimi?

Avokatët ose avokatët tanë mund t'ju ndihmojnë me çështjen tuaj civile, në mënyrë që të merrni kompensim për të paguar të gjitha shpenzimet tuaja dhe të ngriheni në këmbë sa më shpejt të jetë e mundur. E avokatit tonë tarifat janë tarifa 10,000 AED dhe 20% e shumës së kërkesës. (20% paguhet vetëm pasi të keni marrë paratë). Ekipi ynë ligjor ju vë në radhë të parë, pa marrë parasysh çfarë; kjo është arsyeja pse ne ngarkojmë tarifat më të ulëta në krahasim me studiot e tjera ligjore. Na telefononi tani në +971506531334 +971558018669.

Ne jemi një firmë ligjore e specializuar për aksidente personale

Një aksident automobilistik mund të ndodhë në çdo kohë, kudo, duke rezultuar në lëndime të rënda dhe ndonjëherë fatale dhe paaftësi. Nëse ju ose një të dashur ju ka ndodhur një aksident – ​​Në mendjen tuaj mund të kalojnë shumë pyetje; kontaktoni një avokat të specializuar për aksidente në Emiratet e Bashkuara Arabe. 

Ne ju mbështesim duke u marrë me kompanitë e sigurimit për kompensimin dhe palët e tjera të aksidenteve dhe ju ndihmojmë të merrni dëmshpërblime maksimale, ndërkohë që përqendroheni tërësisht në shërimin dhe rikthimin në jetën e përditshme. Ne jemi një firmë e specializuar ligjore për aksidente. Ne kemi ndihmuar rreth 750+ viktima të lëndimeve. Avokatët dhe avokatët tanë ekspertë të lëndimeve luftojnë për të marrë kompensimin më të mirë në lidhje me pretendimet e aksidenteve në Emiratet e Bashkuara Arabe. Na telefononi tani për një takim urgjent dhe takim për pretendimin e dëmtimit dhe kompensimin në +971506531334 +971558018669 ose email ceshtja@yqeluae.com

Scroll to Top