Kuptimi i ligjeve të pronësisë dhe trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ligjet për trashëgiminë e pronës

Trashëgimia pronë dhe të kuptuarit kompleks ligjet e trashëgimisë mund të jetë e frikshme, veçanërisht në peizazhin unik ligjor të Emiratet e Bashkuara Arabe (UAE). Ky udhëzues zbërthen çdo aspekte kryesore person duhet ta dijë.

Aspektet kryesore të ligjit të trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Trashëgim çështjet në Emiratet e Bashkuara Arabe funksionojnë sipas Parimet nga Ligji i Sheriatit islam, duke krijuar një kornizë të ndërlikuar me dispozita të veçanta të bazuara në atë statusi fetar.

Baza në të drejtën e Sheriatit

Si një komb islamik, Emiratet e Bashkuara Arabe bazojnë trashëgiminë e tyre ligjet mbi udhëzimet brenda Sharia doktrinës juridike. Disa elementë kryesorë të strukturimit përfshijnë:

 • Shpërndarja e strukturuar caktimi i kornizës trashëgimtarët aksionet e paracaktuara
 • prioritizimi të trashëgimtarëve meshkuj në disa skenarë
 • Ndarje fraksionale specifike të përcaktuara për familje anëtarët në varësi të shkallës së lidhjes

Kjo krijon një hierarki komplekse për pasuri shpërndarja mbi a vdekja e Muslimit.

Diferencimi ndërmjet muslimanëve dhe jomuslimanëve

Ligjet e trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe të bëjë përcaktime të caktuara në varësi të të regjistruarve statusi fetar:

Muslimanët: Në varësi të parazgjedhjes Sharia Parimet
jomuslimanë: Mund të zgjedhë të ketë aktivet e ndara për vendin e tyre të origjinës ligjet në vend

riatdhesuarit shpesh zgjedhin vendime të njohura laike për qartësi. Por nëse statusi i dikujt është Mysliman, pasuria e tyre ndahet detyrimisht sipas islamit Udhëzimet.

Implikimet në mungesën e një vullneti

Pa një do të, Një pasurinë e të ndjerit ndahen në mes trashëgimtarët në bazë të Sharia parimet. Rezultatet mund të duken të padrejta ose të pafavorshme në varësi të qëllimit.

Çështje të mundshme:

 • Asetet që u shkojnë të afërmve të largët mbi bashkëshortin/fëmijët
 • Hierarki të paqarta të trashëgimtarëve që kërkojnë ndërhyrjen e gjykatës
 • Përshpejtimi i detyruar i transfertave të aseteve

Duke pasur një të detajuar do të ndihmon në kapërcimin e ndarjeve të paracaktuara dhe sigurimin e shpërndarjeve të preferuara.

Strukturat e Pronësisë së Pronave në Emiratet e Bashkuara Arabe

pasuri ndërlikimet e trashëgimisë ndërveprojnë gjithashtu me nuancat në Pronësia e pronës së Emirateve të Bashkuara Arabe Formatet.

Pronësia e lirë kundër pronës me qira

Ekzistojnë dy klasifikime kryesore:

Freehold: I jep të drejta të plota të pronësisë
Mbajtja në qira: E drejta e përdorimit të pronës për periudhën e caktuar të qirasë

Aftësia e emigrantëve për të blerë pronë

Në 2002, ligjet filloi të lejojë huajt për të blerë të kualifikuar pronë e lirë:

 • Zgjidhni zonat në DubaiAbu DhabiAjmanRas Al Khaimah
 • Zakonisht apartamente/shtëpi në qytet dhe jo tokë
 • Vlerat e transaksioneve shpesh më të larta

Konsideratat e emigrantëve:

 • Zona të kufizuara të përzgjedhjes
 • Kërkon viza të përcaktuara
 • Kufizime komplekse të hipotekës

Pra, leasing-u mbetet më i zakonshëm për të rejat riatdhesuarit.

Implikimet e trashëgimisë

Të dy strukturat e pronësisë kanë konsiderata unike të vazhdimësisë:

Freehold: Mund të dëshmohet/trashëgohet lirisht sipas sistemit të zgjedhur juridik
Mbajtja në qira: Zakonisht skadon më vdekje dhe i kthehet administratorëve publikë

So pronë e lirë ofron fleksibilitetin më të madh të transferimit në të ardhmen.

Hapat kryesorë të planifikimit për pronarët e pronave

Për të kontrolluar pasuritë e dikujt, këshillohen disa masa proaktive rreth trashëgimisë.

Keni një testament të vlefshëm

Me mendime hartuar do të ndihmon për të garantuar finalen e një personi dëshirat nderohen. Elementet kritike përfshijnë:

 • Emërtimi i caktuar përfituesit
 • Caktimi i aksioneve të aseteve ose pronës
 • Emërimi ekzekutorët për të mbikëqyrur zgjidhjen e pasurisë

Kuptoni të gjitha implikimet e pronësisë

Ndërthurja e ndërlikuar e normave kulturore, ligjeve fetare, kodit civil dhe precedentit gjyqësor në Emiratet e Bashkuara Arabe krijon një peizazh unik kompleks.

Ata që zotërojnë ose trashëgojnë pronë duhet të konsultohet me ekspertë për të deshifruar specifikat rreth:

 • Klasifikimet ligjore
 • Kufizimet e financimit
 • Kërkesat për viza
 • Zbatueshmëria e trashëgimisë

Një udhëzim i tillë mundëson vendime të arsimuara të përafruara plotësisht me qëllimet e dikujt.

Përqafoni Planifikimin Gjithëpërfshirës të Pasurive

Wills ofrojnë një bazë të fortë, por përgatitjet holistike mund të sigurojnë më tej rezultate optimale, si:

 • Detaje të gjitha Asetet/llogari me instruksione për vazhdimësi kontingjente
 • zgjedh kujdestarët për të mitur fëmijë
 • Jepni kompetenca financiare/ligjore përmes Fuqia e Prokurorit
 • vendos trustet për të kontrolluar shpërndarjet me kalimin e kohës

Dikush duhet të rishikojë rregullimet në mënyrë periodike për të mbajtur plan aktual

Përfundim

Kur jetoni ose zotëroni pronë jashtë vendit, kodet ligjore mbizotëruese ndikojnë shumë në trashëgiminë. Brenda Emiratet e Bashkuara Arabe konkretisht, ligjet islame sjellin komplikime të shtuara që mungojnë në traditat laike perëndimore. Prandaj ekspertiza lokale është jetike kur blini Asetet ose ndërtimi i marrëveshjeve të trashëgimisë. Të kuptuarit e parimeve thelbësore ndihmon individët marrin vendime të informuara që balancojnë dëshirat, vlerat e tyre dhe realitetet me shumë tekstura në Emiratet. Megjithëse kërkojnë disa rregullime, me udhëzimet e duhura, njerëzit ende mund të arrijnë qëllimet e tyre afatgjata.

Avokati i Trashëgimisë – Na telefononi tani për një takim urgjent në +971506531334 +971558018669

Rreth autorit

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Scroll to Top