Breach of Amanah jeung panipuan

Di sagigireun insentif bisnis anu saé, kalebet panghasilan bébas pajak, lokasi sentral Uni Émirat Arab (UAE) sareng caket kana pasar global utama ngajantenkeun tujuan anu pikaresepeun pikeun perdagangan global. Cuaca haneut di nagara éta sareng ékonomi ngembang ngajantenkeun pikaresepeun pikeun para imigran, khususna pagawé ekspatriat. Intina, UAE mangrupikeun tanah kasempetan.

Nanging, kaunikan UAE salaku tempat kasempetan bisnis anu saé sareng standar hirup anu saé henteu ngan ukur narik jalma-jalma anu rajin ti sakumna dunya tapi ogé. penjahat ogé. Ti karyawan teu jujur ​​ka mitra bisnis teu jujur, suppliers, jeung associates, breach of trust geus jadi ngalanggar kriminal umum di UAE.

ahli hukum profésional di dubai
panipuan bisnis
pangacara panipuan breach

Naon téh Breach of Trust?

Penipuan sareng ngalanggar kajahatan amanah mangrupikeun kajahatan kriminal di UAE dina UU Federal No. 3 taun 1987 sareng amandemenna (KUHP). Numutkeun artikel 404 tina Code Penal UAE, breach of trust hukum ngalibatkeun nyinggung of embezzlement harta movable, kaasup duit.

Sacara umum, palanggaran kapercayaan kriminal ngalibatkeun kaayaan dimana hiji jalma nempatkeun dina posisi amanah sareng tanggung jawab ngamangpaatkeun jabatanna pikeun ngagagalkeun harta pokona. Dina setting bisnis, palaku biasana pagawe, mitra bisnis, atawa supplier/vendor. Dina waktu nu sarua, korban (pokona) biasana boga usaha, dunungan, atawa mitra bisnis.

Undang-undang féderal UAE ngamungkinkeun saha waé, kalebet pangusaha sareng mitra usaha gabungan anu janten korban penggelapan ku karyawan atanapi mitra bisnisna, pikeun ngagugat palaku dina kasus kriminal. Salaku tambahan, hukum ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngabalikeun santunan ti pihak anu kaliru ku cara ngalaksanakeun prosedur di pengadilan sipil.

Syarat Pelanggaran Amanah dina Kasus Pidana

Sanaos hukum ngawenangkeun jalma pikeun ngagugat batur pikeun ngalanggar amanah, kasus pelanggaran amanah kedah nyumponan sababaraha syarat atanapi kaayaan, unsur kajahatan ngalanggar amanah: kalebet:

  1. Pelanggaran kapercayaan ngan ukur tiasa kajantenan upami penggelapan ngalibatkeun harta anu tiasa dipindahkeun, kalebet artos, dokumén, sareng instrumen kauangan sapertos saham atanapi obligasi.
  2. Pelanggaran kapercayaan lumangsung nalika anu dituduh teu gaduh hak hukum pikeun harta anu dituduhkeun nyiksa atanapi nyalahgunakeun. Intina, palaku teu ngagaduhan wewenang hukum pikeun ngalakukeun cara aranjeunna.
  3. Beda sareng maling sareng panipuan, palanggaran amanah ngabutuhkeun korban pikeun mayar karusakan.
  4. Pikeun ngalanggar amanah kajantenan, anu dituduh kedah gaduh harta dina salah sahiji cara ieu: salaku ngajakan, amanah, hipotik, atanapi proxy.
  5. Dina hubungan pemegang saham, pemegang saham anu ngalarang para pemegang saham sanés ngalaksanakeun hak-hak hukumna dina sahamna sareng nyandak saham-saham éta pikeun kapentinganna tiasa dituntut kalayan ngalanggar amanah.

Pelanggaran hukuman amanah di UAE

Pikeun ngahalangan jalma tina committing breach of trust offenses, UAE hukum féderal criminalizes breach of trust dina Pasal 404 tina KUHP. Sasuai, breach of trust mangrupakeun ngalanggar misdemeanor, sarta saha wae nu kapanggih kaliru tunduk kana:

  • Hiji kalimah panjara (kurung), atawa
  • Denda

Sanajan kitu, pangadilan boga kawijaksanaan pikeun nangtukeun panjang kurungan atawa jumlah denda tapi nurutkeun katangtuan KUHP. Nalika pangadilan bébas ngaluarkeun pinalti naon waé gumantung kana parahna ngalanggar, pasal 71 KUHP Féderal No.

Dina sababaraha kasus, individu bisa jadi Dituduh palsu di UAE tina breach of trust atawa kajahatan embezzlement. Gaduh pengacara pertahanan kriminal anu berpengalaman penting pikeun ngajagi hak anjeun upami nyanghareupan tuduhan anu berpotensi palsu.

breach karuksakan panipuan
breach tina kapercayaan
ngajengkeun pangadilan uae

Ngalanggar Hukum Amanah UAE: Parobahan TĂ©knologi

Sarupa jeung wewengkon séjén, téhnologi anyar geus robah kumaha UAE prosecutes sababaraha breach of trust kasus. Contona, dina kaayaan dimana palaku ngagunakeun komputer atawa alat éléktronik pikeun ngalakukeun kajahatan, pangadilan bisa prosecute aranjeunna dina UAE Cyber ​​Crime Law (UU Federal No. 5 of 2012).

Pelanggaran kapercayaan dina Undang-undang Kajahatan Siber mawa hukuman anu langkung beurat tibatan anu dituntut ngan ukur dina kaayaan Hukum Pidana. Kajahatan tunduk kana Hukum Kajahatan Siber ngawengku nu ngawengku:

  • Forging dokumĂ©n ngagunakeun sarana Ă©lĂ©ktronik / tĂ©hnologis, kaasup umum jenis pemalsuan sapertos pemalsuan digital (ngamanipulasi file atanapi rĂ©kaman digital). 
  • Ngahaja make tina dokumĂ©n Ă©lĂ©ktronik palsu
  • Ngagunakeun sarana Ă©lĂ©ktronik / tĂ©hnologis pikeun narima harta ilegal
  • Teu sah aksĂ©s ka rekening bank ngaliwatan sarana Ă©lĂ©ktronik / tĂ©hnologis
  • Teu sah aksĂ©s sistem Ă©lĂ©ktronik/teknologi, utamana di tempat gawĂ©

Skenario umum pelanggaran kapercayaan ngaliwatan téknologi di UAE kalebet aksés anu henteu sah tina akun akuntansi atanapi bank hiji jalma atanapi organisasi pikeun mindahkeun artos sacara curang atanapi maok ti aranjeunna.

Pelanggaran Kapercayaan dina Usaha di UAE tiasa lumangsung dina sababaraha cara, kalebet:

Panyalahgunaan Dana: Ieu lumangsung nalika hiji individu ngagunakeun duit bisnis pikeun pamakéan pribadi sorangan tanpa persetujuan diperlukeun atawa justifications légal.

Nyalahgunakeun Inpormasi Rahasia: Ieu bisa lumangsung nalika hiji jalma babagi informasi bisnis proprietary atawa sénsitip jeung individu atawa pesaing nu teu sah.

Non-patuh kana Kawajiban Fiduciary: Ieu kajadian nalika hiji individu gagal meta dina kapentingan pangalusna tina bisnis atawa stakeholder, mindeng pikeun gain atawa kauntungan pribadi.

tipuan: Hiji jalma bisa ngalakukeun panipuan ku nyadiakeun informasi palsu atawa ngahaja deceiving pausahaan, mindeng kauntungan finansial sorangan.

Non-Panyingkepan Konflik Kapentingan: Lamun hiji individu aya dina kaayaan dimana kapentingan pribadi maranéhanana bentrok jeung kapentingan bisnis, aranjeunna diperkirakeun nyingkab ieu. Gagal pikeun ngalakukeunana mangrupikeun palanggaran kapercayaan.

Delegasi Tanggung jawab anu teu leres: Mercayakeun tanggung jawab sareng tugas ka batur anu aranjeunna henteu sanggup ngatur ogé tiasa dianggap ngalanggar amanah, khususna upami nyababkeun karugian finansial atanapi karusakan bisnis.

Kagagalan pikeun Ngajaga RĂ©kam Akurat: Lamun batur knowingly ngidinan usaha pikeun ngajaga catetan akurat, Ă©ta breach of trust sabab bisa ngakibatkeun masalah hukum, karugian finansial, sarta reputasi ruksak.

Lalawora: Ieu bisa lumangsung nalika hiji individu gagal nedunan tugas maranéhanana kalayan perawatan yén hiji jalma lumrah bakal ngagunakeun dina kaayaan sarupa. Ieu tiasa nyababkeun karusakan kana operasi bisnis, kauangan, atanapi reputasi.

Kaputusan Teu Otorisasi: Nyieun kaputusan tanpa persetujuan atawa otoritas diperlukeun ogé bisa dianggap breach tina kapercayaan, utamana lamun kaputusan maranéhanana ngakibatkeun konsékuansi négatip pikeun bisnis.

Nyandak Kasempetan Usaha pikeun Keuntungan Pribadi: Ieu ngalibatkeun ngamangpaatkeun kasempetan bisnis keur kapentingan pribadi tinimbang ngalirkeun kasempetan eta sapanjang bisnis.

Ieu ngan ukur sababaraha conto, tapi tindakan naon waé anu ngalanggar amanah anu disimpen dina individu ku usaha tiasa dianggap ngalanggar amanah.

Pelanggaran kapercayaan umum di UAE

UAE mangrupikeun tanah kasempetan pikeun seueur jalma, kalebet penjahat. Bari posisi unik nagara urang ngajadikeun breach of trust nyinggung umum, UAE urang Code Penal jeung sababaraha dibekelan séjén tina Hukum Federal geus éféktif dina nungkulan kejahatan ieu. Najan kitu, salaku korban atawa malah hiji disangka palaku dina breach of trust kasus, Anjeun perlu pengacara pertahanan kriminal terampil pikeun mantuan Anjeun napigasi prosés hukum mindeng kompléks.

Nyewa Konsultan Hukum Berpengalaman sareng Profesional di Dubai

Upami anjeun nyangka yén pelanggaran amanah parantos kajantenan, langkung saé milarian naséhat pengacara kriminal di UAE. Kami mangrupikeun salah sahiji firma hukum kriminal terkemuka di UAE anu nguruskeun pelanggaran hukum amanah.

Nalika anjeun nyewa firma hukum kami pikeun ngawakilan anjeun dina kasus pelanggaran amanah, kami bakal mastikeun yén pangadilan ngadangukeun pasualan anjeun sareng hak anjeun dijagi. Pangacara Pelanggaran kapercayaan kami di Dubai, UAE bakal masihan anjeun sadaya bantosan anu anjeun peryogikeun. Kami ngartos kumaha pentingna kasus anjeun pikeun anjeun, sareng kami ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngabela hak sareng kapentingan anjeun.

Kami nawiskeun konsultasi hukum di firma hukum kami di UAE, Pikeun Telepon anu mendesak + 971506531334 + 971558018669

Ngagulung ka luhur