Претходно
Следна

Еден чекор напред

Силен регионален фокус

Ал Обаидли и Ал Заруни адвокати и правни консултанти (Awyers UAE) е адвокатска фирма специјализирана за Кривичниот закон и има  Најдобри кривични адвокати во Дубаи, Градежно право, Деловно право, Закон за недвижности, семејно право, корпоративно и трговско право како и решавање спорови преку арбитража и парница.

Со седиште во Дубаи, Абу Даби, ОАЕ и Саудиска Арабија недвижен имот, трговија и трговски центар на Блискиот исток, нашата географска локација и мешавина на правна експертиза го надминуваат јазот помеѓу Исток и Запад. 

Адвокатска фирма со целосна услуга

Вашиот мост до правен успех

Предности

Предности

Јасност

Правни услуги

Правни консултанти и застапници

бизнис Законот

Деловни спорови, монопол, стечај, формирање на компанија, договори, договори, парница.

Кривични случаи

Кривични дела, злосторства, мамење, малтретирање, фалсификување, компјутерски криминал, напади, злоупотреба, убиство и насилство.

Случаи на недвижнини

Договори за решавање на недвижнини, договори за продажба и купување, решавање спорови, парница и арбитража.

Законот за семејство

Семејно адвокат, најдобри адвокати за развод, бранители за старателство над деца, адвокати за одвојување, договори за развод

Трговско право

Трговско право, трговско право, Граѓанско право, наплата на долгови, враќање на пари, илегални трговски трансакции

Случаи за побарување повреда

Побарувања за повреда на сообраќајни несреќи, случаи на медицинска злоупотреба и небрежност, сериозни повреди и побарувања за осигурување.

Случаи со лекови

Поседување на нелегална дрога во Обединетите Арапски Емирати, борба против купување и продажба на лекови, фатени со наркотични средства. Злосторства со дрога.

Поморски закон

Поморски закон, адмиралтски закон, испорака или прекршоци што се случуваат на отворена вода. Меѓународни правила и закон за море.

Перење пари

Перењето пари започнува со преместување на криминалните приходи во легитимен извор на приход.

Адвокати, адвокати и правни консултанти

Дубаи, Абу Даби, Шарџа, ОАЕ

Adv. Мохамед Абдула Ал Обаидли

Високо искусен адвокат и правен консултант

Adv. Сауд Абдулазиз Ал Заруни

Високо искусен адвокат и правен консултант

Adv. Ахмад Абдулрахман Абдула

Високо искусен адвокат и правен консултант

Adv. Салах Али Алави

Високо искусен адвокат и правен консултант

Adv. Тамер Али хамис Калфан Бељафла

Високо искусен адвокат и правен консултант

Adv. Амар Али Ахмед Али АлМула

Високо искусен адвокат и правен консултант

Аза Абделхаким Осман

Искусен правен консултант

Афра Абделхаким Осман

Искусен правен консултант

Ханади Мохамед Иса

Правен секретар

Adv. Мерјам Мохамед Ахмед

Адвокат и правен консултант

Хани Самиер

Менаџер на филијали

д-р Салма Абас Ахмед

Правен менаџер

Ашраф Вафик Мегахед Мохамед

Правен советник Генерален Закон

Ахмад Салих Алхалаф

Виш правен консултант

Мохамед Абу Алхамд Ахмед Елсајед

Виш правен консултант

Валид Ахмед Алам

Виш правен консултант

Добитник е на наградите

Нашата професионална правна служба е почестен и одобрен со награди издадени од различни институции. Следниве се доделени на нашата канцеларија и нејзините партнери за нивната извонредност во правните услуги.

Правните награди на Блискиот Исток 2019 година
Најдобро рангирани Chambers Global 2021 година
Адвокатски фирми ГАР
AI M&A Civil Awards
ИФГ
Победник на глобални награди 2021 година
Фирма од највисоко ниво на IFLR 2020 година
Правниот 500

3 лесни чекори за да го добиете вашиот случај

Ние ќе ви помогнеме на секој чекор од патот

Не наоѓајте само правник - пронајдете го вистинскиот адвокат. Одличен правен совет од искусни и специјализирани адвокати. 

01

учење за сите ваши правни проблеми

Опишете го вашиот случај или ситуација, кратко ги објаснувате вашите проблеми. Може да се обезбедат и какви било слики, е-пошта или документи.

02

Оценка на случаи, правни совети и понуда

Нашиот специјализиран адвокат ќе ја објасни правната состојба, вашите права и обврски, како и вашите можности и ризици.

03

Ние се бориме за вас на суд

Победете го вашиот случај со специјализиран адвокат, Транспарентност и целосна праведност. Добијте задоволство и препорачајте ги другите на нашата адвокатска канцеларија.

ние ќе ви помогнеме во секое прашање и конфликт

Совршен за комплексни случаи, лесен за меѓународни клиенти, со 35-годишно искуство во закон за Дубаи

Правни написи на ОАЕ

Како да се справите и преземете правна акција за семејно насилство

Семејно насилство – како да се справите со него и да преземете законски мерки. Ако сте жртва на семејно насилство, еве ги правните чекори што треба да ги преземете за да ја зачувате вашата безбедност и да ја добиете заштитата и правдата што ја заслужувате. На кои начини се случува семејното насилство? По дефиниција, „семејното насилство“ се однесува на насилство

Прочитај повеќе "

4-те типа на фалсификат што ќе ве стават во врска: Како да ги избегнете

4 видови на фалсификат што ќе ве стават во ќор-сокак Светот на бизнисот е преполн со измами. Според Анти-фишинг работната група, над 1.5 милијарди долари загуби од фишинг биле забележани само во 2012 година. Не можете секогаш да им верувате на луѓето со кои имате работа, а има многу начини на кои бескрупулозните поединци можат да повредат

Прочитај повеќе "

Како да ги зголемите побарувањата за лични повреди од несреќи во Дубаи или Обединетите Арапски Емирати?

Бројот на загинати во сообраќајни несреќи во ОАЕ во првите осум месеци од 2014 година изнесува 463, се вели во извештајот на Министерството за внатрешни работи. Ненадејно скршнување, пребрзо возење, непочитување на безбедно растојание и други прекршувања на сообраќајните закони беа најчестите причини за ваквите смртоносни исходи. Иако е забележано намалување на повредите во сообраќајот,

Прочитај повеќе "

Зборникот на адвокатите на ОАЕ при наплата на долгови

Големата нафта и гас, услугата или зградите, главно, веројатно ќе ги зголемат своите одредби за плаќање, но обично ќе ги плаќаат своите долгови преку нивните адвокати во ОАЕ. Однесувањето на плаќањето на националните фирми е соодветно, но би се разликувало значително од еден во друг сектор. Условите за плаќање во ОАЕ се 30 дена. Сепак, тие сè повеќе се обично

Прочитај повеќе "

Дали сте жртва на несреќи за пиење и возење во Обединетите Арапски Емирати

Несреќите за пиење и возење во ОАЕ се забранети и се еден од најгледаните случаи во државата. Спротивно на другите места, ОАЕ не поседуваат законско ограничување за алкохол во крвта. Злосторниците би можеле да бидат задржани во притвор до 48 часа, а возачот најверојатно ќе мора да даде урина и

Прочитај повеќе "

Избор на најдобар адвокат за развод во Дубаи

Кога брачните проблеми ќе дојдат на глава и ќе одлучите да се разведете, наоѓањето адвокат е клучен прв чекор. Пред да го изберете најдобриот адвокат за вашата ситуација, ќе сакате да имате на ум дека не сите адвокати се создадени еднакви. Ќе ви треба и некој кој знае како да се движи во процесот на развод

Прочитај повеќе "
Дојдете до врв