Адвокатски фирми Дубаи

Пишете ни на случај@lactionsuae.com | Итни повици + 971506531334 + 971558018669

Исламски закон

Семејни судови

Исламски закон во Обединетите Арапски Емирати

Закон за шеријат

Законот за личен статус на ОАЕ, врз основа на шеријат, опфаќа брак, развод и сукцесија. Толкувањето на судовите за одредбите од семејното право се заснова врз шеријат, што мандатите на Обединетите Арапски Емирати се користи како примарна правна оправданост за прашања што вклучуваат семејство закон.

Суд за личен статус (Дубаи)

Тел: + 97143347777
Факс: + 97143344477
POBox: 4700 Дубаи, Обединети Арапски Емирати.

Адреса: 5-та улица, Гархуд, Деира. Во близина на главната зграда на РТА - Дубаи.
Макани Број: 3427491952

Кликнете овде за да ја видите мапата (Google)

Формулар за контакт со семејниот суд

Часови за услуги
Утринска смена
Од 8:00 часот до 2:00 часот.

Услуги за нотаризација на личен статус
Ноќна смена
Од 2:00 часот до 5:30 часот.

Работни часови во текот на месец Рамазан
Од 9:00 часот до 2:00 часот.

Дојдете до врв