Hukum Pidana UAE Dijelaskeun - Kumaha Ngalaporkeun Kajahatan?

UAE - Usaha Terkenal sareng Tujuan Wisata

Salian ti salah sahiji nagara anu paling indah di dunya, UAE oge bisnis renowned jeung tujuan wisata. Hasilna, nagara, sareng Dubai khususna, mangrupikeun paporit teguh pikeun pagawé ekspatriat sareng wisatawan anu datang ti sakumna dunya.

Bari Dubai mangrupakeun kota incredibly aman tur nikmat, éta mangpaat pikeun nganjang asing ngartos Sistim légal UAE urang sareng kumaha ngabales upami aranjeunna kantos janten a korban kajahatan.

Di dieu, UAE urang ngalaman pengacara hukum pidana ngajelaskeun naon nyangka ti sistem hukum pidana di UAE. Kaca ieu nyadiakeun tinjauan prosés hukum pidana, kaasup kumaha carana ngalaporkeun kajahatan jeung tahapan sidang kriminal.

"Kami hoyong UAE janten titik rujukan global pikeun budaya toleran, ngalangkungan kawijakan, undang-undang sareng praktékna. Taya sahijieun di Émirat anu luhur hukum sareng akuntabilitas.

Yang Mulia Syekh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Nyaéta Wakil Présidén sareng Perdana Mentri Uni Émirat Arab, Panguasa Émirat Dubai.

syekh muhammad

Tinjauan Sistem Hukum Pidana UAE

Sistem hukum pidana UAE sabagean dumasar kana Syariah, badan hukum anu dikodifikasi tina prinsip Islam. Salian prinsip Islam, prosés kriminal di Dubai draws régulasi tina Hukum Prosedur Pidana No 35 of 199. Hukum ieu ngarahkeun filing of keluhan kriminal, investigations kriminal, prosés sidang, judgments, jeung banding.

Pamaén utama anu kalibet dina prosés kriminal UAE nyaéta korban / pelapor, jalma anu dituduh / terdakwa, pulisi, Jaksa Umum, sareng pengadilan. Uji coba kriminal biasana dimimitian nalika korban ngajukeun keluhan ka jalma anu dituduh di kantor pulisi lokal. Pulisi boga tugas pikeun nalungtik dugaan pelanggaran, sedengkeun Jaksa Umum dakwaan jalma nu dituduh ka pangadilan.

Sistem pangadilan UAE ngawengku tilu pangadilan utama:

  • Pengadilan tina Instance Kahiji: Nalika anyar diajukeun, sadaya kasus kriminal sumping ka pangadilan ieu. Pangadilan diwangun ku hiji hakim tunggal anu ngadéngé kasus jeung delivers judgment. Sanajan kitu, tilu hakim ngadangu tur nangtukeun kasus dina sidang felony (anu mawa hukuman kasar). Henteu aya tunjangan pikeun sidang juri dina tahap ieu.
  • Pangadilan Banding: Saatos Pangadilan Institusi Mimiti ngajukeun putusanna, boh pihak tiasa ngajukeun banding ka Pangadilan Banding. Punten dicatet yén pangadilan ieu henteu ngadangu deui masalah éta. Ieu ngan kudu nangtukeun lamun aya kasalahan dina judgment pangadilan handap urang.
  • Pangadilan Kasasi: Saha waé anu henteu sugema ku putusan Pangadilan Banding tiasa langkung seueur banding ka Pangadilan Kasasi. Kaputusan pangadilan ieu final.

Lamun dihukum kajahatan, pamahaman nu Prosés Banding Pidana di UAE penting pisan. Pengacara banding kriminal anu berpengalaman tiasa ngabantosan ngaidentipikasi alesan pikeun ngabanding vonis atanapi kalimat.

Klasifikasi Pelanggaran sareng Kajahatan dina hukum pidana UAE

Sateuacan ngajukeun keluhan kriminal, penting pikeun diajar jinis nyinggung sareng kajahatan dina hukum UAE. Aya tilu jinis pelanggaran utama sareng hukumanana:

  • Pelanggaran (Pelanggaran): Ieu mangrupikeun kategori anu paling kasar atanapi ngalanggar minor tina nyinggung UAE. Éta kalebet kalakuan atanapi omission anu narik hukuman atanapi pinalti henteu langkung ti 10 dinten panjara atanapi denda maksimal 1,000 dirham.
  • Kasalahan: Kajahatan bisa dihukum kurungan, denda paling loba 1,000 nepi ka 10,000 dirham, atawa deportasi. Ngalanggar atawa pinalti ogé bisa narik Diyyat, pembayaran Islam "uang getih".
  • Felonies: Ieu mangrupikeun kajahatan anu paling parah dina hukum UAE, sareng aranjeunna dihukum ku panjara saumur hirup, maot, atanapi Diyyat.

Naha Denda Pangadilan Pidana Dibayarkeun ka Korban?

Henteu, denda pangadilan kriminal dibayar ka pamaréntah.

Naha Biaya Ngajukeun Keluhan Sateuacan Pulisi?

Henteu aya biaya pikeun ngajukeun keluhan ka pulisi.

korban kajahatan uae
kasus pulisi dubai
sistem pangadilan uae

Filing A Keluhan Pidana di UAE

Di UAE, anjeun tiasa ngajukeun keluhan kriminal ku jalan ka kantor pulisi anu pangcaketna, idéal caket tempat anjeun ngalaman kajahatan. Sanaos anjeun tiasa ngadamel keluhan sacara lisan atanapi tulisan, éta kedah jelas-jelas netepkeun kajadian anu janten ngalanggar kriminal. Saatos ngajukeun keluhan anjeun, pulisi bakal ngarékam vérsi acara anjeun dina basa Arab, anu anjeun teras bakalan tandatangan.

Salian nyieun pernyataan lisan atawa tulisan, hukum UAE ngidinan Anjeun pikeun nelepon saksi pikeun mastikeun carita anjeun. Saksi bisa mantuan nyadiakeun konteks tambahan atawa nginjeumkeun veracity kana klaim anjeun. Ieu ngajantenkeun carita anjeun langkung dipercaya sareng masihan bantosan anu berharga pikeun panalungtikan salajengna.

Panaliti kriminal bakal ngalibetkeun usaha pikeun mastikeun aspék carita anjeun sareng ngalacak kasangka. Kumaha hasil panalungtikan bakal gumantung kana sifat keluhan anjeun sareng lembaga naon anu gaduh kakuatan pikeun nalungtik keluhan éta. Sababaraha otoritas anu tiasa ilubiung dina panalungtikan nyaéta:

  • Patugas hukum ti pulisi
  • imigrasi
  • Penjaga basisir
  • Inspektur kotamadya
  • Pulisi wates

Salaku bagian tina panalungtikan, otoritas bakal ngainterogasi kasangka sareng nyandak pernyataan na. Éta ogé boga hak pikeun nyadiakeun saksi anu bisa corroborate versi maranéhanana kajadian.

Punten dicatet yén hukum UAE henteu ngabutuhkeun anjeun mayar biaya naon waé sateuacan ngajukeun keluhan kriminal. Nanging, upami anjeun peryogi jasa pengacara kriminal, maka anjeun bakal tanggung jawab biaya profésionalna.

Iraha prosés kriminal bakal ngamimitian?

A sidang kriminal UAE ngan dimimitian nalika Jaksa Umum megatkeun pikeun ngecas kasangka ka pangadilan. Tapi aya prosedur husus anu kudu lumangsung saméméh ieu kajadian.

Kahiji, lamun pulisi geus ngalaksanakeun panalungtikan nyugemakeun, maranéhna bakal ngarujuk kasus ka Kantor Kejaksaan Negeri. Jaksa Umum gaduh kakuatan anu paling penting pikeun ngalaksanakeun sareng ngeureunkeun kasus kriminal di UAE, ku kituna prosésna henteu tiasa diteruskeun tanpa persetujuanna.

Kadua, Jaksa Penuntut Umum bakal ngondang sareng ngawawancara papisah anu ngagugat sareng tersangka pikeun mastikeun caritana. Dina tahap ieu, salah sahiji pihak bisa ngahasilkeun saksi pikeun pariksa akun maranéhanana sarta mantuan Jaksa Umum nangtukeun lamun dakwaan diperlukeun. Pernyataan dina tahap ieu ogé dilakukeun atanapi ditarjamahkeun kana basa Arab sareng ditandatanganan ku dua pihak.

Saatos pamariksaan ieu, Jaksa Penuntut Umum bakal nangtoskeun naha bakal ngadakwa kasangka ka pengadilan. Upami aranjeunna nyandak kaputusan pikeun ngadakwa kasangka, maka kasus éta bakal diteruskeun ka sidang. Tuduhanna dina bentuk dokumén anu rinci ngeunaan dugaan pelanggaran sareng ngagero tersangka (ayeuna disebut jalma anu dituduh) pikeun muncul di hadapan Pangadilan Tingkat Pertama. Tapi upami Jaksa Penuntut Umum mutuskeun yén keluhan éta henteu aya jasa, maka masalahna réngsé di dieu.

Kumaha Ngalaporkeun Kajahatan atanapi Ngadaptar Kasus Pidana di UAE?

Upami anjeun korban kajahatan atanapi terang kajahatan anu dilakukeun, anjeun panginten kedah nyandak léngkah-léngkah khusus pikeun ngajagaan diri anjeun sareng mastikeun yén otoritas anu leres dibere beja. Pituduh di handap ieu bakal masihan anjeun inpormasi ngeunaan ngalaporkeun kajahatan atanapi ngadaptarkeun kasus kriminal di Uni Émirat Arab (UAE).

Kumaha ngamimitian Kasus Pidana di UAE?

Upami anjeun parantos mutuskeun pikeun ngamimitian kasus kriminal ngalawan jalma sanés, aya sababaraha léngkah anu anjeun kedah laksanakeun.

1) File laporan pulisi - Ieu lengkah munggaran dina sagala hal kriminal, jeung anjeun kudu ngahubungan kantor pulisi nu boga yurisdiksi leuwih wewengkon mana kajahatan lumangsung. Pikeun ngajukeun laporan pulisi, anjeun kedah ngeusian laporan anu disiapkeun ku pamariksaan médis anu disatujuan pamaréntah anu ngadokumentasikeun tatu anu disababkeun ku kajahatan. Anjeun ogé kedah nyobian kéngingkeun salinan laporan pulisi sareng pernyataan saksi upami mungkin.

2) Nyiapkeun bukti - Salian ngajukeun laporan pulisi, anjeun ogé tiasa hoyong ngumpulkeun bukti pikeun ngadukung kasus anjeun. Ieu tiasa kalebet, tapi henteu dugi ka, ieu di handap:

  • Sakur dokumén asuransi anu relevan
  • Video atawa bukti fotografik tina tatu disababkeun ku kajahatan. Mun mungkin, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyandak gambar tina sagala tatu katempo pas mungkin sanggeus éta lumangsung. Salaku tambahan, saksi tiasa dianggo salaku sumber bukti anu berharga dina seueur kasus kriminal.
  • Catetan médis atawa tagihan documenting sagala perlakuan médis narima alatan kajahatan.

3) Ngahubungan hiji Pangacara - Sakali anjeun geus dikumpulkeun sakabeh bukti diperlukeun, anjeun kudu ngahubungan hiji pangacara pertahanan kriminal ngalaman. Pangacara tiasa ngabantosan anjeun nganapigasi sistem kaadilan kriminal sareng masihan nasihat sareng dukungan anu teu ternilai.

4) Ngajukeun gugatan - Upami kasusna ka sidang, anjeun kedah ngajukeun gugatan pikeun ngudag tuduhan kriminal. Ieu bisa dilakukeun ngaliwatan pangadilan sipil.

Penting pikeun émut yén aya wates waktos pikeun ngajukeun kasus kriminal di UAE, janten penting pikeun ngahubungi pengacara pas-gancang upami anjeun mutuskeun pikeun ngalaksanakeun tindakan hukum.

Naha Korban Bisa Nyangking Saksi?

Korban kajahatan bisa mawa saksi pikeun mere kasaksian di pangadilan lamun kasusna ka sidang. Sacara umum, individu tiasa disauran ku hakim sareng maréntahkeun muncul di pangadilan.

Lamun aya bukti relevan kapanggih sanggeus cara ngagawe geus dimimitian, éta mungkin keur terdakwa atawa pengacara maranéhanana pikeun ménta saksi anyar mere kasaksian salila sidang saterusna.

Naon Jenis Kajahatan Bisa Dilaporkeun?

Kajahatan di handap ieu tiasa dilaporkeun ka pulisi di UAE:

  • rajapati
  • rajapati
  • maksa mirusa
  • narajang seksual
  • maling
  • papalingan
  • Panyebaran
  • Kasus patali lalulintas
  • Ngapunten
  • Palsu
  • Pelanggaran Narkoba
  • Kajahatan atanapi kagiatan sanés anu ngalanggar hukum

Pikeun kajadian nu patali jeung kaamanan atawa pelecehan, pulisi bisa dihubungi langsung ngaliwatan Service Aman maranéhanana dina 8002626 atawa via SMS ka 8002828. Salaku tambahan, individu bisa ngalaporkeun kajahatan online ngaliwatan ramatloka pulisi Abu Dhabi atanapi di mana waé cabang Departemen Investigasi Pidana (CID) di Dubai.

Naha Saksi Utamana Kudu Nyaksian di Pangadilan?

Saksi konci teu kudu mere kasaksian di pangadilan lamun maranéhna teu hayang. Hakim tiasa ngijinkeun aranjeunna masihan kasaksian dina televisi sirkuit tertutup upami aranjeunna sieun kasaksian sacara pribadi. Kasalametan korban sok janten prioritas utama, sareng pengadilan bakal nyandak tindakan pikeun ngajagi aranjeunna tina bahaya anu mungkin.

Tahapan Peradilan Pidana UAE: Hukum Prosedur Pidana UAE

Uji pidana di pengadilan UAE dilakukeun dina basa Arab. Kusabab basa Arab nyaéta basa pangadilan, sadaya dokumén anu dikintunkeun ka pangadilan ogé kedah ditarjamahkeun kana atanapi disusun dina basa Arab.

Pangadilan boga kontrol total kana sidang kriminal sarta bakal nangtukeun kumaha proceeds sidang nurutkeun kakuatan na handapeun hukum. Anu di handap ieu mangrupikeun katerangan ringkes ngeunaan tahapan penting tina sidang kriminal Dubai:

  • Pangadilan: Sidang dimimitian nalika pangadilan maca tuduhan ka tertuduh jeung nanya kumaha aranjeunna ngabela. Jalma anu dituduh tiasa ngaku atanapi nolak tuduhan. Upami aranjeunna ngaku tuduhan (sareng dina ngalanggar anu pas), pangadilan bakal ngalangkungan tahapan-tahapan di handap ieu sareng langsung kana putusan. Upami anu dituduh nolak tuduhan éta, sidang bakal diteruskeun.
  • Kasus jaksa: Jaksa Umum bakal nampilkeun kasusna ku nyieun pernyataan bubuka, nelepon saksi, sarta tendering bukti pikeun nembongkeun kasalahan jalma nu dituduh urang.
  • Kasus tertuduh: Saatos penuntutan, anu dituduh ogé tiasa nyauran saksi sareng bukti lembut ngalangkungan pengacara pikeun ngabelaana.
  • putusan: Pangadilan bakal mutuskeun kasalahan terdakwa saatos ngadangu para pihak. Lamun pangadilan manggihan terdakwa kaliru, sidang bakal neruskeun sentencing, dimana pangadilan bakal maksakeun hukuman. Tapi lamun pangadilan megatkeun yén tertuduh teu ngalakukeun ngalanggar, éta bakal ngabebaskeun nu dituduh tina tuduhan, sarta sidang bakal mungkas di dieu.
  • Hukuman: Sifat ngalanggar bakal nangtukeun severity tina hukuman nyanghareupan dituduh. A contravention mawa kalimat torek, bari felony a bakal mawa hukuman harshest.
  • banding: Lamun boh jaksa atawa jalma dituduh teu puas jeung putusan pangadilan urang, maranéhanana bisa banding. Sanajan kitu, korban teu boga hak pikeun banding.

Kumaha Lamun Korban Aya di Nagara Lain?

Upami korban henteu aya di UAE, aranjeunna masih tiasa nyayogikeun bukti pikeun ngadukung kasus kriminal. Ieu tiasa dilakukeun nganggo konperénsi pidéo, déposisi online, sareng metode ngumpulkeun bukti anu sanés.

LAMUN KORBAN HAYANG TETAP ANONIM, NAKAH NU DIIDIN? 

Upami korban kajahatan mutuskeun yén aranjeunna hoyong tetep anonim, éta bakal diidinan dina kalolobaan kasus. Nanging, ieu tiasa gumantung kana naha kasusna aya hubunganana sareng masalah kaamanan atanapi pelecehan.

Naha Bisa Ngudag Kasus Pidana Lamun Pelaku Teu Kapendak?

Sumuhun, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngudag hiji kasus kriminal dina sababaraha kasus, sanajan palaku teu bisa lokasina. Anggap korban geus dikumpulkeun bukti documenting kumaha maranéhanana tatu sarta bisa nyadiakeun dokuméntasi jelas ngeunaan iraha jeung dimana kajadian lumangsung. Dina hal éta, éta bakal mungkin pikeun ngudag kasus kriminal.

Kumaha Korban Bisa Néangan Ruksakna?

Korban bisa neangan karuksakan ngaliwatan cara ngagawe pangadilan jeung jas sipil Filed di UAE. Jumlah santunan sareng restitusi anu ditampi korban béda-béda ti kasus ka kasus. Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi ngeunaan ngajukeun gugatan perdata pikeun tatu pribadi, anjeun tiasa konsultasi sareng pengacara tatu pribadi di UAE.

Dimana Korban Tiasa Milari Bantuan Tambahan?

Upami anjeun hoyong ngahubungi panyadia ladénan, organisasi bantuan korban atanapi lembaga non-pamaréntah di daérah anjeun tiasa masihan inpormasi sareng dukungan. Ieu kalebet:

  • UAE Kajahatan Korban Rojongan Center
  • Korban Kajahatan Internasional
  • Kadutaan Britania Dubai
  • Otoritas Angkutan Féderal UAE (FTA)
  • Déwan Lalu Lintas Féderal
  • Kamentrian Interior
  • Markas Umum Pulisi Dubai - CID
  • Abu Dhabi Umum Departemen Kaamanan Nagara
  • Kantor Penuntut Umum

Naon Anu Kajadian Saatos Kasus Pidana Dimimitian?

Nalika keluhan dilaporkeun, pulisi bakal ngarujuk ka departemén anu relevan (departemén kadokteran forensik, departemen kajahatan éléktronik, jsb) pikeun ditinjau.

Pulisi lajeng bakal ngarujuk keluhan ka jaksa umum, dimana jaksa bakal ditugaskeun pikeun marios deui nurutkeun Kodeu Pidana UAE.

Naha Korban Bisa Ditebus pikeun Waktosna di Pangadilan?

Taya, korban teu katembong keur waktu spent di pangadilan. Nanging, aranjeunna tiasa dibales pikeun perjalanan sareng biaya sanés gumantung kana kasusna.

Naon Peran Bukti Forensik dina Kasus Pidana?

Bukti forensik sering dianggo dina kasus kriminal pikeun netepkeun fakta kajadian. Ieu tiasa kalebet bukti DNA, sidik, bukti balistik, sareng jinis bukti ilmiah anu sanés.

Naha Korban tiasa Diganti pikeun Biaya Médis?

Leres, korban tiasa diimbalan pikeun biaya médis. Pamaréntah ogé tiasa ngabalikeun duit ka korban pikeun biaya médis anu ditanggung nalika dipenjara dina sababaraha kasus.

Naha Pelanggar sareng Korban Dibutuhkeun Pikeun Ngadatangan Pangadilan Pangadilan?

Boh palaku jeung korban diwajibkeun hadir dina sidang pangadilan. Pelanggaran anu gagal muncul bakal disidang in absentia, sedengkeun pangadilan tiasa milih pikeun ngaleungitkeun tuduhan ngalawan korban anu gagal hadir dina sidang. Sakapeung, korban bisa disebut pikeun mere kasaksian salaku saksi pikeun jaksa atawa pembela.

Dina sababaraha kasus, korban bisa jadi teu diperlukeun pikeun ngadatangan prosés pangadilan.

Naon Peran Pulisi dina Kasus Pidana?

Nalika keluhan dilaporkeun, pulisi bakal ngarujuk ka departemén anu relevan (departemén kadokteran forensik, departemen kajahatan éléktronik, jsb) pikeun ditinjau.

Pulisi teras bakal ngarujuk keluhan ka jaksa umum, dimana jaksa bakal ditugaskeun pikeun marios éta dumasar kana Kode Pidana UAE.

Pulisi ogé bakal nalungtik keluhan sareng ngumpulkeun bukti pikeun ngadukung kasus éta. Éta ogé tiasa nangkep sareng nahan palaku.

Naon Peran Jaksa dina Kasus Pidana?

Nalika keluhan dirujuk ka jaksa umum, jaksa bakal ditugaskeun pikeun marios éta. Jaksa teras bakal mutuskeun naha bakal ngagugat kasus atanapi henteu. Éta ogé tiasa milih pikeun ngaleungitkeun pasualan éta upami teu aya bukti anu cekap pikeun ngadukung éta.

Jaksa ogé bakal gawé bareng pulisi pikeun nalungtik keluhan jeung ngumpulkeun bukti. Éta ogé tiasa nangkep sareng nahan palaku.

Naon Anu Kajadian dina Pangadilan Pangadilan?

Nalika palaku ditahan, maranéhna bakal dibawa ka pangadilan pikeun sidang. Jaksa bakal nampilkeun buktina ka pangadilan, sareng palaku tiasa gaduh pengacara pikeun ngawakilan aranjeunna.

Korban ogé tiasa hadir dina sidang sareng tiasa ditelepon pikeun masihan kasaksian. Pangacara ogé tiasa ngawakilan korban.

Hakim lajeng bakal mutuskeun pikeun ngaleupaskeun palaku atawa tetep di kandangan. Lamun palaku dibébaskeun, maranéhna kudu hadir hearings hareup. Lamun palaku diteundeun di kandangan, hakim bakal ngumumkeun hukuman.

Korban ogé tiasa ngajukeun kasus perdata ngalawan palaku.

Naon Anu Kajadian Upami Pelaku Gagal Muncul di Pangadilan?

Lamun palaku gagal muncul di pangadilan, hakim bisa ngaluarkeun nawaran pikeun ditewak maranéhanana. Nu ngalanggar ogé bisa diadili in absentia. Lamun palaku kapanggih kaliru, maranéhanana bisa dihukum panjara atawa hukuman séjén.

Naon Peran Pengacara Pertahanan dina Kasus Pidana?

Pangacara pertahanan tanggung jawab pikeun ngabela palaku di pangadilan. Éta bisa tangtangan bukti dibere ku jaksa jeung ngajawab yén palaku kudu dileupaskeun atawa dibéré hukuman ngurangan.

Ieu sababaraha tugas anu dilakukeun ku pengacara kriminal dina kasus kriminal:

  • Pangacara pembela bisa nyarita atas nama palaku dina hearings pangadilan.
  • Lamun kasus ends dina dmana, pengacara bakal gawé bareng terdakwa pikeun nangtukeun hiji kalimah luyu jeung nampilkeun mitigating kaayaan pikeun ngurangan sentencing.
  • Nalika negotiating nawar plea jeung jaksa, pengacara pertahanan bisa ngirimkeun rekomendasi pikeun hukuman ngurangan.
  • Pangacara pembela tanggung jawab ngawakilan terdakwa dina ngahukum sidang.

Naha Korban Diidinan Milarian Bantuan Hukum?

Leres, korban tiasa milarian bantosan hukum ti pengacara salami proses kriminal. Sanajan kitu, kasaksian korban bisa dipaké salaku bukti ngalawan terdakwa salila sidang, jadi pangacara maranéhanana bakal perlu sadar ieu.

Korban ogé tiasa ngajukeun kasus perdata ngalawan palaku.

Nyieun Pleadings Sateuacan Pangadilan

Lamun hiji jalma dituduh kajahatan, maranéhanana bisa ngaku kaliru atawa teu kaliru.

Lamun jalma ngaku kaliru, pangadilan bakal ngahukum aranjeunna dumasar kana bukti dibere. Lamun jalma ngaku teu kaliru, pangadilan bakal nangtukeun tanggal sidang, sarta palaku bakal dileupaskeun dina jaminan. Pengacara pertahanan teras bakal damel sareng jaksa pikeun ngumpulkeun bukti sareng saksi.

Pelaku ogé bakal diidinan sababaraha waktos pikeun ngadamel deal plea sareng jaksa. Pangadilan lajeng bisa nangtukeun tanggal sejen pikeun sidang atawa narima perjangjian dijieun ku duanana pihak.

prosés pangadilan kriminal
hukum pidana uae
gugatan umum

Sabaraha Lila Pangadilan Bakal Dibutuhkeun?

Gumantung kana severity tina kajahatan, hearings tiasa nyandak mana ti sababaraha menit nepi ka sababaraha bulan. Pikeun kajahatan minor anu buktina jelas, ngan ukur butuh sababaraha dinten kanggo pamariksaan réngsé. Di sisi séjén, kasus kompléks ngalibetkeun sababaraha defendants jeung saksi bisa merlukeun sababaraha bulan atawa malah taun cara ngagawe pangadilan saméméh maranéhanana réngsé. Runtuyan pamariksaan bakal dilaksanakeun sakitar 2 dugi ka 3 minggu samentawis para pihak ngajukeun memorandum sacara resmi.

Naon Peran Pangacara Korban dina Kasus Pidana?

Hiji palaku bisa jadi disabit sarta maréntahkeun mayar santunan korban dina sababaraha kasus. Pangacara korban bakal gawé bareng pangadilan salila sentencing atawa engké pikeun ngumpulkeun bukti keur nangtukeun naha palaku boga kamampuhan finansial pikeun ngimbangan korban.

Pengacara korban ogé tiasa ngawakilan aranjeunna dina gugatan perdata ngalawan palaku.

Lamun geus dituduh committing kajahatan, hal anu penting pikeun neangan jasa ti pengacara kriminal. Aranjeunna bakal tiasa mamatahan anjeun ngeunaan hak anjeun sareng ngawakilan anjeun di pangadilan.

banding

Upami palaku henteu resep kana putusan éta, aranjeunna tiasa ngajukeun banding ka pengadilan anu langkung luhur. Pangadilan luhur lajeng bakal marios bukti jeung ngadangu argumen ti duanana pihak saméméh mutuskeun.

Tertuduh dibéré waktu 15 poé pikeun nangtang putusan Pangadilan Instan Pertama di Pangadilan Banding jeung 30 poé pikeun ngajukeun banding ngalawan putusan Pangadilan Banding.

Conto Kasus Pidana di UAE

Study Case

Kami nampilkeun spésifik tina kasus kriminal ngeunaan ngalanggar fitnah dina hukum Uni Émirat Arab pikeun nunjukkeun jalanna prosés kriminal.

Émbaran Latar Ngeunaan Kasus

Kasus kriminal pikeun fitnah jeung fitnah bisa Filed ngalawan hiji jalma dina Pasal 371 nepi ka 380 tina Uni Émirat Arab Code Penal (UU Federal No. 3 taun 1987) dina hukum UAE.

Dina Artikel 282 nepi ka 298 tina Code Sipil UAE (UU Federal No. 5 taun 1985), Complainant berpotensi bisa ngajukeun klaim sipil pikeun Karuksakan stemming tina kagiatan libelous.

Éta tiasa dibayangkeun pikeun nyangking gugatan fitnah sipil ngalawan batur tanpa ngamankeun heula dmana pidana, tapi klaim fitnah sipil terkenal sesah pikeun ngadegkeun, sareng dmana kriminal bakal masihan bukti anu kuat ngalawan Responden pikeun ngadasarkeun tindakan hukum.

Di Uni Émirat Arab, complainants dina aksi kriminal pikeun fitnah teu kudu némbongkeun yén maranéhanana geus ngalaman cilaka finansial.

Pikeun ngadamel klaim hukum pikeun karusakan, Complainant kedah nunjukkeun yén kalakuan fitnah nyababkeun karugian kauangan.

Dina hal ieu, tim hukum suksés ngawakilan perusahaan ("Petitioner") dina sengketa fitnah ngalawan salah sahiji urut karyawan na ("Tergugat") via email.

Nu Ngaduan

Nu ngagugat Filed keluhan kriminal jeung pulisi Dubai dina bulan Pebruari 2014, alleging yén urut pagawe na nyieun tuduhan fitnah jeung ngahinakeun ngeunaan Complainant dina surelek ditujukan pikeun nu ngagugat, pagawe, jeung masarakat.

Pulisi nyerahkeun keluhan ka kantor jaksa pikeun ditinjau.

Jaksa Penuntut Umum nangtukeun yén kajahatan parantos dilakukeun dina Pasal 1, 20, sareng 42 UU Kajahatan Siber UAE (UU Federal No. 5 taun 2012) sareng ngalihkeun masalah éta ka Pangadilan Misdemeanor dina Maret 2014.

Pasal 20 sareng 42 UU Kajahatan Siber netepkeun yén saha waé jalma anu ngahina pihak katilu, kalebet ngahubungkeun ka pihak katilu kajadian anu tiasa nyababkeun hukuman atanapi hinaan ku jalma sanés ku cara ngagunakeun alat téknologi inpormasi atanapi jaringan inpormasi. , dihukum panjara sareng denda ti AED 250,000 dugi ka 500,000 kalebet deportasi.

Pangadilan Kajahatan Instance Mimiti mendakan dina Juni 2014 yén Respondén ngagunakeun cara éléktronik (email) pikeun ngadamel klaim fitnah sareng ngahinakeun ka Complainant sareng yén kecap-kecap fitnah sapertos kitu bakal nyababkeun Ngadukeun pikeun hina.

Pangadilan maréntahkeun Réspondén diusir ti Uni Émirat Arab sareng ogé didenda AED 300,000. Dina kasus perdata, pangadilan ogé maréntahkeun yén Complainant jadi reimbursed.

Responden lajeng banding ka Mahkamah Banding putusan pangadilan handap. Pangadilan Banding ngadukung putusan pangadilan handap dina Séptémber 2014.

Dina Oktober 2014, terdakwa banding putusan ka Pangadilan Kasasi, ngaku yén éta dumasar kana panyalahgunaan hukum, kurang kausalitas, jeung ngaruksak hak-hakna. Réspondén salajengna ngaku yén anjeunna ngadamel pernyataan kalayan iman anu saé sareng henteu hartosna ngabahayakeun reputasi Pengadu.

Tuduhan réspondén ngeunaan iman anu hadé sareng niat séhat dina nyebarkeun kecap-kecap sapertos kitu ditolak ku Pangadilan Kasasi, ngajaga kaputusan Pangadilan Banding.

Perwakilan Hukum Ti Investigation Pulisi Pikeun Penampilan Pangadilan

Pangacara hukum kriminal urang pinuh dilisensikeun sareng gaduh pangalaman éksténsif dina seueur bidang hukum. Sasuai, kami nyadiakeun rentang pinuh tina ladenan hukum kriminal ti waktu anjeun ditahan, sapanjang investigations kriminal ka appearances pangadilan jeung banding nalika gawé bareng klien kami dituduh kajahatan. Sababaraha jasa hukum kriminal anu kami tawarkeun nyaéta:

Tanggung jawab utama pengacara kriminal nyaéta nyayogikeun perwakilan hukum ka klienna; urang gawé bareng raket jeung klien kami, ti investigations pulisi awal ka appearances pangadilan. Kami dilisensikeun pikeun ngagambarkeun klien sateuacan sadaya pangadilan UAE, kalebet; (A) Pangadilan Tingkat Pertama, (B) Pangadilan Kasasi, (C) Pangadilan Banding, jeung (D) Federal Agung Pangadilan. Kami ogé nawiskeun jasa hukum, nyusun dokumén hukum sareng memorandum pangadilan, pituduh, sareng dukungan pikeun klien di kantor pulisi.

Kami Ngawakilan Klién Dina Sidang Atawa Pangadilan Pangadilan

Wewengkon dimana pengacara kriminal kami di UAE nyayogikeun dukungan nyaéta salami prosés sidang atawa hearings pangadilan. Aranjeunna bakal janten panaséhat hukum pikeun klienna salami sidang sareng ngabantosan aranjeunna dina nyiapkeun. Upami pangadilan ngamungkinkeun, pengacara kaadilan kriminal bakal naroskeun saksi, ngadamel pernyataan pambuka, nunjukkeun bukti, sareng ngalaksanakeun ujian silang.

Naha tuduhan kriminal anjeun pikeun ngalanggar leutik atanapi kajahatan ageung, anjeun résiko hukuman parna upami kapendak kaliru. Potensi hukuman kaasup hukuman pati, panjara hirup, istilah panjara husus, hak asuh yudisial, denda pangadilan, sarta hukuman. Di sagigireun akibat anu berpotensi parah ieu, hukum pidana UAE kompléks, jeung a terampil Hukum pidana di Dubai tiasa janten bédana antara kabébasan sareng panjara atanapi denda moneter anu ageung sareng anu kirang ageung. Diajar strategi pikeun membela atanapi kumaha ngalawan kasus kriminal anjeun.

Kami mangrupikeun pamimpin anu diakui dina bidang hukum pidana di UAE, kalayan pangaweruh sareng pangalaman anu luas dina nanganan kasus kriminal sareng prosedur kriminal di sapanjang UAE. Kalayan pangalaman sareng pangaweruh kami dina sistem Hukum Uni Émirat Arab, kami parantos ngawangun reputasi anu luar biasa sareng basis klien anu ageung. Urang mantuan jalma di UAE nungkulan pangadilan UAE jeung masalah hukum.

Naha anjeun parantos ditalungtik, ditangkep, atanapi dituduh ngalanggar kriminal di Uni Émirat Arab, penting pisan pikeun gaduh pengacara anu ngartos hukum nagara. hukum Anjeun konsultasi jeung kami bakal ngabantosan urang ngartos kaayaan sareng masalah anjeun. Taroskeun kami pikeun ngajadwalkeun rapat. Nelepon kami ayeuna pikeun hiji Janjian sareng Rapat Urgent di +971506531334 +971558018669

Ngagulung ka luhur