Kumaha Serangan sareng Batré tiasa dibela?

Kasus narajang

I. Perkenalan

Nyerang sareng batré nyaéta dua kejahatan kekerasan anu sering dituduhkeun babarengan dina serangan fisik. Sanajan kitu, aranjeunna sabenerna ngagambarkeun ngalanggar kriminal béda dina hukum. Ngarti kana bédana ogé sadia defenses ngalawan tuduhan sapertos kitu penting pisan pikeun saha waé anu nyanghareupan tuduhan.

Tulisan ieu bakal nyayogikeun pamariksaan anu jero ngeunaan narajang jeung batre definisi, elemen diperlukeun pikeun ngabuktikeun unggal muatan, jenis assaults jeung accu, hubungan antara aranjeunna, tingkat kajahatan, sarta poténsi defenses nu bisa dilarapkeun. Rincian ngeunaan hukuman anu aya hubunganana, akibat, sareng naséhat hukum pikeun ngawangun strategi pertahanan anu kuat ogé bakal katutupan.

Dilengkepan pituduh hukum ieu, jalma anu dituduh narajang atanapi batré bakal langkung siap pikeun nyandak kaputusan anu terang sareng napigasi kasus kriminalna. The patok anu luhur, jadi konsultasi jeung pangaweruh pengacara pertahanan kriminal langsung tetep konci.

II. Naon Assault?

A. Harti Hukum

In Uni Émirat Arab hukum, narajang diartikeun salaku:

Anceman caket ngabahayakeun atanapi karasa fisik kontak atawa aksi diarahkeun ka nu sejen jelema, digabungkeun jeung kamampuh ogé hajat pikeun ngalaksanakeun ancaman éta.

Ancaman verbal ilaharna dicirikeun salaku serangan, salami aranjeunna kredibly komunikasi niat pikeun ngabalukarkeun. ngarugikeun atawa tatu dina mangsa nu bakal datang. No Kontak fisik merta perlu lumangsung pikeun biaya narajang panawaran. Penting pikeun dicatet yén dina kasus dimana nyiksa méntal disangka, sapertos ancaman atanapi manipulasi émosional, jaksa panginten kedah netepkeun kumaha ngabuktikeun nyiksa mental nalika serangan fisik henteu aya.

B. Unsur-unsur Tuduhan Narajang

Pikeun jaksa pikeun ngabuktikeun tuduhan narajang basajan, elemen handap kudu ngadegkeun saluareun a boga alesan ragu:

  1. nu terdakwa acted intentionally
  2. Tindakan anu diwangun a ancaman kredibel of cilaka awak atawa ngarugikeun ka arah korban
  3. nu korban ngalaman sieun wajar jeung kahariwang salaku hasilna

Pertahanan kriminal strategi mindeng bakal difokuskeun nyieun mamang sabudeureun hiji atawa leuwih penting ieu sah komponén, utamana nu hajat sarat. Naha serangan éta leres-leres dihaja atanapi ngan ukur salah paham?

C. Jenis Serangan

Aya sababaraha kategori narajang basajan diakuan ku pangadilan di UAE:

  • Serangan Ngaronjatkeun - Serangan anu dibarengan ku kaayaan serius tambahan atanapi hasil anu dianggap langkung parah dina kaayaan hukum pidana, sapertos make tina hiji pakarang atawa ngabalukarkeun tatu awak serius.
  • Serangan ku Menace - Ancaman verbal anu komunikasi jelas hajat pikeun inflict ngarugikeun or tatu-tatu.
  • Serangan kalayan niat ngalakukeun kajahatan khusus - serangan kalayan tambahan hajat pikeun komitmen patali kejahatan siga maksa mirusarampog, rajapati, jsb.
  • Nyobian Serangan Batré - Teu hasil usaha ngadon atawa neunggeul batur nu teu nyieun Kontak fisik.
  • Serangan Seksual - Ancaman caket ngalanggar seksual ngaliwatan paksaan, manipulasi, atawa kakuatan. Dina sababaraha kasus, pamahaman bédana antara pelecehan seksual jeung narajang seksual penting, sabab alam ancaman bisa béda.

Serangan anu parah kitu ogé anu marengan séjénna niat kriminal ilaharna nyanghareupan leuwih serius biaya felony jeung hukuman.

III. Naon Batré?

A. Harti Hukum

batre ilaharna dihartikeun ku hukum pidana UAE salaku:

Sakur dihaja, teu dipikahayang Kontak fisik or ngarampa nu dianggap nyinggung, ngahina, provoking, atawa nu ngabalukarkeun tatu atawa cilaka.

Batré merlukeun kontak fisik teu kawas narajang. Sanajan kitu, kontak nu bisa jadi teu langsung ngaliwatan ngalungkeun hiji obyék nu pencét éta korbanKecap nyinggung nyalira teu mumpuni.

B. Unsur Muatan Batré

Pikeun suksés ngagugat batre, jaksa kudu ngadegkeun ieu elemen légal penting:

  1. terdakwa acted kalawan hajat nyieun ragana kontak
  2. Kontak fisik ngabahayakeun, karasa, atawa provoking lumangsung
  3. Kontak éta unconsented jeung teu dipikahayang ku korban

Salaku kalawan narajang, unsur konci nu nyadiakeun grounds padet pikeun nahanan mindeng hajat. Lamun kontak teu kahaja tinimbang dihaja, a muatan batré bisa jadi teu dirojong ku bukti cukup.

C. Jenis Batré

Aya sababaraha dipikawanoh kategori batré ngalanggar handapeun statute kriminal UAE:

  • Batré basajan - Kontak minimal teu ngakibatkeun cilaka parah atawa ngalibetkeun a pakarang. Biasana a kajahatan.
  • Batré digedékeun - batre sareng pakarang maut atawa hasilna cilaka serius atawa cilaka. Biasana a tuduhan felony.
  • Batré séksual - séksual ngahaja ngarampa tanpa idin.

Derajat biaya sareng hukuman anu ditumpukeun gumantung pisan kana anu pasti kaayaan tina kajadian, hubungan antara tuduh jeung dituduh, sarta severity tina sagala cilaka hasilna.

IV. Hubungan Antara Narajang jeung Batré

narajang jeung batre biaya anu mindeng raket intertwined sabab duanana ngalibatkeun ancaman atawa tindakan kekerasan fisik ngalawan batur. Nanging, aranjeunna gaduh sababaraha bédana konci:

  • narajang nyaeta ancaman kekerasan atawa kontak, bari batre merlukeun aktual kontak.
  • Dituduh narajang teu merlukeun serangan fisik atawa ngarampa batur.
  • Ngeusi batre bisa lumangsung tanpa serangan saméméhna dina kasus kawas serangan fisik ngahaja teu kaduga.
  • Batur bisa ditagihkeun narajang OR batré mandiri, nyanghareupan tuduhan hiji atawa lianna.

Dina loba kasus, serangan precipitates batré hasilna, jadi biaya dibawa pikeun duanana ngalanggar kriminal concurrently. Ieu hususna leres pikeun kasus escalating tina kejahatan telenges di Dubai. Biasana, ieu lumangsung nalika:

  • Ancaman verbal atawa fisik kekerasan ngakibatkeun langsung kana a altercation fisik telenges.
  • Argumen atawa konfrontasi escalates jadi agrésif panarajang.
  • Kecap provokatif or ancoan narik pamales kanyeri ngaliwatan ngabahayakeun unwelcome kontak.

Layering biaya ngamungkinkeun jaksa pikeun ngudag sababaraha sudut bari nyadiakeun kalenturan pangadilan dina convictions kedah defenses dianggo matak ragu dina hiji versus muatan séjén légal penting aspék.

V. Derajat narajang jeung Batré

Henteu sakabéh assaults atanapi accu handapeun hukum diperlakukeun sarua. Biaya ragrag dina boh kajahatan or felony kategori gumantung kana spésifik kasus sapertos:

  • Pamakéan pakarang – Bedil, péso, pakarang blunt umumna naék darajat.
  • Severity tatu - Nyeri hampang, perdarahan, patah tulang, teu sadar janten langkung parah.
  • Status korban - Korban anu rentan sapertos murangkalih sareng manula tiasa naékkeun biaya.

Pituduh umum pikeun severity muatan ngawengku:

  • Serangan basajan - Ancaman tatu minor ilaharna misdemeanor.
  • Aggravated narajang – Anceman cilaka serius jeung pakarang mindeng felony a.
  • Batré basajan – Kontak leutik nu teu dihoyongkeun umumna misdemeanor.
  • Aggravated batre - tatu parna dihaja bisa hartosna felony.

Tuduhan kajahatan anu langkung parah kamungkinan nyababkeun istilah jaminan anu langkung parah, denda, sareng hukuman panjara lengthier lamun ahirna dihukum. Categorization ogé dampak sadia pertahanan narajang jeung batré.

VI. Pertahanan Ngalawan Serangan sareng Batré

Nalika nyanghareupan serangan pikasieuneun atanapi batré dugaan, ngabogaan pangalaman pengacara pertahanan kriminal di sudut Anjeun executing strategi pertahanan optimal bisa nyieun sagala bédana.

Pertahanan umum ngalawan tuduhan kalebet:

A. Bela Diri

Lamun defending diri kaluar tina a sieun wajar Anjeun bisa sangsara cilaka awak anu caket, pamakéan luyu kakuatan bisa dibenerkeun dina hukum UAE. Réaksina kedah sabanding sareng bahaya anu kaancam pikeun pertahanan ieu suksés. Henteu aya kasempetan pikeun mundur aman atanapi ngahindarkeun konfrontasi sadayana.

B. Bélaan Batur

Sarupa jeung pertahanan diri, saha boga hak dina hukum UAE ngagunakeun perlu kakuatan pikeun ngajaga sejen jelema ngalawan an anceman saharita tina cilaka lamun ngewa sanes pilihan giat. Ieu ngawengku defending strangers ti serangan.

C. Pertahanan Harta

Pamilik harta bisa employ lumrah kakuatan eureun papalingan, karuksakan, atawa intrusion fisik ilegal onto maranéhanana tanah. Sanajan kitu, escalated dendam dianggap kaleuleuwihan tempo kaayaanana masih bakal prosecuted salaku batré kriminal atawa narajang.

D. Idin

sah idin légal ka Kontak fisik ngaleungitkeun alesan pikeun batre atanapi biaya narajang pakait. Sanajan kitu, idin diala ngaliwatan intimidasi, paksaan, manipulasi, atawa tipu daya masih mangrupa kriminal narajang jeung batré. Idin kudu dikabulkeun sacara sukarela.

E. kaayaan mabok

Sanaos jarang, gangguan anu disababkeun ku zat anu nyababkeun batur samentawis teu tiasa ngontrol tindakan narajang atanapi ganasna tiasa berpotensi ngahampura kalakuanana sadayana. Tapi kaayaan mabok sukarela jarang nyugemakeun hukum syarat pikeun pertahanan.

F. Kakurangan Mental

Panyakit mental anu parah ngahambat pamahaman atanapi kadali diri tiasa nyugemakeun syarat pertahanan kitu ogé dina kasus narajang atawa batré. Sanajan kitu, incapacity méntal légal téh pajeulit jeung hésé ngabuktikeun.

Naon pertahanan pasti bakal nerapkeun gumantung greatly on husus kaayaan tina unggal sangkaan. Hiji lokal mahér pengacara pertahanan bakal tiasa meunteun fakta anu aya sareng ngembangkeun strategi uji coba anu optimal. Répréséntasi solemn mangrupakeun konci.

VII. Hukuman jeung balukarna

Upami dakwaan tetep najan aya pertahanan, anu kapendak kaliru tina serangan atanapi batré nyanghareupan panjara, denda pengadilan, tanggung jawab sipil, pesenan restraining, istilah percobaan, sareng akibat anu langkung pikaresepeun di tingkat nagara bagian sareng féderal.

A. Denda

Denda nepi ka puluhan rébu pérak biasana diterapkeun, khususna pikeun hukuman kajahatan. Pilot ieu hukuman moneter, babarengan jeung waragad ditumpukeun sejen tur restitusi pikeun expenses korban.

B. panjara / panjara Time

Incarceration Manjang bulan ka taun panjara remen hasil pikeun felony narajang atawa convictions batré aggravated. Pedoman hukuman sareng minimum ngatur istilah panjara anu leres-leres dikaluarkeun.

C. Paréntah Panghalang

Paréntah panyalindungan hukum parah ngawatesan jarak atanapi kontak kalawan korban mindeng batang tina serangan sarta kasus batré. Ieu paréntah pangadilan mandat ngajaga jarak fisik atawa refraining tina interaksi lengkep. Pelanggaran ditanggung hukuman légal tambahan sarta biaya hina kriminal berpotensi.

D. Percobaan

Pangadilan tiasa ngagantungkeun hukuman panjara pikeun pacobaan kalebet konseling wajib, program perawatan, mandat layanan masarakat, pangawasan parole, sareng larangan kaayaan hirup gumantung kana pelanggaran sareng latar tukang.

E. Kelas Manajemén Anger

Terdakwa anu dihukum rutin kedah ngalengkepan program manajemén amarah anu diparéntahkeun ku pangadilan ogé saatos kasus serangan sareng batré. Sesi ieu ngajarkeun kaahlian pangaturan wanda penting sareng resolusi konflik tanpa kekerasan.

Saluareun konsékuansi hukuman langsung, implikasi sipil lega ogé marengan biaya jeung convictions pikeun narajang jeung kejahatan batré nyieun paparan légal salajengna.

VIII. Meunang Pitulung Hukum

Nyanghareupan serangan atawa muatan batré ngancam frightening destabilizing gangguan hirup ngaliwatan rékaman kriminal langgeng, burdens finansial defending kasus, panghasilan leungit tina incarceration, sarta ancur hubungan pribadi.

Sanajan kitu, pangaweruh getol naséhat pertahanan akrab akrab jeung pangadilan lokal, jaksa, hakim, jeung katetepan kriminal bisa taliti pituduh individu dituduh ngaliwatan kaayaan intensely stress ngajaga hak, safeguarding kabebasan, dismissing klaim unfounded, sarta securing hasil paling nguntungkeun tina skenario goréng.

Perwakilan anu kompeten leres-leres ngajantenkeun bédana antara kapercayaan anu ngarobih kahirupan anu jero sareng ngarengsekeun masalah anu kawilang gembleng nalika aya dina cengkraman kuat sistem kaadilan kriminal. Pangacara pertahanan lokal anu ngalaman kualitas ngartos sadaya seluk beluk ngawangun kasus unggul anu nguntungkeun klienna. Kaahlian anu dimeunangkeun sareng advokasi anu sengit ngapisahkeun aranjeunna tina alternatif anu teu kuat.

Tong reureuh. Taroskeun sareng pengacara serangan sareng pertahanan batré anu dipeunteun pisan anu ngalayanan yurisdiksi anjeun langsung upami nyanghareupan biaya sapertos kitu. Aranjeunna bakal marios spésifik penangkapan, ngumpulkeun bukti tambahan, nyarios sareng sadaya pihak anu kalibet, nalungtik sacara saksama katetepan anu relevan sareng precedents hukum kasus, negotiate sareng jaksa, nyiapkeun saksi, ngadamel dalil hukum anu langkung luhur, sareng damel tanpa lirén ngabela kapolosan klien di rohang pangadilan ngaliwatan sidang upami perjanjian. teu bisa ngahontal.

Pangacara top parantos suksés ngabéla rébuan kasus serangan sareng batré salami mangtaun-taun ngalaksanakeun hukum pertahanan kriminal di pengadilan lokal. Taya biaya mawa hasil dijamin, tapi perwakilan ngajadikeun bédana benefiting jalma dina sistem.

IX. kacindekan

Tuduhan narajang sareng batré kedah ditanggap sacara serius. Konsékuansi pribadi sarta légal berpotensi dahsyat marengan convictions malah misdemeanor, sedengkeun felony diitung tanda individu dituduh salila sababaraha taun ngahambat prospek hirup sacara éksténsif ngaliwatan rékaman kriminal langgeng.

Ngarti persis naon qualifies salaku narajang ilegal versus batré, defenses sadia negating culpability, sarta resiko hukuman ngamungkinkeun urang pikeun nyieun pilihan informed ngeunaan confronting sangkaan nargétkeun aranjeunna atanapi dipikacinta. Kaputusan anu bijaksana asalna tina pangaweruh anu akurat, sanés kasieun atanapi salah paham.

Taya sahijieun kedah ngalaman prosecutions kriminal stres tanpa nyaho hak jeung pilihan maranéhanana. Hukum ngawula masarakat, teu ngarugikeun individu needlessly. Lengkepkeun diri anjeun atanapi anggota kulawarga kalayan inpormasi hukum anu leres nalika nyanghareupan serangan atanapi biaya batré.

Lajeng pastikeun anjeun gaduh cemerlang pengacara pertahanan agrésif gelut di sisi anjeun. Aranjeunna ngarahkeunnana bédana antara hasil anu teu adil atanapi exoneration ku cara ngamangpaatkeun pertahanan substantif, prosedur hukum, sareng kaahlian sorangan pikeun ngajagaan tina tuduhan palsu.

Entong ngantepkeun hasil kasus anu ngawangun kahirupan pikeun kasempetan. Pangaweruh sareng perwakilan mangrupikeun kakuatan nalika aya dina sistem kaadilan kriminal. Anggo pituduh hukum serangan sareng batré ieu pikeun nyandak sikap anu terang. Pangacara pertahanan anjeun nyewa bakal nanganan sésana achieving kaadilan.

Nelepon kami ayeuna pikeun janjian urgent di + 971506531334 + 971558018669

Ngeunaan Author Nu

12 pamikiran ngeunaan "Kumaha Serangan sareng Batré tiasa dibela?"

  1. Avatar pikeun Bryan

    Kuring gaduh problm dina kartu kiridit abdi.. abdi henteu mayar langkung ti sabulan kusabab masalah kauangan..ngan waktos bank ka waktos nyauran kuring sareng ka réréncangan kulawarga bahkan batur sapagawean kuring..sateuacan kuring ngajelaskeun sareng kuring ngajawab aya nelepon tapi kuring henteu kumaha kumaha aranjeunna ngubaran jalma éta, ngagorowok, ngarawat yén aranjeunna ogé nyauran pulisi, ngaganggu, sareng ayeuna kuring nampi pesen ti internét ... bahkan kulawarga sareng réréncangan anu aranjeunna nyarios ... mr. Bryan (pamajikan @@@@) marahmay ngawartosan aranjeunna yén anjeunna dipikahoyong sareng kasus kriminal diajukeun di dubai kanggo cek CID anu bouncing sareng pulisi ayeuna ngurus jalma ieu pls kirimkeun ieu ka réncang anu sanés ... sareng pamajikan kuring anjeunna henteu tiasa bobo leres anjeunna hamil sareng kuring hariwang pisan ... bec. Tina seratan ieu di fb..sakabeh sobat sareng kulawarga terang parantos sareng isin pisan nyarios naon anu bakal kuring laksanakeun… pls help me… abdi tiasa ngajukeun kasus ogé
    didieu di uae pikeun pelecehan ieu ... tnxz sareng gusti alloh mberkahan anjeun…

  2. Avatar pikeun Dennis

    Baraya,

    Abdi hoyong neangan keur mamatahan légal ngeunaan hiji hal kuring bakal filing ka pangadilan Sharjah. bisi kuring happenedin Al Nahda, sharjah ngeunaan hiji narajang ti supir sharjah taksi. Éta sakadar argumen biasa nu dipingpin tarung na mah ditarik sarta supir struct kuring sababaraha kali dina raray saacan halis kuring meunang tatu na bled salila narajang ieu mah maké kacamata panon kuring sarta ieu dikaluarkeun dina mangsa punch anjeunna throwed di kuring. conto nu ogé hitted pamajikan kuring salaku manehna nyoba tenang supir di antara urang. Médis sarta pulisi laporan ieu dilakukeun dina Sharjah. Abdi hoyong neangan dina prosedur pikeun filing hal ieu sarta legalities di lakukeun kitu.

    Miharep pikeun respon ajakan anjeun,

    Nuhun & salam,
    Dennis

  3. Avatar pikeun jin

    Baraya,

    Abdi hoyong nanya lamun parusahaan kuring bisa berkas absconding hal pikeun kuring keur teu exiting. Kuring overstayed pikeun 3months geus lantaran abdi gaduh bisi pulisi keur dipariksa bounced. paspor abdi kalayan parusahaan kuring.

  4. Avatar pikeun laarni

    Kuring boga 1 batur sapagawean di parusahaan jeung manehna teu ngalakukeun proyek nya leres. sabenerna urang kudu sababaraha isu pribadi tapi manehna geus Pergaulan isu pribadi digawekeun isu. Ayeuna manehna geus tuduh kuring nyokot karya pribadi tur abdi keur nyieun masalah keur dirina nu teu leres. Manehna ka kuring yén Aisyah weruh i tiasa ngantep dirina kaluar pausahaan tapi manehna bakal pastikeun yén hal goréng bakal kajadian mun kuring jeung abdi bakal kuciwa nu abdi nempatkeun dirina didieu di parusahaan urang. Dina hal ieu, tiasa abdi buka pulisi sarta ngabejaan aranjeunna ngeunaan ieu. i dont geus ditulis bukti sabab ieu kecap langsung kana raray abdi. Abdi hoyong mastikeun yén abdi bakal aman madhab atawa leutik ti kantor.

  5. Avatar pikeun Tarek

    Hi
    Abdi hoyong inquire ngeunaan mawa jas hukum ngalawan bank.
    Kuring telat mayar bank kuring kusabab telat dina pembayaran bonus ti perusahaan kuring - kuring ngajelaskeun yén kuring bakal mayar kartu anu ditunda ka bank salami saminggu tapi aranjeunna tetep nelepon. Sababaraha karyawan sababaraha kali unggal dinten. Kuring lirén ngajawab telepon sareng salah saurang padamel ngirim kuring téks anu nyarios "mayar atanapi upami wincikan anjeun bakal dibagi sareng Biro Etihad pikeun daptar hideung"
    Nu hurung kawas ancaman jeung Kuring keur teu nyokot teuing ogé.
    Naon hukum anu aya hubunganana sareng ancaman tertulis?
    hatur nuhun

  6. Avatar pikeun Doha

    Tatangga kuring terus-terusan ngaganggu kuring, anjeunna ogé nyobian nyekek kuring sakali. Anjeunna gaduh sababaraha gelut sareng réréncangan kuring dina situs jejaring sosial. sareng teu aya anu serius.Tapi tatangga kuring datang ka panto kuring sareng teras-terasan ngagunakeun basa kasar tatangga kuring anu sanés ogé nyaksian anjeunna ngalakukeun éta.

  7. Avatar pikeun pinto

    Gerentes abdi ngancam bakal nyabok kuring di payuneun 20 padamel anu sanés upami kuring henteu ngirimkeun dua file énjingna. Anjeunna nyauran kuring kecap goréng pikeun henteu nginum alkohol di salah sahiji pihak kantor. Anjeunna ogé ngawartoskeun dunungan anu sanés pikeun pencét kuring nalika kuring masihan salah jawab nalika latihan sareng sual jawaban. Anjeunna ngawartosan kuring ngalebetkeun file dina dinten Kemis. Abdi kasieunan bade angkat ka kantor. Abdi dina pacobaan ayeuna. Kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun saatos nyéépkeun seueur visa sareng biaya perjalanan kuring teu ngagaduhan artos kanggo masihan perusahaan upami kuring ditamatkeun.

  8. Avatar pikeun choi

    Abdi nuju di flat sharing. Flatmate ngondang babaturan di pipir kami nginum, nyanyi sareng aranjeunna ribut pisan. Upami kuring bakal nyauran pulisi nalika aranjeunna ngayakeun pésta, kuring prihatin ka babaturan sakelas sanés kumargi kuring kantos maca yén kusabab ngabagi datar haram, sadaya jalma di jero susun bakal ditéwak. naha leres? Kuring parantos nyarios sareng jalma ieu tapi jalma ieu sumping ka kuring saatos 4 dinten ngagorowok sareng nunjuk ramo dina raray abdi.

  9. Avatar pikeun Gerty Hadiah
    Gerty kasinugrahan

    Babaturan kuring kedah ngadamel makalah panilitian ngeunaan panyerang sareng kuring panasaran ngeunaan dasarna sadayana. Kuring ngahargaan anjeun nyebut yén narajang henteu kedah fisik. Ieu mangrupikeun hal anu kuring henteu sadar sateuacanna sareng éta seueur masihan kuring pikeun mikir.

  10. Avatar pikeun legalbridge-admin
    legalbridge-admin

    Anjeunna panginten tiasa kéngingkeun denda sareng Pulisi panginten nyungkeun mayar tagihan médis anjeun, Pangsaéna nyaéta nganjang ka kami pikeun langkung ngartos.

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur