Money Laundering utawa Hawala ing UAE, Hukum & Hukuman

Kepiye Hawala lan Money Laundering ditetepake miturut Undhang-undhang UAE?

Miturut kerangka hukum lan peraturan UAE, Hawala lan Money Laundering ditetepake kaya ing ngisor iki:

Hawala: Bank Sentral UAE nemtokake Hawala minangka sistem transfer dhuwit ora resmi sing beroperasi ing njaba saluran perbankan konvensional. Iki kalebu transfer dana saka siji lokasi menyang lokasi liyane liwat panyedhiya layanan sing dikenal minangka "hawaladars" tanpa gerakan fisik mata uang.

Money Laundering: Money Laundering minangka pelanggaran pidana miturut Undhang-undhang Federal UAE No. 20 taun 2018 babagan Anti-Money Laundering lan Melawan Pembiayaan Terorisme. Iki ditetepake minangka proses ndhelikake utawa nyamarake sifat, sumber, lokasi, panggonan, gerakan, utawa kepemilikan dana utawa aset sing asale saka aktivitas ilegal.

Conto umume kalebu: structuring / smurfing, perusahaan cangkang, transaksi real estate, laundering basis perdagangan, operasi casino, transaksi cryptocurrency, smuggling awis akeh, lan nyalahi panggunaan jaringan Hawala.

UAE njupuk sikap kuwat marang aktivitas iki, lan jalaran legal kanggo individu utawa entitas melu Hawala utawa Money Laundering bisa dadi abot. Penting kanggo tundhuk karo peraturan anti pencucian dhuwit UAE lan nindakake transaksi finansial liwat saluran sing sah lan sah.

Nalika Hawala Legal utawa Ilegal ing UAE?

Hawala, sistem transfer dhuwit ora resmi, ora ilegal ing UAE. Nanging, iki minangka saluran sing ora diatur lan ora resmi, sing bisa dimanfaatake kanggo kegiatan ilegal, kalebu pencucian dhuwit lan pendanaan terorisme. Legalitas transaksi Hawala ing UAE gumantung saka sumber dana lan tujuan sing dituju.

Yen Hawala digunakake kanggo nransfer dana sing asale saka sumber legal lan kanggo tujuan sing sah, bisa uga dianggep sah. Nanging, yen digunakake kanggo nransfer dana sing dipikolehi liwat cara sing ora sah utawa kanggo kegiatan sing ora sah, kayata pencucian uang, pendanaan terorisme, utawa penghindaran pajak, dadi ilegal miturut hukum UAE. Panguwasa ngawasi kanthi rapet jaringan Hawala kanggo mesthekake tundhuk karo peraturan anti pencucian dhuwit lan anti-terorisme pendanaan.

Wigati dimangerteni manawa Hawala dhewe ora ilegal, UAE duwe peraturan sing ketat kanggo nglawan penyalahgunaan sistem transfer dhuwit ora resmi kanggo tujuan sing ora sah. Individu lan bisnis disaranake supaya ati-ati lan nindakake transaksi finansial liwat saluran sing dilisensi lan diatur kanggo ngindhari akibat legal.

Jinis kasus pencucian uang ing UAE

UAE wis nyekseni macem-macem jinis kasus pencucian dhuwit sing nglibatake individu lan entitas sing nindakake kegiatan ilegal. Mangkene sawetara jinis kasus pencucian dhuwit sing umum diamati ing UAE:

  1. Real Estate-Related Money Laundering: Iki kalebu tuku lan adol properti nggunakake dana sing asale saka sumber ilegal, kayata perdagangan narkoba, penipuan, utawa korupsi.
  2. Dagang-Based Money Laundering: Jenis laundering iki nyakup misrepresentasi rega, jumlah, utawa kualitas barang ing transaksi impor/ekspor kanggo mindhah dana ilegal ngliwati wates.
  3. Penyelundupan Kas Massal: Iki kalebu transportasi fisik saka jumlah gedhe saka awis ngliwati wates, asring ndhelikake ing kendaraan, bagasi, utawa liya, kanggo nyingkiri syarat nglaporake lan nyamarake sumber dana.
  4. Shell Company basis Money Laundering: Ing kasus iki, individu utawa organisasi nggawe perusahaan palsu utawa cangkang kanggo nyamarake kepemilikan sing bener lan sumber dana, lan menehi tutup sing sah kanggo transaksi ilegal.
  5. Penyalahgunaan Sistem Transfer Nilai Informal (IVTS) kaya Hawala: Kasus tartamtu kalebu eksploitasi sistem transfer dhuwit ora resmi kaya Hawala kanggo mindhah dana ilegal sacara global, njupuk kauntungan saka kekurangan jejak finansial tradisional.
  6. Money Laundering adhedhasar Cryptocurrency: Kanthi nambah nggunakake cryptocurrencies, sawetara kasus ndherek nggunakake aset digital kanggo ndhelikake gerakan lan asal saka dana ilegal, exploitasi anonimitas lan alam desentralisasi transaksi iki.
  7. Laundering liwat Casinos lan Gaming Establishments: Ing sawetara kasus, kasino lan panyiapan game digunakake kanggo ijol-ijolan akeh awis kanggo Kripik utawa instrumen babakan dhuwit liyane, èfèktif nyamar sumber dana.

Wigati dicathet yen skema pencucian dhuwit bisa dadi rumit lan berkembang saka wektu, asring nglibatake kombinasi cara lan saluran sing beda. Tindakan anti pencucian dhuwit sing efektif, kerangka peraturan sing kuat, lan kerjasama internasional penting banget kanggo nglawan kegiatan kriminal kasebut ing UAE.

Apa Undang-Undang Anti Money Laundering ing UAE?

Hukum Anti-Money Laundering ing UAE diatur dening Undang-undang Federal No. 20 taun 2018 babagan Anti-Money Laundering lan Melawan Pembiayaan Terorisme. Undhang-undhang komprehensif iki nemtokake lan ngkriminalisasi kegiatan pencucian dhuwit, njlentrehake langkah-langkah sing ketat kanggo nglawan pendanaan terorisme, lan nggawe kerangka peraturan sing kuat.

Aspek utama UU Anti-Money Laundering ing UAE kalebu:

  1. Definisi Money Laundering: Cetha nemtokake pencucian dhuwit minangka ndhelikake utawa nyamar dana sing asale saka kegiatan ilegal.
  2. Kewajiban Pelapor: Mbutuhake institusi keuangan lan bisnis kanggo ngetrapake langkah-langkah AML/CFT, kalebu tekun amarga pelanggan, ngawasi transaksi, lan nglaporake kegiatan sing curiga.
  3. Hukuman lan Sanksi: Nemtokake paukuman abot, kalebu denda lan penjara, amarga ora netepi.
  4. Panguwasa sing kompeten: Mandats panyiapan panguwasa kaya Financial Intelligence Unit (FIU) kanggo ngawasi AML / CFT efforts.
  5. Kerjasama Internasional: Nggampangake kerjasama lan nuduhake informasi karo negara liya ing perang nglawan pencucian uang lan pendanaan terorisme.

Apa Hukuman Maksimum kanggo Kapercayan Penguburan Dhuwit ing UAE?

Undhang-undhang Anti-Money Laundering UAE nemtokaké paukuman abot kanggo individu lan entitas sing disalahké saka pelanggaran pencucian dhuwit. Hukuman maksimum kanggo kapercayan pencucian uang ing UAE yaiku:

  1. penjara:
    • Kanggo individu: Nganti 10 taun penjara.
    • Kanggo manajer utawa wakil entitas hukum: Nganti 15 taun penjara.
  2. Denda:
    • Kanggo individu: Denda ora ngluwihi AED 5 yuta (kira-kira $1.36 yuta).
    • Kanggo entitas legal: Denda ora ngluwihi AED 50 yuta (udakara $13.6 yuta).

Saliyane paukuman kasebut, individu utawa entitas sing disalahake uga bisa ngadhepi:

  • Penyitaan dana, properti, utawa instrumentalitas sing ana gandhengane karo pelanggaran pencucian uang.
  • Pembubaran utawa penutupan sauntara utawa permanen saka entitas legal sing melu nglanggar.
  • Publikasi putusan pengadilan ing rong koran harian lokal kanthi biaya pihak sing disalahké.

Wigati dimangerteni manawa paukuman kasebut nggambarake paukuman maksimal sing diwenehake dening hukum. Ukara nyata bisa beda-beda gumantung saka kahanan tartamtu saka kasus kasebut, keruwetan pelanggaran, lan faktor sing bisa nyuda utawa nambah.

UAE njupuk sikap ketat marang kegiatan laundering dhuwit, lan paukuman abot iki nggambarake prasetya negara kanggo deterring lan combating financial Kadurjanan ing sawijining yurisdiksi.

Apa ana Ketentuan Khusus kanggo Penguburan Dhuwit sing ana gandhengane karo Pembiayaan Terorganisir utawa Pembiayaan Terorisme?

Ya, Undhang-undhang Anti-Money Laundering UAE kalebu pranata khusus kanggo pelanggaran pencucian uang sing ana gandhengane karo pendanaan kejahatan utawa terorisme:

  1. Hukuman sing luwih abot kanggo Kejahatan Terorganisir: Yen pelanggaran pencucian dhuwit ditindakake ing kerangka klompok pidana sing diatur, paukuman penjara maksimal bakal ditambah kanthi proporsi sing ditemtokake.
  2. Kriminalisasi Pembiayaan Terorisme: Angger-anggering Toret iku ngkriminali pendanaan terorisme lan organisasi teroris. Sapa wae sing kanthi sengaja ngumpulake, nransfer, utawa nyedhiyakake dana utawa properti kanthi tujuan nggunakake kanggo kegiatan teroris bisa dipenjara kanthi dawa lan denda sing akeh.
  3. Kerjasama Internasional: Undhang-undhang kasebut nggampangake kerjasama internasional lan nuduhake informasi karo negara lan yurisdiksi liya kanggo nglawan pencucian uang, kejahatan terorganisir, lan pendanaan terorisme. Iki kalebu pranata kanggo ekstradisi lan bantuan hukum bebarengan.
  4. Sanksi finansial sing ditargetake: UAE wis ngetrapake sanksi finansial sing ditargetake marang individu lan entitas sing ditunjuk dening Dewan Keamanan Perserikatan Bangsa-Bangsa utawa organisasi internasional liyane sing relevan minangka melu pendanaan terorisme utawa digandhengake karo organisasi teroris.

Ketentuan khusus iki nandheske komitmen UAE kanggo nglawan pendanaan terorisme lan kejahatan terorganisir, sing nyebabake ancaman signifikan marang keamanan nasional lan global. Hukuman abot lan langkah kerja sama internasional sing ditingkatake ngarahake ngganggu lan mbongkar kegiatan ilegal lan jaringan finansial kasebut.

Keperluan Kepatuhan AML Utama kanggo Bisnis ing UAE

Undhang-undhang Anti-Money Laundering UAE ngetrapake sawetara syarat kepatuhan kanggo bisnis sing beroperasi ing negara kasebut. Mangkene syarat kepatuhan AML utama kanggo bisnis ing UAE:

  1. Registration: Registrasi wajib karo portal goAML kanggo FI lan DNFBP.
  2. Petugas Kepatuhan AML: Pilih pejabat khusus kanggo ngawasi program AML.
  3. Program AML: Nggawe kabijakan lan prosedur lengkap kanggo KYC, pemantauan transaksi, manajemen risiko, lan pelaporan.
  4. Pendekatan Berbasis Risiko: Ngatur program AML kanggo ukuran bisnis, alam, lan resiko gawan.
  5. Rajin Pelanggan Amarga CDD: Nindakake mriksa KYC kanthi lengkap, kalebu verifikasi identitas lan identifikasi kepemilikan sing migunani.
  6. Enhanced Due Diligence (EDD): Nerapake langkah-langkah tambahan kanggo pelanggan sing berisiko luwih dhuwur kaya PEP.
  7. Monitoring Transaksi: Ngawasi transaksi kanggo aktivitas curiga.
  8. Laporan Kegiatan sing Curiga: Lapor transaksi curiga menyang Financial Intelligence Unit (FIU).
  9. Rekam-Tetep: Njaga cathetan pelanggan lan transaksi paling sethithik 5 taun.
  10. Latihan Karyawan: Nyedhiyani pelatihan AML / CFT rutin kanggo karyawan.
  11. Audit Independen: Nindakake audit rutin program AML/CFT.
  12. Kerjasama karo Panguwasa: Kerjasama karo panguwasa lan menehi informasi sing dibutuhake.

Gagal netepi syarat kasebut bisa nyebabake paukuman abot, kalebu denda, penjara, lan potensial pencabutan lisensi utawa penutupan bisnis. Bisnis sing beroperasi ing UAE kudu menehi prioritas kepatuhan AML kanggo nyuda risiko lan njaga integritas sistem finansial.

Apa Gendéra Abang ing AML?

Gendéra abang nuduhake pratondho sing ora biasa sing menehi tandha kegiatan sing bisa uga ilegal sing mbutuhake penyelidikan luwih lanjut. Gendéra abang AML umum ana hubungane karo:

Prilaku Pelanggan Curiga

  • Rahasia babagan identitas utawa ora gelem menehi informasi
  • Wegah menehi katrangan babagan sifat lan tujuan bisnis
  • Owah-owahan sing kerep lan ora bisa diterangake ing ngenali informasi
  • Usaha curiga kanggo ngindhari syarat laporan

Transaksi Resiko Tinggi

  • Pembayaran awis sing signifikan tanpa asal-usul dana sing jelas
  • Transaksi karo entitas ing yuridiksi berisiko dhuwur
  • Struktur kesepakatan Komplek masking kepemilikan ono gunane
  • Ukuran utawa frekuensi ora normal kanggo profil pelanggan

Kahanan sing Ora Biasa

  • Transaksi kurang panjelasan sing cukup / alasan ekonomi
  • Inconsistencies karo aktivitas biasanipun customer
  • Ora ngerti rincian transaksi sing digawe kanggo jenenge

Gendéra Abang ing Konteks UAE

UAE ngadhepi tartamtu risiko money laundering saka sirkulasi awis dhuwur, dagang emas, transaksi Real estate etc. Sawetara gendera abang tombol kalebu:

Transaksi Kas

  • Simpenan, ijol-ijolan utawa penarikan luwih saka AED 55,000
  • Multiple transaksi ing ngisor ambang kanggo ngindhari laporan
  • Tuku instrumen awis kaya cek lelungan tanpa rencana lelungan
  • Diduga keterlibatan ing pemalsuan ing UAE

Trade Finance

  • Pelanggan nampilake keprihatinan minimal babagan pembayaran, komisi, dokumen perdagangan, lsp.
  • Laporan palsu babagan rincian komoditas lan rute pengiriman
  • Penyimpangan sing signifikan ing jumlah utawa nilai impor / ekspor

Real Estate

  • Penjualan kabeh awis, utamane liwat transfer kabel saka bank manca
  • Transaksi karo entitas legal sing kepemilikan ora bisa diverifikasi
  • Rega tuku ora konsisten karo laporan regane
  • Tuku lan dodolan bebarengan antarane entitas sing gegandhengan

Emas/Perhiasan

  • Kerep tumbas awis item dhuwur-nilai kanggo dianggep adol meneh
  • Wegah menehi bukti asal-usul dana
  • Tuku / dodolan tanpa wates bathi sanajan status dealer

Formasi Perusahaan

  • Individu saka negara berisiko tinggi sing pengin nggawe perusahaan lokal kanthi cepet
  • Kebingungan utawa wegah kanggo ngrembug rincian kegiatan sing direncanakake
  • Panyuwunan kanggo ndhelikake struktur kepemilikan

Tumindak kanggo nanggapi Gendéra Abang

Bisnis kudu njupuk langkah-langkah sing cukup kanggo ndeteksi panji abang AML potensial:

Enhanced Due Diligence (EDD)

Klumpukne informasi luwih lengkap babagan customer, sumber dana, alam aktivitas etc. Bukti tambahan saka ID bisa prentah senadyan acceptance dhisikan.

Review dening Compliance Officer

Petugas kepatuhan AML perusahaan kudu netepake kewajaran kahanan lan nemtokake tumindak sing cocog.

Laporan Transaksi Curiga (STR)

Yen kegiatan katon curiga sanajan EDD, file STR menyang FIU sajrone 30 dina. STR dibutuhake preduli saka Nilai transaksi yen laundering dhuwit sengaja utawa cukup seng di tuduh. Hukuman ditrapake kanggo ora nglaporake.

Tumindak Berbasis Risiko

Tindakan kaya ngawasi sing ditingkatake, mbatesi kegiatan, utawa metu saka hubungan bisa dianggep gumantung ing kasus tartamtu. Nanging, menehi informasi babagan subyek babagan pengajuan STR dilarang sacara sah.

Pentinge Ngawasi Terusake

Kanthi teknik pencucian uang lan pendanaan teroris sing terus berkembang, pemantauan lan kewaspadaan transaksi sing terus-terusan penting banget.

Langkah-langkah kaya:

  • Nliti layanan/produk anyar kanggo kerentanan
  • Nganyari klasifikasi risiko pelanggan
  • Evaluasi periodik sistem pemantauan aktivitas sing curiga
  • Nganalisa transaksi marang profil pelanggan
  • Mbandhingake kegiatan karo peer utawa baseline industri
  • Ngawasi otomatis dhaptar sanksi lan PEP

Aktifake identifikasi proaktif saka gendera abang sadurunge masalah multiply.

kesimpulan

Pangertosan indikator potensial kegiatan ilegal penting kanggo kepatuhan AML ing UAE. Gendéra abang sing ana hubungane karo prilaku pelanggan sing ora biasa, pola transaksi sing curiga, ukuran transaksi sing ora cocog karo tingkat penghasilan, lan pratandha liyane sing ana ing kene kudu njamin penyelidikan luwih lanjut.

Nalika kasus tartamtu nemtokake tumindak sing cocog, nolak keprihatinan bisa nyebabake akibat sing serius. Kejabi akibat finansial lan reputasi, peraturan AML sing ketat ing UAE ngetrapake tanggung jawab perdata lan pidana amarga ora netepi.

Mula, penting kanggo bisnis ngetrapake kontrol sing nyukupi lan mesthekake yen staf dilatih kanggo ngenali lan nanggapi kanthi tepat Indikator Gendéra Abang ing AML.

About Author The

1 mikir babagan "Money Laundering utawa Hawala ing UAE, Hukum & Hukuman"

  1. Avatar kanggo Colleen

    Bojoku wis mandheg ing Bandara Dubai yen ujar dhuwite ngumbara dhuwit kanthi akeh dhuwit sing dijupuk saka bank Inggris dheweke nyoba ngirim sawetara kanggo kula nanging sistem ing ngendi wae ing bank lan ora bisa nindakake iki lan kabeh dhuwit sing diduwure ana ing kono.
    Putrinipun nembe operasi hart lan bakal dibebasake saka rumah sakit ing Inggris lan ora duwe tujuan kanggo golek, umure 13 taun.
    Petugas ing bandara ujar manawa dheweke kudu mbayar jumlah 5000Dollar, nanging petugas wis njupuk kabeh dhuwit.
    Muga-muga bojoku minangka kulawarga kulawarga sing jujur ​​sing pengin mulih lan nggawa anake wadon menyang Afrika Kidul
    Apa sing saiki kita lakoni saiki, yen saran bakal mbantu
    Matur nuwun
    Colleen Lawson

    A

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top