Një listë kontrolli ligjore për blerjen e pasurive të paluajtshme në Dubai

Një udhëzues për peizazhin e tregut të pronave në Dubai

Dubai, me rrokaqiejt e tij të shndritshëm dhe peizazhet mahnitëse, ofron një treg tërheqës të pasurive të paluajtshme. Dubai shkëlqen si një xhevahir në shkretëtirë, duke ofruar mundësi të arta për investitorët që kërkojnë marrëveshje fitimprurëse të pasurive të paluajtshme. Si një nga tregjet më të nxehta globale të pronave, Dubai josh blerësit me ligje liberale të pronësisë, kërkesë të fuqishme për banesa dhe perspektiva vezulluese.

Nëse po konsideroni të investoni në pronë në këtë qytet të gjallë, të kuptuarit e llojeve të ndryshme të pronave është thelbësore. Dubai krenohet me një peizazh të larmishëm pronash, që përfshin prona të lira dhe me qira, prona jashtë planit dhe të gatshme, si dhe prona rezidenciale dhe komerciale. 

blej një pronë në Dubai
pasuri të paluajtshme në Dubai
Dubai lejon të huajt të zotërojnë prona

Çfarë e bën Dubai Real Estate kaq tërheqëse?

Le të shqyrtojmë disa atribute kryesore që e bëjnë Dubain një destinacion të nivelit të lartë global të investimeve në pasuri të paluajtshme:

Apeli i destinacionit dhe rritja e popullsisë

Mbi 16 milionë turistë vizituan Dubain në vitin 2022, të tërhequr nga plazhet, shitja me pakicë dhe atraksionet kulturore. Dubai gjithashtu fitoi mbi 30 miliardë dollarë investime të huaja vitin e kaluar. Popullsia e Emirateve të Bashkuara Arabe u rrit me 3.5% në 2022 dhe 2023. Deri në vitin 2050, Dubai pret të mirëpresë 7 milionë banorë të rinj. Ky fluks turistësh dhe qytetarësh të rinj siguron kërkesë të shëndetshme për shtëpitë dhe qiratë në Dubai, megjithëse mund të çojë gjithashtu në shkaqet e mosmarrëveshjeve ndërtimore si vonesat dhe problemet e cilësisë nëse zhvilluesit luftojnë për të vazhduar me kërkesën.

Vendndodhja dhe Infrastruktura Strategjike

Dubai lidh Lindjen me Perëndimin nëpërmjet një aeroporti të klasit botëror, autostradave moderne dhe një rrjeti të gjerë portesh. Linjat e reja të metrosë, urat dhe sistemet rrugore zgjerojnë infrastrukturën e Dubait. Asete të tilla çimentojnë rolin e Dubait si qendër tregtare dhe logjistike e Lindjes së Mesme.

Klima miqësore për biznesin

Dubai u ofron investitorëve të huaj 100% pronësi biznesi pa taksa mbi të ardhurat personale. Të ardhurat ose fitimet tuaja janë të gjitha tuajat. Pronat e zonave komerciale në zona si Dubai Media City dhe Dubai Internet City ofrojnë struktura fitimprurëse për firmat globale. Këto qendra strehojnë gjithashtu mijëra profesionistë të pasur të emigrantëve që kërkojnë strehim të pasur.

Marka luksoze premium

Zhvilluesit mjeshtër të Dubait pëlqejnë DAMAC dhe Emaar kanë perfeksionuar artin e jetesës luksoze, duke tërhequr blerës elitarë me ishuj privatë, vila buzë plazhit dhe suita private nën çati që shfaqin veçori të bukura si pishina private, kopshte të brendshme dhe pajisje ari.

Mungesa e Taksave në Pronë

Ndryshe nga shumica e kombeve, Dubai nuk vendos taksa vjetore mbi pronën. Investitorët marrin me qira yield-et pa taksa, ndërsa shmangin uljen në marzhe.

Le të eksplorojmë se si të huajt mund të përfitojnë nga tregu i zhurmshëm i pronave të Dubait.

Kush mund të blejë pasuri të paluajtshme në Dubai?

Për Ligji i pasurive të paluajtshme nr.7 i 2006, Pronësia e pronës në Dubai varet nga kombësia e blerësit:

 • Banorët e Emirateve të Bashkuara Arabe/GCC: Mund të blejë pronë të lirë kudo në Dubai
 • Të huajt: Mund të blejë prona në ~40 zona të caktuara për pronësi të lirë ose nëpërmjet kontratave të rinovueshme të qirasë.

Për ata që konsiderojnë pronat e investimeve në Dubai për të ardhura nga qiraja, është e rëndësishme të kuptojnë të drejtat e qiradhënësit dhe qiramarrësit në Emiratet e Bashkuara Arabe për të siguruar marrëdhënie të qetë qiramarrës-qiradhënës.

Freehold vs. Prona me qira

Dubai lejon të huajt të zotërojnë prona të lira në zona të caktuara, duke siguruar të drejta të plota pronësie. Megjithatë, është e kujdesshme të kuptohen konsideratat ligjore si Ligji i trashëgimisë në Emiratet e Bashkuara Arabe për emigrantët gjatë strukturimit të pronësisë. Në të kundërt, pronat me qira japin pronësi për një periudhë të caktuar, zakonisht 50 ose 99 vjet. Të dyja opsionet kanë avantazhet e tyre dhe zgjedhja juaj duhet të përputhet me qëllimet tuaja afatgjata.

Jashtë planit kundër. Prona të gatshme

A jeni tërhequr nga emocioni i blerjes së pronës përpara se të ndërtohet apo preferoni diçka të gatshme për banim të menjëhershëm? Pronat jashtë planit ofrojnë kursime të mundshme në kosto, por përfshijnë më shumë rrezik. Pronat e gatshme, nga ana tjetër, janë gati për lëvizje, por mund të vijnë me çmim të lartë. Vendimi juaj varet nga toleranca juaj ndaj rrezikut dhe afati kohor.

Rezidenciale Vs. Prona Komerciale

Pronat e banimit kujdesen për pronarët e shtëpive dhe qiramarrësit, ndërsa pronat komerciale janë të dizajnuara për biznese. Kuptimi i nuancave midis këtyre kategorive do t'ju ndihmojë të kufizoni opsionet tuaja.

Ne do të fokusohemi kryesisht në pronësinë e lirë pasi ofron të drejta të plota pronësie dhe kontroll për investitorët.

Hapat për të blerë pronë në Dubai

Ndiqni këtë udhërrëfyes të përgjithshëm kur blini pronë në Dubai si i huaj:

1. Gjeni pronën e duhur

 • Përcaktoni preferencat si madhësia, dhomat e gjumit, komoditetet, lagja.
 • Përcaktoni gamën tuaj të çmimeve të synuara
 • Hulumtoni normat e tregut për llojet e dëshiruara të pronave në zona specifike

Ju mund të lexoni listat e pronave në portalet si PropertyFinder, Bayut ose të regjistroni një agjent lokal të pasurive të paluajtshme për të ndihmuar në sugjerimin e opsioneve.

Zero në 2-3 prona të mundshme pas shikimit të listave dhe të dhëna nga agjenti yt.

2. Paraqisni ofertën tuaj

 • Negocioni kushtet e blerjes drejtpërdrejt me shitësin/zhvilluesin
  • Oferta 10-20% nën çmimin e kërkuar për dhomën e lëvizjes
 • Përshkruani të gjitha kushtet e blerjes në letrën tuaj të ofertës
  • Struktura e blerjes (para/hipotekë)
  • Orari i çmimeve dhe pagesave
  • Data e posedimit, klauzolat e gjendjes pasurore
 • Bëje ofertën e blerjes të detyrueshme nëpërmjet depozitimit të sinqertë 10%.

Punësoni një avokat lokal të pronave për të hartuar / dorëzuar ofertën tuaj. Ata do të finalizojnë marrëveshjen e shitjes një herë (nëse) shitësi pranon.

Nëse zhvilluesi nuk arrin të dorëzojë pronën sipas planit ose specifikimeve të kontraktuara, kjo do të përbënte a shkelja e kontratës nga zhvilluesi duke i hapur ato në rrugë juridike.

3. Nënshkruani marrëveshjen e shitjes

Kjo kontratë përshkruan transaksionin e pronës në detaje të vogla ligjore. Seksionet kryesore përfshijnë:

 • Identitetet e blerësit dhe shitësit
 • Detajet e plota të pronës – vendndodhjen, madhësinë, specifikat e paraqitjes
 • Struktura e blerjes – çmimi, plani i pagesës, mënyra e financimit
 • Data e posedimit dhe procesi i transferimit
 • Klauzola të paparashikuara – kushtet e përfundimit, shkeljet, mosmarrëveshjet

Shqyrtoni nga afër të gjitha detajet përpara se të nënshkruani (Memorandum Mirëkuptimi) MM

4. Ruajtja e llogarisë dhe depozitimi i fondeve nga zhvilluesit 

 • Llogaritë e ruajtjes mbajnë në mënyrë të sigurt fondet e blerësit gjatë procesit të shitjes
 • Depozitoni të gjithë shumën për transaksionet me para në dorë
 • Parapagimi i hipotekës së depozitës + tarifat për marrëveshjet e financuara
 • Të gjithë zhvilluesit e Dubait ofrojnë shërbime ruajtjeje përmes bankave të besuara

5. Merr miratimet dhe transferimin e pronësisë

Agjenti ose avokati juaj do të:

 • Merrni Certifikatën No Objection (NOC) nga zhvilluesi
 • Shlyeni faturat e papaguara të shërbimeve
 • Dosja e transferimit të pronësisë me Departamenti i Tokës në Dubai
 • Paguani tarifën e regjistrimit të transferimit (4% e vlerës së pronës)
 • Regjistroni shitjen me autoritetet rregullatore
 • Merrni dokumentin e ri të pronësisë në emrin tuaj

Dhe voila! Tani ju zotëroni pronë në një nga tregjet më miqësore për investitorët në botë.

Kujdesi dhe verifikimi thelbësor

Përpara përfundimit të ndonjë marrëveshjeje pronësie, një kujdes i plotë i duhur është thelbësor për të shmangur mosmarrëveshjet e mundshme ligjore.

Rëndësia e verifikimit të aktit të pronësisë

Verifikimi i pronësisë së pronës nëpërmjet dokumenteve të pronësisë është i panegociueshëm. Sigurohuni që statusi ligjor i pronës të jetë i qartë përpara se të vazhdoni.

Kërkesat për Certifikatën e Moskës (NOC).

NOC mund të kërkohen për transaksione pronësie që përfshijnë kombësi ose situata të caktuara. Të kuptuarit se kur dhe si t'i merrni ato është thelbësore.

Certifikata e Përfundimit të Ndërtesës (BCC) dhe Procedurat e Dorëzimit

Kur blini prona jashtë planit, njohja e procesit të lëshimit dhe dorëzimit të BCC siguron një tranzicion të qetë nga zhvilluesi tek pronari.

Kontrolli për detyrimet dhe barrët e papaguara

Detyrimet ose barrët e paparashikuara mund të komplikojnë transaksionet e pronës. Një kontroll gjithëpërfshirës është jetik.

Praktikat më të mira të kujdesit të duhur për shmangien e mosmarrëveshjeve ligjore

Zbatimi i praktikave më të mira në kujdesin e duhur është mburoja juaj kundër mosmarrëveshjeve të mundshme ligjore në të ardhmen.

gjeni pronën Dubai
pasurive të patundshme
komuniteti i integruar Dubai

Kostot: Blerja e pasurive të paluajtshme në Dubai

Faktoroni këto shpenzime në buxhetin tuaj të blerjes së pronës si blerës i huaj:

Pagesa poshtë

 • Ka një pagesë 10% me para në dorë nga çmimi i shitjes për pronat e gatshme dhe një pagesë 5-25% me para në dorë nga çmimi i shitjes për pronat jashtë planit në varësi të zhvilluesit.
 • 25-30% për marrëveshjet me hipotekë

Tarifat e transferimit të tokës në Dubai: 4% e vlerës së pronës dhe tarifat e regjistrimit dhe shërbimit

Agjenti i pasurive të paluajtshme: 2%+ e çmimit të blerjes

Transferimi ligjor dhe i pronësisë: 1%+ e vlerës së pronës

Përpunimi i hipotekës: 1%+ shumën e kredisë

Regjistrimi i pronës në departamentin e tokës (Oqood): 2%+ e vlerës së pronës

Mos harroni, ndryshe nga shumica e vendeve, Dubai nuk vendos taksa të përsëritura vjetore mbi pronën. Të ardhurat e qëndrueshme nga qiraja rrjedhin pa taksa në xhepat tuaj.

Si të financoni pronën në Dubai

Me planin e duhur financiar, pothuajse çdo blerës mund të financojë blerjet e pronave në Dubai. Le të shqyrtojmë opsionet popullore të financimit.

1. Pagesa me para në dorë

 • Shmangni interesat dhe tarifat e kredisë
 • Procesi më i shpejtë i blerjes
 • Maksimizoni rendimentet e qirasë dhe kontrollin e pronësisë

Ana negative: Kërkon rezerva të mëdha kapitali likuid

2. Financa hipotekore

Nëse nuk mund të blini me para në dorë, hipotekat bankare ofrojnë 60-80% financim për investitorët e kualifikuar të pronave në Dubai.

 • Miratimi paraprak verifikon pranueshmërinë e kredisë
 • Dokumentet e kërkuara kontrollojnë financat, rezultatin e kreditit, stabilitetin e të ardhurave
 • Normat e interesit variojnë nga 3-5% për huamarrësit me reputacion
 • Hipotekat afatgjata (15-25 vjet) i mbajnë pagesat të ulëta

Hipotekat shpesh i përshtaten më së miri punonjësve me rrogë me pagesa të qëndrueshme.

Dobësitë e hipotekës

 • Procesi i gjatë i aplikimit
 • Pengesat e miratimit të të ardhurave dhe kredisë
 • Kostot mujore më të larta se blerja me para në dorë
 • Dënimet për shlyerjen e parakohshme

Investitorët e vetëpunësuar mund të kenë nevojë të ofrojnë dokumentacion shtesë ose të zgjedhin financimin alternativ nëpërmjet huadhënësve privatë.

3. Financimi i Zhvilluesve

Zhvilluesit kryesorë pëlqejnë DAMAC, AZIZ ose SOBHA ofroni programe financimi me porosi duke përfshirë:

 • Planet e zgjeruara të pagesës 0%.
 • Zbritje për blerjet me para në dorë
 • Kartat e kreditit të bashkë-markuara me shpërblime tërheqëse
 • Referimi dhe bonuset e besnikërisë

Stimuj të tillë ofrojnë fleksibilitet kur blini direkt nga zhvillues të përzgjedhur të pronave.

Udhëzime eksperte për pasuritë e paluajtshme në Dubai

Shpresojmë, tani e kuptoni potencialin shpërblyes të investimeve në pasuri të paluajtshme në Dubai. Ndërsa procesi i blerjes kërkon formalitete të ndryshme, Ne ndihmojmë investitorët e huaj

Gjatë kërkimit të pronës suaj, agjentë me përvojë ndihmojnë me:

 • Konsultimet fillestare të tregut
 • Inteligjencë dhe udhëzime për çmimet e zonës lokale
 • Shikimet dhe vlerësimet për opsionet në listën e ngushtë
 • Mbështetni negocimin e kushteve kryesore të blerjes

Gjatë gjithë procesit të blerjes, këshilltarët e përkushtuar ndihmojnë:

 • Rishikoni kushtet dhe shpjegoni tarifat/kërkesat
 • Lidhni klientët me avokatë dhe këshilltarë me reputacion
 • Lehtësoni shikimet dhe ndihmoni në finalizimin e pronave ideale
 • Paraqisni dhe gjurmoni ofertat/aplikacionet për blerje
 • Lidhja midis klientëve, shitësve dhe enteve qeveritare
 • Sigurohuni që transferimi i pronësisë të ketë përfunduar siç duhet

Ky udhëzim i qetë eliminon dhimbjet e kokës dhe siguron që ambiciet tuaja të pronës në Dubai të vazhdojnë pa probleme nga fillimi në fund.

LËRË ËNDRRËN TUAJ DUBAI TË LUZËLLOJË

Tani ju mbani çelësat për të zhbllokuar fitimin tuaj Dubai vend i shenjtë. Duke përdorur këshillat për blerjen e këtij udhëzuesi në bashkëpunim me ndihmën e agjentëve ekspertë, historia juaj e suksesit të pronës ju pret.

Zgjidhni vendndodhjen tuaj ideale. Gjeni një apartament mahnitës me pamje nga çatia ose vilë private buzë detit. Financoni blerjen brenda buxhetit tuaj. Më pas shikoni kthimet e kënaqshme që rrjedhin nga pjesa juaj e nxitimit të arit në Dubai, ndërsa ky oaz vazhdon të zgjerohet dhe pasuron investitorët.

Mos e humbisni mundësinë për të siguruar të ardhmen tuaj! Na kontaktoni menjëherë për të organizuar një takim për të diskutuar çështjet tuaja të pasurive të paluajtshme (bleni dhe shisni prona përmes nesh).

Na telefononi ose në Whatsapp tani për një takim urgjent në +971506531334 +971558018669

Scroll to Top