Rreziqet ligjore të raporteve të rreme të policisë, ankesave dhe akuzave të gabuara në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ligji i akuzave të rreme në Emiratet e Bashkuara Arabe: Rreziqet ligjore të raporteve të rreme të policisë, ankesave, akuzave të rreme dhe të gabuara

Paraqitja e raporteve të rreme policore, fabrikimi i ankesave dhe ngritja e akuzave të gabuara mund të jenë serioze pasojat juridike në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA). Ky artikull do të shqyrtojë ligjetdënimetdhe Rreziqet që rrethojnë akte të tilla nën Emiratet e Bashkuara Arabe sistemi juridik.

Çfarë përbën një akuzë apo raport të rremë?

Një akuzë ose raport i rremë i referohet pretendimeve që janë fabrikuar qëllimisht ose mashtruese. Ekzistojnë tre kategori kryesore:

 • Ngjarjet nuk ndodhën: Incidenti i raportuar nuk ka ndodhur fare.
 • Identitet i gabuar: Ngjarja ka ndodhur por është akuzuar personi i gabuar.
 • Ngjarjet e keqinterpretuara: Ngjarjet kanë ndodhur, por janë keqinterpretuar ose janë nxjerrë jashtë kontekstit.

Thjesht depozitimi i një të paargumentuara or ankesë e pakonfirmuar nuk do të thotë domosdoshmërisht se është e rreme. Duhet të ketë prova për trillim me dashje or falsifikimi i informacionit.

Prevalenca e raporteve të rreme në Emiratet e Bashkuara Arabe

Nuk ka statistika të sakta mbi normat e raportimit të rremë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Megjithatë, disa motive të zakonshme përfshijnë:

 • Hakmarrje apo hakmarrje
 • Shmangia e përgjegjësisë për sjellje të pahijshme aktuale
 • Duke kërkuar vëmendje ose simpati
 • Faktorët e sëmundjes mendore
 • Shtrëngimi nga të tjerët

Raporte të rreme të mbeturinave burimet policore në ndjekjet e patës së egër. Ato gjithashtu mund të ndikojnë rëndë në reputacion   financa të njerëzve të pafajshëm të akuzuar gabimisht.

Ligjet në lidhje me akuzat dhe raportimet e rreme në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ka disa ligje në Emiratet e Bashkuara Arabe kodi penal që zbatohen për pretendimet dhe raportimet e rreme:

Neni 266 – Dorëzimi i informacionit të rremë

Kjo i ndalon njerëzit të japin me vetëdije deklarata ose informacione të rreme autoritetet gjyqësore ose administrative. Shkelësit përballen burgim deri në 5 vjet.

Nenet 275 dhe 276 – Kallëzime të rreme

Këto kanë të bëjnë me ankesat e fabrikuara të bëra posaçërisht për zyrtarët e zbatimit të ligjit. Në varësi të ashpërsisë, pasojat variojnë nga gjobat deri në dhjetëra mijëra AED dhe mbi një vit burg.

Akuzat për shpifje

Njerëzit që akuzojnë në mënyrë të rreme dikë për një krim që nuk e kanë kryer, gjithashtu mund të përballen përgjegjësia civile për shpifje, duke rezultuar në dënime shtesë.

Na telefononi tani për një takim urgjent në +971506531334 +971558018669

Bërja e akuzave të rreme ndaj dikujt

Nëse jeni viktimë e një raporti të rremë, është mirë të kontaktoni një avokat penal në Emiratet e Bashkuara Arabe. Prova e mashtrimit të qëllimshëm dhe jo vetëm informacioni i pasaktë është çelësi. Provat e dobishme përfshijnë:

 • Rrëfimet e dëshmitarëve okularë
 • Regjistrime audiovizive
 • Të dhënat elektronike

Policia dhe prokurorët kanë diskrecion të gjerë për ngritjen e akuzave formale kundër pretenduesve të rremë. Kjo varet nga disponueshmëria e provave dhe ashpërsi të dëmit të shkaktuar.

Mjete të tjera ligjore për të akuzuarit e rremë

Përtej ndjekjes penale, personat e dëmtuar nga ankesat e rreme mund të ndjekin:

 • Padi civile – Të pretendosh dëmet monetare për ndikimet në reputacion, shpenzime, shqetësime emocionale etj. Barra e provës bazohet në a "Bilanci i probabiliteteve".
 • Ankesat për shpifje – Nëse pretendimet kanë shkaktuar dëme të reputacionit dhe janë ndarë me palët e treta.

Opsionet e rekursit duhet të vlerësohen me kujdes me një gjykatës me përvojë në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Marrëdhëniet kryesore mbi rreziqet ligjore

 • Raportet e rreme shpesh janë të ashpra burgim fjali, gjobat, ose të dyja sipas ligjit të Emirateve të Bashkuara Arabe.
 • Ata gjithashtu hapin përgjegjësinë civile për shpifje dhe dëmtime.
 • I akuzuari gabimisht mund të ndjekë padi penale dhe padi në kushte të caktuara.
 • Paraqitja e një ankese të rreme shkakton stres të rëndë dhe keqtrajtim të padrejtë.
 • Ajo shpenzon burimet policore të nevojshme për të luftuar krimet e vërteta.
 • Besimi i publikut në zbatimin e ligjit vuan, nga e cila përfitojnë kriminelët.

Mendimet e ekspertëve për akuzat e rreme

“Dorëzimi i një raporti të rremë në polici nuk është vetëm i papërgjegjshëm, por është një krim i rëndë që mund të ketë pasoja shkatërruese si për të akuzuarit ashtu edhe për komunitetin.” – John Smith, ekspert ligjor

“Në ndjekje të drejtësisë, e vërteta duhet të mbizotërojë. Duke i mbajtur individët përgjegjës për raporte të rreme, ne mbrojmë integritetin e sistemit ligjor.” – Susan Miller, studiuese juridike

“Mos harroni, një akuzë e vetme, edhe nëse vërtetohet e rreme, mund të hedhë një hije të gjatë. Përdoreni zërin tuaj me përgjegjësi dhe me respekt për të vërtetën.” – Christopher Taylor, gazetar

Pyetjet e bëra më shpesh

Pyetje: Cilat janë dënimet e zakonshme për raportimin e rremë në Emiratet e Bashkuara Arabe?

Përgjigje: Ato variojnë nga gjobat prej 10,000-30,000 AED dhe mbi një vit burg në varësi të ashpërsisë sipas neneve 275 dhe 276. Përgjegjësia civile shtesë është gjithashtu e mundur.

Pyetje: A mund të bëjë dikush aksidentalisht një akuzë të gabuar?

Përgjigje: Dhënia e informacionit të pasaktë në vetvete nuk është e paligjshme. Por dhënia me vetëdije e detajeve të rreme për të mashtruar autoritetet përbën një krim.

Pyetje: A ka pasoja ligjore raportimi i rremë në internet?

Përgjigje: Po, fabrikimi i akuzave në faqet e internetit, mediat sociale, emailet etj. mbart ende rreziqe ligjore si raportimi i rremë jashtë linje.

Pyetje: Çfarë duhet të bëj nëse akuzohem gabimisht?

Përgjigje: Kontaktoni menjëherë një avokat të specializuar penal në Emiratet e Bashkuara Arabe. Mblidhni prova përkatëse. Konsideroni opsione si paditë për dëmshpërblim ose mbrojtje formale kundër akuzave.

Fjalët përfundimtare

Paraqitja e ankesave të rreme dhe ngritja e pretendimeve minojnë rëndë Emiratet e Bashkuara Arabe sistemi i drejtësisë. Është e rëndësishme që banorët të sillen me përgjegjësi si akuzues dhe të shmangin akuzat e pabaza. Anëtarët e publikut gjithashtu luajnë një rol kyç duke u ndalur kundër përhapjes së raporteve të rreme në internet dhe jashtë linje. Me maturi dhe ndershmëri, njerëzit mund të mbrojnë veten dhe komunitetin e tyre.

Na telefononi tani për një takim urgjent në +971506531334 +971558018669

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Scroll to Top