Si të ndërmjetësoni në mënyrë efektive një mosmarrëveshje pronësie

Ndërmjetësimi i një mosmarrëveshjeje pronësie ofron avantazhe të rëndësishme ndaj proceseve gjyqësore tradicionale. Së pari, ndërmjetësimi është zakonisht më kosto-efektiv. Në të kundërt, ndërmjetësimi zakonisht përfshin më pak seanca, kosto të përbashkëta ndërmjet palëve dhe një zgjidhje më të shpejtë, duke e bërë atë një zgjedhje më ekonomike. ndërmjetësimi lejon kontroll më të madh mbi rezultatin.

Për të ndërmjetësuar në mënyrë efektive një mosmarrëveshje pronësie, ndiqni këto hapa kyç:

 1. Përgatitje: Mblidhni të gjitha dokumentet dhe provat përkatëse në lidhje me mosmarrëveshjen, të tilla si qiratë, marrëveshjet e qirasë, titujt e pronës dhe të dhënat e riparimit. Kjo përgatitje e plotë do t'ju ndihmojë të paraqisni qartë çështjen tuaj gjatë procesit të ndërmjetësimit.
 2. Zgjidhni ndërmjetësin e duhur: Zgjidhni një ndërmjetës me përvojë në zgjidhjen e konflikteve dhe i njohur me çështjet e menaxhimit të pronës. Ekspertiza e tyre në sfidat specifike dhe ligjshmëritë e përfshira mund të lehtësojë një diskutim më produktiv.
 3. Angazhohuni në komunikim të hapur: Përdorni seancat e ndërmjetësimit si një platformë për të shprehur hapur pikëpamjet dhe shqetësimet tuaja. Kjo inkurajon mirëkuptimin dhe shpesh mund të zbulojë çështjet themelore që duhet të adresohen.
 4. Përqendrohuni në negociata: Me udhëzimin e ndërmjetësit, eksploroni opsione dhe kompromise të ndryshme. Jini të gatshëm të konsideroni zgjidhje kreative që mund të mos kenë qenë të dukshme më parë.
 5. Synoni për një marrëveshje të pranueshme reciprokisht: Punoni drejt një rezolute që respekton të drejtat dhe nevojat e të dyja palëve. Mos harroni se qëllimi është të gjeni një zgjidhje që funksionon për të gjithë të përfshirë.
 6. Formalizoni marrëveshjen: Nëse ndërmjetësimi është i suksesshëm, hartoni një dokument që përshkruan kushtet e rezolutës, të cilin duhet ta nënshkruajnë të dyja palët. Megjithëse nuk është një urdhër gjykate, kjo marrëveshje mund të jetë ligjërisht e detyrueshme.
 7. Ruani konfidencialitetin: Ndryshe nga rastet gjyqësore publike, seancat e ndërmjetësimit janë private, duke i lejuar palët të diskutojnë çështjet hapur pa frikë nga zbulimi publik.. Ky konfidencialitet mund të inkurajojë biseda më të sinqerta dhe produktive.
 8. Merrni parasysh marrëdhënien afatgjatë: Ndërmjetësimi mund të ndihmojë në ruajtjen e marrëdhënieve të biznesit ose personale që mund të dëmtohen nga natyra kundërshtare e procesit gjyqësor. Mbajeni këtë parasysh gjatë gjithë procesit dhe përpiquni për një zgjidhje që lejon bashkëpunimin në të ardhmen.
 9. Jini të vetëdijshëm për përfitimet: Ndërmjetësimi është zakonisht më pak i kushtueshëm dhe më i shpejtë se sa të shkosh në gjykatë. Ai gjithashtu u jep të dyja palëve më shumë kontroll mbi rezultatin, pasi çdo marrëveshje duhet të pranohet reciprokisht.
 10. Kërkoni udhëzime ligjore: Ndërsa ndërmjetësimi është më pak formal se procedurat gjyqësore, është ende e këshillueshme që të konsultoheni me një profesionist ligjor të kualifikuar i cili mund të sigurojë njohuri të vlefshme për ligjet përkatëse dhe t'ju përgatisë për negociata.

Duke ndjekur këto hapa dhe duke iu qasur procesit të ndërmjetësimit me gatishmëri për të komunikuar dhe bërë kompromis, ju mund t'i zgjidhni në mënyrë efektive mosmarrëveshjet pronësore në një mënyrë që është efikase, me kosto efektive dhe që ruan marrëdhëniet ndërmjet palëve të përfshira. Për një takim me ne, ju lutemi telefononi +971506531334 +971558018669

Cilat janë disa gabime të zakonshme që duhen shmangur gjatë një seance ndërmjetësimi për pronën

Ka disa gabime të zakonshme që duhen shmangur gjatë një sesioni ndërmjetësimi pronësor:

 1. Duke u paraqitur pa vendimmarrës: Sigurohuni që të gjithë vendimmarrësit kryesorë të jenë të pranishëm në ndërmjetësim, duke përfshirë bashkëshortët ose palët e tjera me ndikim nëse është e nevojshme. Nëse dikush nuk mund të marrë pjesë personalisht, organizoni që ai të bashkohet përmes telefonit.
 2. Dështimi për të diskutuar më parë pritshmëritë e zgjidhjes: Mos prisni deri në seancën e ndërmjetësimit për të pasur diskutimin e parë të vështirë me klientin tuaj rreth vlerës së çështjes. Vendosni pritshmëritë e duhura paraprakisht.
 3. Duke lëvizur prapa nga ofertat ose kërkesat e mëparshme: Nëse keni bërë një kërkesë ose ofertë përpara ndërmjetësimit, mos u tërhiqni prej saj gjatë seancës. Nëse informacioni i ri ndryshon vlerën e rastit, zbulojeni këtë përpara se të fillojë ndërmjetësimi.
 4. Pranimi i informacioneve të reja në anën tjetër: Shmangni paraqitjen e dëmeve të reja ose konsiderata të veçanta gjatë ndërmjetësimit, veçanërisht kur keni të bëni me kompanitë e sigurimit. Ndani informacionin përkatës para kohe.
 5. Mbajtja e informacionit të rëndësishëm: Mos ruani fakte ose prova të rëndësishme për një gjyq që mund të mos ndodhë kurrë. Jini transparent për të forcuar pozicionin tuaj dhe për të lehtësuar një zgjidhje të drejtë.
 6. Engacmimi në sulme personale: Shmangni sulmin personal ndaj palës kundërshtare ose avokatit të tyre. Përqendrohuni në argumente bindëse të mbështetura nga fakte.
 7. Duke refuzuar të lëvizë: Jini të përgatitur për të bërë rregullime të arsyeshme në pozicionin tuaj. Refuzimi për të lëvizur ose kërkesa për lëshime të paarsyeshme nga pala tjetër mund të pengojë shpejt negociatat.
 8. Duke parë barrët dhe interesat e palëve të treta: Trajtoni këto çështje përpara ndërmjetësimit. Kontaktoni paraprakisht mbajtësit e barrës dhe keni një mënyrë për të kontaktuar vendimmarrësit gjatë seancës.
 9. Dështimi në përgatitjen e duhur: Njihuni tërësisht me dosjen e çështjes dhe zhvilloni një strategji negocimi të mirëinformuar përpara ndërmjetësimit.
 10. Duke hequr dorë shumë shpejt: Edhe rastet e vështira mund të zgjidhen me ndërmjetësim. Jini të durueshëm, këmbëngulës dhe punoni me ndërmjetësin për të kapërcyer ngërçet.

Duke shmangur këto gabime, ju mund të përmirësoni ndjeshëm shanset tuaja për të arritur një rezultat të suksesshëm në seancën tuaj të ndërmjetësimit të pronës. Duke u fokusuar në interesat dhe nevojat e të dyja palëve, në vend të pozicioneve të tyre, ndërmjetësimi nxit një zgjidhje më miqësore dhe konstruktive, duke i lënë shpesh marrëdhëniet më të forta se më parë. Për një takim me ne, ju lutemi telefononi +971506531334 +971558018669

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Scroll to Top